Програма “за” мазнинки по корема/талията/ханша/дупето

ТИ

23.12.04
13:55

Приятели помагайте (имаше една такава песен на Георги Минчев, лека му пръст)! Нужно ми е инфо за програмка за жена ми. Висока е около 160-5 см. Сега тежи 55 кг, но целта ни е да се върне на 48 кг.
Случаят е следния: тя има желание значително да редуцира мазнинки по корема, талията, ханша и дупето (все проблемни места за раждали жени).
1. От изчерпателното инфо в сайта и форума е видно, че като основа трябва да премине на нисковъглехидратен хран режим, както и след 17 ч да приема предимно белтъчинни храни. Вярно или невярно?
2. Сега за упражненията. Прави ги 2-3 пъти седмично, вечер – 19-20 часа и то САМО В ДОМ. УСЛОВИЯ.
2.1. Прави преси с вдигане на торс, както и на краката - по 20-30 повт.
2.2. Клекове без тежести – 3-4 х 20-25 повт.
2.3. В изправено положение – изнася изпънат крак встрани (не знам как му се казва...)
2.4. С тежест 5 кг (в лява ръка напр) в изправено положение прави наклони от кръста надясно (и съотв обратно).

Моля, като виждате по-горе целта, кажете има ли смисъл тази програма. От 1,5 – 2 месеца прави горните упр-я, но за голямо обезсърчение има видимо увеличение на обема и мазнинките по проблемните местенца... ЗАЩО, мамка му?!

3. Простете тъпия въпрос, ама какво са нападите?
4. От форума видях още едно полезно упр-е, което ще трябва да включи – стъпването с единия крак напред, като май се прави с малка тежест. Така ли е?
5. Явно й трябва и кардио тренировка. Някакви предложения за такава в дом. условия?
6. Не приема препарати, но Ваши съвети за макс. ефикасни за случая (НАТУРАЛНИ И БЕЗВРЕДНИ) са добре дошли.

Дългичко стана заданието, ама това е положението... Ваши мнения и препоръки ще са много полезни. Благодаря предварително!
Със здраве!

LI

23.12.04
18:45

1. Да, ако НВД и понася. Тя така ли се храни, защото по-долу пишеш, че “има видимо увеличение на мазнинките...”
2. Ами по-добре да кляка с гирите.
3. напади са то ва, за което питаш в 4 :)) изнасяш крака напред(назад) и приклякаш, има снимки и обяснения на упржнението
http://bb-team.org/exercise/000038.php
5. да бяга на място , скачане на въже
6. идея си нямам :)
Тъй като не съм компетентна колкото 99% от посещаващите форума се надявам и другите да се включат и поправят/допълнят

ТИ

24.12.04
00:51

Здравей Lina. Благодаря ти за инфото.
1. Тя сега се храни и с двете групи храни. много обича сирена, кашкавали и извара, но си пада и по хляба и тестените неща. явно ще трябва да ограничи въглехидратите. Мисля си, че НВД ще й понесе добре.
Аз се шашкам, че тя тренира, а пък все пак качва мазнинки, вместо да ги топи. надявам се като пооправи хр режим тренировките наистина да доведат до желания резултат.
Благодаря ти още веднъж. Ако някой има други виждания и съвети - моля помагайте. Дайте инфо за препарати, ако вършат работа и не са химия. 10х

X_

26.12.04
17:52

ами не мисля,че кашкавала е подходящ за диета,с цел сваляне и изчистване,същото се отнася и до тестените изделия.Трябва просто да ги забрави.Другият момент е да започне да записва приетите калорий дневно,не трябва да надхвърлят 2000ккл.в сайта има идеални таблици.

ТИ

27.12.04
13:44

Да, xmanx, може би си прав за кашкавала. В разни теми във форума видях мнения, че кашкавала не е препоръчителен, предполагам поради това, че има доста мазнини.
Относно дневната сметка за приетите калории, правя примерен хран. режим и ще го постна във форума за мнения и предложения.
А предполагам под “идеални таблици” имаш предвид таблицата за хран стойности. Други не откривам в сайта.
При желания хран режим жена ми явно не трябва да яде тестени изделия (или пък съвсем малко), но пък се явява проблем за набавяне на дневната доза белтъчини. Ние сме вегетарианци. Приемаме млечни изделия, но те не могат да обезпечат нужното количество (а и хич не е полезно да се преяжда с тях). В сайта пише, че за НВД режим 60% от приеманите белтъчините трябва да са от растителен произход, но като гледам таблицата за хран стойности, просто не виждам как това може да стане. Това води ли до извода, че тя трябва да приема накакъв препарат/добавка, с който да си набавя растителни белтъчини? Знам за някакви препарати със соеви или пшенични протеини. Ползвали ли сте ги? Те някаква “синтетика” ли са? Имат ли негативни страни/ефекти, с които трябва да се внимава?

X_

02.01.05
11:26

ще карам подред :D според мен първо трябва да си избере някоя зала в близост и да започне тренировки за цялото тяло с цел изчистване,това ще рече да комбинира работа с тежести и аеробика,кардио или както искаш го наречи...
относно храненето,никога не съм бил прекалено строг в диетите,но наистина трябва във вашият случай да се ограничат вече споменатите храни и да се приемат или комбинация от аминокисилини, или високопроцентен белтъчен протеин,не е зле да взема и L-карнитин

02.01.05
14:36

Тихомирe, около вас парк няма ли?
По едно време бях занемарил щангите и само тичах парка, 3 седмично по 4 км
Повярвяй ми, не спазвах особенна диета(хапвах всичко без сладко, бял хляб и сланина :wink: )и фигурата ми беше чудесна
Дажи и бира си пийвах на “на корем” :)
А с подходяща диета за 2 месеца макс жена ти става топмодел
Успех

ТИ

03.01.05
17:50

Благодаря, xmanx. Явно с АК (или протеин) трябва да се компенсира недостига на бълтъчини (ако го има) в дневната диета. Тя вече взима Л-карнитин 20-30 мин преди тренировка. Ще видим как ще върви.

Благодаря и на теб, gamberro. Сега през зимата сутрин си е студено а и тъмничко. Проблем за кардио бягане са и кучетата, които хората извеждат навън. Жена ми имаше проблеми няколко пъти. Иначе, до нас има училище и то (като изключим пак “питомните” песове) е удобно за кардио. На пролет може да се бяга там. Сега-засега кардиото го прави в къщи.

17.08.05
09:54

Здравей, Тихомир, искам да те питам какво стана с жена ти, доволна ли е от приема на L-carnitine, как го пиеше, кой точно и как се е чувствала. Ще съм ти признателна да ми отговориш!

[quote author=“Galina G.”]Здравей, Тихомир, искам да те питам какво стана с жена ти, доволна ли е от приема на L-carnitine, как го пиеше, кой точно и как се е чувствала. Ще съм ти признателна да ми отговориш!

Последното му мнение е някъде от февруари месец, но мисля че все някой ще се намери да ти отговори.Бтв ако се разровиш из форума ще намериш доста теми за Л-карнитина

17.08.05
10:45

Мисля, че съм изчела всичко по тази тема, но все още не мога да реша дали L-carnitine или нещо друго като например Fat loss formula или някаква друга комплексна добавка.  :roll:
Или може би нищо, с изключение на витамините и минералите, които пия разбира се.

Основното е спорт и диета другите неща са препоръчителни за постигане на целта но не и задължителни като диетата и спорта.Аз лично ако имах финансова възможност бих се подпомогнал с нещо комбинирано.

17.08.05
12:58

[quote author=“ivan.shishmanov”]Основното е спорт и диета другите неща са препоръчителни за постигане на целта но не и задължителни като диетата и спорта.Аз лично ако имах финансова възможност бих се подпомогнал с нещо комбинирано.

И аз съм на това мнение!

17.08.05
13:00

здравей пиша го от личен опит и личен положителен резултат да спре всякякви тестени и захарни изделия вместо бял хляб да яде хляб бонус 5 дена в седмицата кардио и то сутрин на гладно след чаша кафе след което най малко един час да не се храни но много е важно всичко това да се спазва и повярвай ми резултатите няма да закъснеят успех

Galina G. увеличи малко еробиката примерно пак 4 пъти седмично ама по 25 мин.Важното е да си в отрицателен калориен баланс незнам дали си гледала формулите в рубриката хранене на сайта и незнам дали си смятала калориите но ако не си поне се опитай така ще знаеш към какви калории да се целиш.Не повече но не и по малко.
Благодаря за вниманието.

18.08.05
10:38

[quote author=“ivan.shishmanov”]Galina G. увеличи малко еробиката примерно пак 4 пъти седмично ама по 25 мин.Важното е да си в отрицателен калориен баланс незнам дали си гледала формулите в рубриката хранене на сайта и незнам дали си смятала калориите но ако не си поне се опитай така ще знаеш към какви калории да се целиш.Не повече но не и по малко.
Благодаря за вниманието.

Постепенно увеличавам аеробиката, а и не мисля че това за времето когато се активизира горенето на мазнините е винаги 20 мин, според мен това е строго индивидуално. Както вече споменах наясно съм с калориите, които трябва да приемам, както с това колко да са от въглехидрати, белтъчини и мазнини. Все пак благодаря за вниманието ivan.shishmanov!  :wink:

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1