19.01.08
22:55
Здравейте на всички! :)
Та направо.. значи въпроса ми е следния : тренирах миналата година около 2-3 месеца преди лятото след това не съм тренирал и сега пак започнах и тренирам сериозно от 3 месеца, на 15 години съм , 183 см около 73-75 кг понеже считам че на моята възраст няма смисъл от диети, ям си всичко по 4-5 пъти на ден , пил съм креатин до сега само.
Може ли да ме посъветвате каква добавка/и да си взема с моите размери целта ми е да кача ръцете защото съм смешен - 32,5 см... а тренирам 3 месеца :( а Ето я и програмата ми ще се радвам много ако също ми кажете нейните минуси!
Понеделник Рамо,Гърди
Повдигане щанга от лег - 3x8
Повдигане щанга от полу лег 3x8 редувам го с дъмбели от полулег всяка седмица
Пек-дек 4x8
————————————————-
Повдигане щанга зад врат 3x8 - редувам с раменни преси с дъмбели
Повдигане напред с дъмбели 3x8
Разтваряне встрани 3x8
Едно за задно рамо не мога да го опиша значи сядам и се свивам и дигам лакитите нагоре не мога точон да го опиша 3x8
=================================
Сряда : Гръб и крака
Скрипец зад врат 4x8 редувам го с скрипец пред гърди
Придърпване на долен скрипец 4x8
Гребане с дъмбели 3x8
Гръбни преси 4x8
————————————————-
Клекове 4x10
Бедрено сгъване 4x12
Бедрено разгъване 4x12
Калф машина 4x8
Петък: Бицепс + Трицепс
Бицепсово сгъване с щанга на скот - редувам го с сгъване на щанга от стоеж - 3x8
Бицепсово сгъване с дъмбели от седеж 3x8
Концентрично сгъване 3x8
—————————————————-
Полу кофички - 4x8
Повдигане на щанга от лег с тесен хват 3x8
Трицепсово разгъване на голен скрипец 4x8 понякога с лост понякога с въжета
и според вас нормално ли е за този стаж тази ръка,защото още миналата година си беше 32 просто никакъв прогрес не виждам сега след креатина се радвам че увеличих сериите на лежанката поне да не се смеят в залата .. :)
Темата беше редактирана от Mothefucker на 19.01.08 22:58.
За твоя стаж е нормално. Оправи си малко програмата като разпределение на мускулни групи - гръб и крака е доста тежко.
1.гърди+бицепс
2.гръб+трицес
3.крака+рамо
Дай го малко по-търпеливо. Според мен не си изчерпал физическия си потенциал, че да прибягваш до креатин, въпреки, че вече си го направил... Постонство и хранителен режим, който недей обяснява, че си млад и нямаш проблеми да си мушваш каквото падне 4-5 пъти на ден. Пусни какво си ял горе-долу почасово примерно вчера или там когато ти е била тренировката и кажи и в следтренировъчния ден какво си ял.
Мнението беше редактирано от Стоянчо на 19.01.08 23:08.
За гърди правиш колкото и за ръце - 3х3?... включи един флайс или кросоувър.
За ръцете: Кардио правиш ли? След гръб чувстваш ли си ръцете отпаднали? При ръцете сигурно се получават повече качествени от колкото количествени резултати. Т.е. размерите са същите, но за сметка на мазнините по ръцете, които се горят лесно, трупаш мускули. И на мен ръката за година тренировки ми е мръднала с 2 см. (тренирам без добавки) максимум, но като цяло съм доволен, бицепсът и трицепсът заедно с този малкия между тях (сега ми изкочи името от главата) се сепарираха и оформиха. Ползвай прав лост за сгъването от стоеж. Не бих сложил скота на първо място, поне при мен той действа по-напомпващо и стой преди скрипеца, на второ място. Подкрепям Стоянчо - търпение му е майката. Иначе и програмата не е зле да направиш, както ти е показал.
20.01.08
10:07
Да,наистина тая тренировка в сряда бая ми идва защото е дълга.. но вече бях с тая програма дето си я дал затова да разнообразя малко и от 2 седмици съм с тази. Еми ето какво съм ял в понеделник и вторник например това не го ям всеки ден както казах нямам режим и ще ви дам какво съм ял тогава.. :
5:30 - 6:00 Сутрин преди училище : едно кисело мляко и мюсли с прясно мляко 4 хапчета бирена мая
9:50 Голямото - сандвич с пилешко - на мен ми се вижда бая скъп 1,50 според вас може ли примерно вместо него едно цедено мляко,според мен 100 пъти по добре
13:00 Преди тренировка - до фитнеса има “била кафе” вътре е много евтино там изядох една сиренка (представлява нещо като питка ама е от хляб и вътре има много сирене сигорон към 150 грама смесено с лютеница) и един джоб с шунка същото.. и пак има много шунка вътре + 5 гр креатин + 3-4 бирена мая
15:30 След треровка в къщи 5 гр креатин + мед и една чиния с ориз около 150-200 грама сварен и 2 филии хляб (бял)
между 15:30 и 18:00 изядох 1 кутия бисквити мираж
18:00 един портокал и от неделя бяха останали 2 пържоли свински и една филия хляб
20:30 Пилешка супа с 1 филия хляб + 3-4 бирена мая
======================================================================
Вторник
5:30-6:00кисело мляко и отделно мюсли с прясно мляко + 3-4 бирена мая + креатин 5гр
9:50едно кисело мляко + 2 кроасана
14:00 3-4 сандвича си направих с сирене и шунка
16:00 Ориз пак около 150-200 гр + 2 филии хляб + 3-4 бирена мая
18:00 някакъв плод беше май мандарини 2 и отново сандвичи
20:30 ориз със пилешко около 300 (2 чинии бяха) + 3-4 бирена
днес от сутринта съм изял 3 принцеси с яйце и сирене сега отивам да ям не пия нищо всичко свърши
Еми правя го с крив защото правия товари китките но ще почна с прав щом се налага и вече ще почвам с дъмбелите, има ли смисъл от флайс след като правя пек дек :? след тренировката за гръб и крака се чувствам бая отпаднал
Мнението беше редактирано от Mothefucker на 20.01.08 10:10.
Мнооого малко качествен белтък ядеш, наистина, освен 2-те свински пържоли, пилешката супа и млякото нямаш никакъв протеин в храната, а мускулите от това се нуждаят. На теб ти трябват 180-200гр. за да растеш, а ти едва приемаш ок.40-50, макс.60гр, което няма как да доведе до увеличаване мускулната маса.
20.01.08
12:27
Значи ако трябва да избера между добавки и качествена храна да избера храната,защото аз мога да си позволя само едното?
казано от Mothefucker на 20.01.08, 12:27:
Значи ако трябва да избера между добавки и качествена храна да избера храната,защото аз мога да си позволя само едното?
Точно така храната... повечко месце,риба,яйца и млечни продукти... постоянство и търпение ;-)
20.01.08
16:31
Благодаря на всички за отзивите :)
20.01.08
19:07
казано от Mothefucker на 20.01.08, 10:07:
изядох 1 кутия бисквити мираж
и от неделя бяха останали 2 пържоли свински
аххаххахахахахаххахаххахахахахахаххахахаххаахахахахахаххахаххахаххахаххаххахахахахахахахахахахахахахахахахахахаххахаха
аххаххахахахахаххахаххахахахахахаххахахаххаахахахахахаххахаххахаххахаххаххахахахахахахахахахахахахахахахаха :) :)
сладур, баси коментара :)
Много често забелязвам, че трениращите не обръщат внимание на КАЧЕСТВОТО на изпълнение на упражненията. Изрецитират някаква стандартна програма без да осъзнават, че и с едно упражнение по 2 серии могат да прогресират (но качествено изпълнено с тежест в мускула, а не в спомагателните). Майк Ментцер знае най-добре ;)
И на мен не ми мърдаха ръцете, докато не осъзнах смисъла на движенията и концентрацията по време на тренировка. 3 см за 2 месеца :) като се има предвид, че ръцете ми са природно изоставащи.
Пич, трябва ти подобряване на връзката мускул - мисъл
за папкането: яж си хотдозите, баничките и пиците без да му мислиш, но да се събират поне 5-6-7 папкания
20.01.08
20:21
Еми в моя фитнес ходат предимно пичове и като ме видят че бъркам ме поправят и ми давът акъл така да се каже, и мисля че нямам проблем с правилно изпълнение единствено мога да се оплача че не мога да науча как се прави тая мъртва тяга
казано от Mothefucker на 20.01.08, 20:21:
Еми в моя фитнес ходат предимно пичове и като ме видят че бъркам ме поправят и ми давът акъл така да се каже, и мисля че нямам проблем с правилно изпълнение единствено мога да се оплача че не мога да науча как се прави тая мъртва тяга
Тогава не трупай тежести за да не стане фал!