21.12.04
20:22
Зная , че кафе и креатин нетрябва да се смешват . Аз искам преди тренировка да зимам една доза креатин и едно кафе , естественно целта ми сила . Кога точно да зимам кафето и кога креатина ?
За да не си влияят едно спрямо друго.
Мерси
поздрави
редактирано!
за в бъдеще използвай “Ч” а не “4”!
head_hunter
не мога точно да ти отговоря но в една статия четох че когато пиеш креатин, кафе ИЗРИЧНО не трябва да се пие,защото ЗНАЧИТЕЛНО намаля ефекта.
Най малкото кафето е с диуретични свойства, а един от главните ефекти на креатина е да задържа течности в мускулите - по тоя начин кафето му действа като антагонист.
Крайна сметка се полу4ава ,когато се пие креатин да не се зима кафе .Лошо ,защото при мен кафето + кленбутерола преди ми даваше доста сила и то веднага в сащия ден.
Да ама клена или ефедрина и кафето доколкото съм чувал работят много добре при съвместен прием, но при креатина е различно.
Иначе кафето доста добре “събужда” тялото и може да повиши активността при тренировка. Аз като не взимах креатин също пиех кафенце преди тренировка и се чуствах доста добре.
Според мен, ако искасх да пиесх и джете преди тренирожка, раздели интервалът от време. Например кафето час преди тренировки (то действа около 30 мин след прием и има ефект до 3 часа след това), а лреатин си цапваш 30 мин преди тренировка. И така спазваш правилото, кафе и креатин да имат 30 мин интервал, това е ! Иначе, кофеинът си дарпа вода, а кре- обратнот, задържа, пак зависи и за кои сезон говорим!
успех и с по-здрави!