Новобранец,помощ

07.01.08
22:49

Здравейте на всички!!!
Абсолютен новобранец съм в тоя свят на фитнеса.Но ми омръзна да съм слабичък.Не искам да ставам някъв билдер но поне 10тина килца ако може до лятото да качим :)
Та ето как изглеждам : висок съм 190 и тежа едва 70 кила.представете си каква спица :)
препоръчаха ми да пия протеин,но също и метан.има ли някаква опасност като ги съчетавам?а ако добавя и креатин?благодаря ви предварително.посъветваите ме нещо и триите темата ако искате.

07.01.08
23:02

а също искам да добавя,че обичам да си пийвам.ако пия по една-две бири на вечер и събота се поотпусна и се накаркам яко ще е проблем ли с тези добавки който сам посочил по горе.също ще пречи ли на натрупването?

08.01.08
08:03

1.Метана е стероид , не добавка ... не го взимай :)
2.Направи малко стаж в залата с кръгови тренировки .. по 1 упр. за мускулна група по 3 серии примерно ... докат добиеш някакъв тренинг .. и тогава вкарай протеини креатин ...  то лошо няма :) само креатина го пий макс. 2 месеца и направи 1 месец почивка

08.01.08
14:51

Мерси брат!А тоя креатин един ми каза 10 грама преди тренировка и 10 след.така ли трябва?

BL

08.01.08
16:08

ако креатина е монохидрат направи 1 седмица зареждаща-4 приема по 5гр и след това още 4-5 седмици по 5гр преди и след тренеровка добре е да го приемаш с някакъв бърз въглехидрат,но както каза колегата по горе по добре потренираи към 2 месеца и тогава го започни

Мнението беше редактирано от Black_Magic на 08.01.08 16:09.

08.01.08
16:35

А с алкохола как седят нещата?В умерени количества поне може ли или е най-добре да забравя за него?

08.01.08
17:14

Това за мен не са умерени количества.Бири всеки ден и съботата отделно.Алкохола ще те връща назад в тренировките.

09.01.08
11:23

Благодаря на всички :) начи от неделя никъв алкохол :)

Внимавай само това да не стане “студентско” обещание. :)

09.01.08
21:18

Ще се постарая да издържа :) Е сега на трифон нарезан не може да се пропусне.
днес ме посъветваха да пия аминокиселини преди лягане.до 3 хапчета.има ли нещо вярно?

13.01.08
09:35

ми ако протеина е хубав мисля че няма нужда да взимаш отделно и аминокиселини (те се съдържат в него).А иначе креатина с алкохол не се смесва щото няма да има никав ефект.То принципно алкохола си дърпа назад де

16.01.08
05:27

Благодаря ви отново.А тоя креатин когато не тренирам (събота и неделя) пие ли се? А протеина?

BI

16.01.08
09:28

взимаи си по 1 доза и в дните когато не тренираш,протеина си ти трябва за възстановяването,а на теб поне в началото ще ти е нужна повече храна и време за него.

16.01.08
09:46

Като начинаещ според мен не е нужно да започваш добавки, а от креатин пък изобщо нямаш нужда на този етап - ти още имаш повече сила и въпреки това ще ти трперят ръцете на някой упражнения, просто защото не си им свикнал още. Така че за сега само правилно хранане, като те съветвам да почетеш някоя и друга статия от изданието.

BI

18.01.08
00:33

Със това “нямаш нужда” искаш да кажеш че няма да му помогнат ли? :) Според мен един бързо постигнат резултат от тренировките ще засили значително желанието му да продължи да тренира.

18.01.08
14:55

Гейнери какво е това пичове?

FZ

18.01.08
17:22

казано от novobraneca87 на 18.01.08, 14:55:

Гейнери какво е това пичове?

нещо много полезно за начинаещия билдер .

18.01.08
18:12

Значи от онлайн магазина си харесах такова

http://www.4fitnessbg.com/profile/mega-mass-4000/
http://www.4fitnessbg.com/profile/swole/
http://www.4fitnessbg.com/profile/hardcore-mass-7000/
могат ли да се смесят тоя гейнар с протеина и креатина .
иначе ще събирам мангизи и тогава ще мога да ги взема . демек 1 месец само дигане и ядене и после ще ги пия.
иначе добри ли са ?

18.01.08
18:27

ами ти хранителен режим направи ли си?
В последния брои на списание “Flex” има според мен една моного добра диета за начинаещи(Включвам в това число и мен,защото 10 месеца трен са си малко над начинаещ :) )
Закуска:230 грама овесени ядки+ 1/2 чаша стафиди+3 целия яица+3 белтъка може без стафидите
Предобедна закуска:500 грама нискомаслено кисело мляко+ 1/2 лъжица суроватъчен протеин
Обяд: 500 грама пълнозрнест хляб/питка+300 грама пилешко+60 грама ориз+4 лъжици доматено пюре
Преди тренировка:1 голяма ябкълка+1 мерителна лъжица суроватъчен протеин
След тренировка:1 мерителна лъжица суроватъчен протейн+оризов кейк+100 грама спортна напита тука може и без последните 2 според мен
Вечеря:250 грама пилешко+1 картоф+ зелена салата
Преди сън:200 грама ниско маслено сирене или извара
Калории 3039,268г протеин,317грама въглехидрати,75 грама мазнини (стойностите са приблизителни)

Според мен ако имаш финанси и време най-добре се храни правилно и няма начин да не качиш.
Надявам се,че съм помогнал.

JO

19.01.08
19:54

УАУууу, ще уплашиш човека с тея цифри бре, горки :)
Новобранец, аз ти препоръчвам да си ядеш каквото си ядеш и сега без да се натоварваш с тея диети (които са за меко казано маниаци), НО ВАЖНОТО ТУК Е ДА ИМАШ 5-6 ПАПКАНИЯ НА ДЕН ПРЕЗ 2-3 ЧАСА ПО ЕДНО НОРМАЛНО ХАПВАНЕ без да преяждаш.
И аз съм слаб с бърз метаболизъм и на мен ми е проблем храненето и с течение на времето съм разбрал, че по малко и често да хапваш е най-добре :) ДАЖЕ БИХ ТЕ ПОСЪВЕТВАЛ НА МАЗНИНИТЕ ДА ОБЪРНЕШ ПОВЕЧЕ ВНИМАНИЕ:
свинско месо, телешко, пилешко (бут, крилца), веднага след тренировка мушвай шоколадче или тортичка. Яж калорична храна.

22.01.08
08:46

QcK ооо брат наистина немога да спазвам такива работи.Мога да ям по 4-5 пъти на ден,но да си подбирам храната :) неееее.
за ония неща дет съм ги изброил горе какво ще кажете стават ли?

22.01.08
09:14

казано от novobraneca87 на 22.01.08, 08:46:

QcK ооо брат наистина немога да спазвам такива работи.Мога да ям по 4-5 пъти на ден,но да си подбирам храната :) неееее.
за ония неща дет съм ги изброил горе какво ще кажете стават ли?

Като не можеш да си подбираш храната стой си спица! :coolsmirk:

24.01.08
11:32

http://www.bb-team.org/workout/1291/ може ли да ми кажете дали става за мен тази програма или тая е по добра ? http://www.bb-team.org/workout/1283/  втората по добра ли е ?

24.01.08
14:39

Определено първата.

06.02.08
09:06

Абе пичове абе тренирам и не мога да си натоваря гърдите.ръцете ми се помпат всичко ама всичко ме боли ..корем,крака,ръце... но гърдите не мога да ги натоваря.Едни във фитнеса ми казаха,че това е проблем на тия с дългите ръце.моите са наистина много дълги.
някой може ли да ми помогне с няква техника или някое упражнение?

SI

22.02.08
13:55

казано от novobraneca87 на 06.02.08, 09:06:

Абе пичове абе тренирам и не мога да си натоваря гърдите.ръцете ми се помпат всичко ама всичко ме боли ..корем,крака,ръце... но гърдите не мога да ги натоваря.Едни във фитнеса ми казаха,че това е проблем на тия с дългите ръце.моите са наистина много дълги.

загрявай минимум по 10 минути преди тренировка (може и след ) , а това че те боли всичко може да е мускулна треска ако сега започваш... ;)

22.02.08
19:02

казано от novobraneca87 на 06.02.08, 09:06:

кажи какво правиш за гърди?
по принцип ширината на хвата при лежанката е важен

23.02.08
00:54

Точно само на лежанка правя.Друго незнам.хвата ми е........ де да знам нормален  :red:

__

23.02.08
10:08

казано от novobraneca87 на 23.02.08, 00:54:

Точно само на лежанка правя.Друго незнам.хвата ми е........ де да знам нормален  :red:

на ширината на раменете?по тесен?по широк?
да разбираме ли че под “само лежанка” искаш да кажеш хоризонтална?или правиш и полулег и обратен лег?

23.02.08
12:34

Ами хващам я на буквата П дланите са ми прави с лакатя.а иначе само лежанка правя.на равно :)

__

23.02.08
13:20

само с една леженка няма да натовариш гърдите трябва си и полулег и обратен лег примерно.Прави  3-4 упражнения неповече с по 3 серии по 6-8-10 повторения.Примерна програма за гърди
Лег-3х8
Полулег-3х8
Обратен лег-3х8
Флаис-3х8
и честно казано неможах да разбера какъф ти е хвата с това”хващам я на буквата П”

Мнението беше редактирано от ___ZOB___MACHINE___ на 23.02.08 13:21.

24.02.08
14:37

казано от novobraneca87 на 07.01.08, 22:49:

Здравейте на всички!!!
Абсолютен новобранец съм в тоя свят на фитнеса.Но ми омръзна да съм слабичък.Не искам да ставам някъв билдер но поне 10тина килца ако може до лятото да качим :)
Та ето как изглеждам : висок съм 190 и тежа едва 70 кила.представете си каква спица :)
препоръчаха ми да пия протеин,но също и метан.има ли някаква опасност като ги съчетавам?а ако добавя и креатин?благодаря ви предварително.посъветваите ме нещо и триите темата ако искате.

1. Запознай се с основните положения при тренировките по бодибилдинг!
2. Запознай се с основните моменти в храненето!
3. Започни да тренираш системно и да се грижиш за правилното си хранене.
4. Спазвай основните правила при трениране.
5. Не бързай и не посягай към стероиди и анаболи! Всичко хубаво става бавно.
6.Прочети повечко от публикуваните материали в сайта. Смятам, че ще ти дадат добра основа за стартиране.

Това е основното. Ако ти е нужно повече... няма как да стане с няколко поста!
Успех!

10.03.08
09:17

Здравейте! Значи почнаха всички мускули да ми се оформят но мястото от пъпа до оная ми работа не мога да го оформя.Може ли да ми кажете няколко упражнения за там?

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1