01.10.07
11:40
Здравейте! На 17 години съм, 64-65 кг и висок около 175см (гръдната ми обиколка е около 103см/по данни на личният лекар/). Занимавам се с фитнес около година, но имах прекъсване и бих желал да спазвам добър хранителен режим. За добро или лошо съм много изчистен и с бърз метаболизъм. Нямам нищо против добавките и затова ще почна скоро креатин. Правя по около 5-6 хранения дневно, но без режим а по което време доиде. Ако можете да ми помогнете със съвет или примерна програмка ще съм Ви благодарен! Мерси предварително!
П.П: Спазвам 5 дневна програма за покачване на маса, и правя тренировките си през втората половина на деня.
01.10.07
14:10
Я дай да видим как минава един твой ден в хранене... Нещо като база, за начало...
Като начало...
6:45 сандвичи
8:45 втора закуска на училище /ПРЕПОРЪЧАЙТЕ :( /
13:00 Отново нещо на даскало /около 30-40 мин преди тренировка/ + нещо набързо като хамбургер след тренировка
15:00 Обяд /старая се да е разнообразна храна всеки ден/
18:00 Вечеря /отново както обяда/
+ между тези храненета може да похапна по някои друг “боклук” вафличка или нещо сладко :)
Искам да си подредя храненетата в по-добър период във времето и да ми кажете на какви храни и кога през деня да наблегна. Старая се да ям повечко месо, ориз, картофи и риба....
Мнението беше редактирано от Цветомир на 01.10.07 15:11.
01.10.07
19:04
Ами... това твойто ядене ли е с тия сандвичи? :)
Разпредели храненето така:
На закуска, обяд и вечеря да хапваш добре и стабилно.
Закуската например като станеш - овесени ядки с мляко (+мед за вкус например)
Обяд салата + месце с картофи или ориз и т.н. бавни въглехидрати.
Вечеря без въглехидрати - месо и салата.
Като осигуриш трите най-важни хапвания, можеш да сложиш междинни закуски м/у тях.
Тия фафлички и т.н. простотии не ти ги препоръчвам, но ти си знаеш.
Прочети тук в сайта как се изчисляват калориите и смятай яденето.
За да ти помогнем максимално ще е добре да знаем какво ядеш ..
Сложни въглехидрати : картофи,ориз,паста,царевица , овес , пълнозърнести храни
Протеинови источници : месо(пилешко/пуешко/телешко(4гр креатин на кг , ако имаш $ е добре дошло)/свинско(има холестерол тъй че не е за всекидневна употреба)/риба),яйца,млечни изделия(прясно мляко,кисело,кашкавал,сирене,извара) , дреболий(воденички,деобчета)
Източници на полезни мазнини : зехтин,маслини,ядки(орехи,бадеми,фъстъци и тнт) ,риба
Основните храненя трябва да са протеин+сложен въглехидрат .
Колегата ти каза да си изчислиш от сайта нужните калорий и сметни колко п/в/м ти трябват и лека полека режима се оформя ;) .
пп:може да съм пропуснал нещо в храните , ако има допълвайте !
Много благодаря за отговорите, найстина ми помогнахте и ще си изграда стоиностен режим на хранене.
18.01.08
00:20
Извинете за офтопика,ама пастата не е ли към бързите въглехидрати?