18.01.08
23:51
...
Темата беше редактирана от Бойко на 02.06.10 08:48.
Доколкото видях на ден ти се събират около 150гр протеинова храна която си струва коментара от нея получаваш грубо към 30гр протеин на ден (доста щедро предположение предвид това че разните му суджуци и салами имат съвсем малък процент чисто месо). Най - общо казано това е твърде малко, необходимото количество протеин разпределено през целия ден трябва да е 2.2 по теглото ти в грамове, при тебе това са към 160гр протеин и те трябва да са от качествени източници - яйца, месо, риба и мляко и млечни изделия тъй като протеина от тях е пълноценен и с висока биологична стойност. С твойте към 30гр си над 5 пъти под нормата, ако искаш да постигнеш някакви успехи в залата и с тялото си трябва да ревизираш храненето си радикално, 5-6 качествени хранения са това което ти трябва през 2.30-3.00 часа.
казано от Alkorin на 19.01.08, 08:24:
Доколкото видях на ден ти се събират около 150гр протеинова храна която си струва коментара от нея получаваш грубо към 30гр протеин на ден (доста щедро предположение предвид това че разните му суджуци и салами имат съвсем малък процент чисто месо).
Значи от 150 гр. белтъчини той усвоява 30гр.
За да има “чист” прием на белтъчини 160 гр. колко трябва да приеме? Около килограм ли?
казано от Chrisich на 19.01.08, 16:26:
Доколкото видях на ден ти се събират около 150гр протеинова храна която си струва коментара от нея получаваш грубо към 30гр протеин на ден (доста щедро предположение предвид това че разните му суджуци и салами имат съвсем малък процент чисто месо).
За да има “чист” прием на белтъчини 160 гр. колко трябва да приеме? Около килограм ли?
Нещо грешно си разбрал. Alkorin каза “150 грама белтъчнна харана” и имаше предвид храна, която е източник на белтък и то качествен- 150 грама общо му е местото и млечните.
Към Автора - не си купувай добавки, а си купувай качествена храна. Много по-добре е.
Да, горе-долу килограм, според храните.
Не ставаше въпрос колко усвоява, а колко приема в действителност. Повечето белтъчни храни имат около 20% белтък (пилешкото е 22%, изварата 15, сиренето - 16, и т.н.).
казано от Chrisich на 19.01.08, 16:26:
Към 800гр, килограм още по-добре. Забелязвам една тенденция при не особено запознатите да объркват протеиновата/белтъчна храна с протеина, както каза горе Петко може да се приеме че в качествената протеинова храна около 20% е действителния протеин, а не 100% както си мислят някои, оттам вследствие на тази грешна информация те си мислят че ядат достатъчно а всъщност ядат в пъти под нормата.
Чудесно!Ще го чета с голям интерес.Може ли малко инфо за използваните килограми,ако искаш и на ЛС-лично съобщение?Изглежда си доста силен за да правиш по 5 и 4 серии.Не е ли изтощаващо?Успех за теб и дневника.Ще бъде полезен и за мен.
Почти месец откакто спазвам някакъв режим, макар и не много строг.Ето ги и резултатите:
17 февруари 2008
Лично тегло:69,5 -1,5 надолу
Ръст:1.78
Процент мазнини:13- с 4 % падат
Ръка(студена):34 - тука също спад
Гръдна Обиколка:96- +3см
Талия:83,7-4,3см спад
Бедро:51- +2
Прасец:35,5- -1
китка:17,8 - -0,3
Малко са ми странни тези резултати. Чудя се защо ми спада ръката, би трябвало да ми спадат бедрата от бягането, а напротив само прасците намаляват. Сигурно трябвая още протеин, но не знам как ще си го набавям карам още 1 месец така и ще видя какво ще стане. Чудя се за креатин, но не съм решил още. Този месец ще наблегна повече на кардиото и евентуално ще сменям тренировката за гърди и рамо, защото не съм доволен. Ако някой коментира ще съм благодарен.
19.02.08
22:52
казано от CKOTA на 17.02.08, 16:12:
Почти месец откакто спазвам някакъв режим, макар и не много строг.Ето ги и резултатите:
17 февруари 2008
Лично тегло:69,5 -1,5 надолу
Ръст:1.78
Процент мазнини:13- с 4 % падат
Ръка(студена):34 - тука също спад
Гръдна Обиколка:96- +3см
Талия:83,7-4,3см спад
Бедро:51- +2
Прасец:35,5- -1
китка:17,8 - -0,3Малко са ми странни тези резултати. Чудя се защо ми спада ръката, би трябвало да ми спадат бедрата от бягането, а напротив само прасците намаляват. Сигурно трябвая още протеин, но не знам как ще си го набавям карам още 1 месец така и ще видя какво ще стане. Чудя се за креатин, но не съм решил още. Този месец ще наблегна повече на кардиото и евентуално ще сменям тренировката за гърди и рамо, защото не съм доволен. Ако някой коментира ще съм благодарен.
Скот относно протеина можеш да си набавяш много добри количества и то евтино от прясното мляко.Аз пия по 3 литра на ден.Това са 150гр протеин само от мляко.
Скот относно протеина можеш да си набавяш много добри количества и то евтино от прясното мляко.Аз пия по 3 литра на ден.Това са 150гр протеин само от мляко.
Всъщност са около 90гр.
Знам! Обаче има един проблем- не мога да пия прясно мляко, повдига ми се от него, като малък обичах, но вече не е така не знам защо. Във всяка друга форма го приемам даже мляко с ориз но само така просто не мога. Може да вкарам и малко соя, до лятото ще е така, после като почна работа ще се храня по-добре. Благодаря за съвета все пак.
казано от CKOTA на 20.02.08, 11:01:
Знам! Обаче има един проблем- не мога да пия прясно мляко, повдига ми се от него, като малък обичах, но вече не е така не знам защо. Във всяка друга форма го приемам даже мляко с ориз но само така просто не мога. Може да вкарам и малко соя, до лятото ще е така, после като почна работа ще се храня по-добре. Благодаря за съвета все пак.
Един съвет от мен - не припарвай до соята под каквато и да е форма, иначе можеш да си взимаш цедено кисело мляко - също много добър вариант.
22.02.08
23:12
казано от CKOTA на 20.02.08, 11:01:
Еми аз бих ти предложил следното.Купуваш си “дозички” или направо цял пакет Nesquick и слагаш в прясното мляко.Няма да го топлиш ( не обичам топло мляко) ,а ше го пиеш направо студено.Студено шоколадово мляко.Мисля,че ще ти се услади. :)
А ако не си пробвал можеш и студено чисто прясно мляко.Току-виж от него не ти се повдига.
ПС: като започнах да пия мляко го пиех шоколадово.Сега вече изварата,млякото и всички млечни продукти започнаха да ми се услаждат.И си ги пия/ям чисто.