Счупен нос

25.12.07
13:53

Може би не и е мястото тук на тази тема, но искам да ме посъветвате.На 19 години съм и едн на 24 ми счупи носа лежах 3-дена в болницата.Сега незнам ако ме нападне пак какво да правя ???изкарах си документ от съдебен лекар, но надали ще го съдя понеже родителите ми нямат излишни пари за адвокати.Мислех да подам жалба в Полицейското управление. Не искам саморазправа и неприятности.Как да постъпя ?

Изкарай си ограничителна заповед и само да го видиш и звънкай на полицията.

25.12.07
15:54

Не разчитай на някаква защита от държавата, трябва да се оправяш сам.

Мнението беше редактирано от Alkorin на 25.12.07 15:54.

MO

25.12.07
16:03

Земи си 1 бокс от 5 лева и му еби майката !

25.12.07
16:13

Всеки квартал има районен полицейски инспектор.Трябва да го намериш кой е.Най-често сутрин към 8-9 часа в полицейското по спешност.Или в приемните му дни,обикновено надвечер в някаква приемна в квартала ви.Ще можеш да разговаряш по тоя проблем и ще решите какво е най-добре да се направи занапред.Да се пуска ли писмена жалба,да се изчака ли.Но това след тоя разговор.Не можеш да очакваш много,но то си зависи кой и какъв човек ти е районния инспектор.Обаче ако не си говорил с никой,нещата после са “Не знам,не чух,не видях” каквото и да ти се случи нататък.

25.12.07
16:16

Ако тоя дето е на 24 е някакъв здравеняк и връзкар, по-добре се постарай да си оправите отношенията.Ако ли не.. @motherfucker даде съвет. ;)

Мнението беше редактирано от RedWalker на 25.12.07 16:17.

25.12.07
16:39

Хм,малко трудно ще му е на свирепия да ебе майката на оня.Първо е по-нисък от мен например.Другият има предимство да забива крошета отгоре надолу вероятно.И освен това свирепия е пастор във църква,съвсем миролюбив е ;-P

25.12.07
17:18

Момчетата от спортния клуб по фитнес и културизъм, който посещавам бяха съпричастни от случката и ми предложиха подкрепа.Казаха ми да им посоча този дето ме обезобрази, а те ще го смелят.А повечето от тях са и доста агресивни спортисти, които са се занимавали с бойни изкуства преди да започнат Бодибилдинг и притежават доста умения както в ръкопашен така и в професионален бой.Но аз предпочитам всичко да се уреди по допломатически път понеже не обичам насилието.Въпреки всичко се чудех дали да не си държа пистолета в мен, имам газов пистолет.Казаха ми че ако го гръмна от разстояние 2 метра мога да го убия.дори и да не го убия сигурно ще ме усъдят.а аз бих го извадил тоя пистолет само при самозащита .... Незнам вече кво да прая

MO

25.12.07
17:26

казано от Svirepiq на 25.12.07, 17:18:

Момчетата от спортния клуб по фитнес и културизъм, който посещавам бяха съпричастни от случката и ми предложиха подкрепа.Казаха ми да им посоча този дето ме обезобрази, а те ще го смелят.А повечето от тях са и доста агресивни спортисти, които са се занимавали с бойни изкуства преди да започнат Бодибилдинг и притежават доста умения както в ръкопашен така и в професионален бой.Но аз предпочитам всичко да се уреди по допломатически път понеже не обичам насилието.Въпреки всичко се чудех дали да не си държа пистолета в мен, имам газов пистолет.Казаха ми че ако го гръмна от разстояние 2 метра мога да го убия.дори и да не го убия сигурно ще ме усъдят.а аз бих го извадил тоя пистолет само при самозащита .... Незнам вече кво да прая

С газов пистолет доста трудно ще го убиеш, газовия пистолет само леко ще го “ожарка” вземи си хаосни патрони  и като гръмнеш 1 път и ще се оплаши а те нищо не правят само гърмят!

25.12.07
17:43

Хм,какви побойници има.За някое гадже ли се сбихте?Или опита да те ограби?

SA

25.12.07
17:50

Еба ти лиготиите.

25.12.07
18:30

Ами той е бившо гадже на сестра ми.Искала да скъса с него понеже разбрала какъв боклук е, но той не искал и я е  тормозел известно време.А тя не сподели въобще с семейството, но когато разбрах се срещнахме с тоя на една ръка разстояние и почна боя.той ме удари първи и  аз му надух главата въпреки сичко но ме заплаши че с това няма да приключи разпрата.И очаквам нова среща на улицата.Но ме съмнява че ще събере братя и братовчеди да ме бият щото видя че съм жилав :) Ае за сестра си човек убивам !!!

Мнението беше редактирано от Svirepiq на 25.12.07 18:33.

25.12.07
19:40

Не е нужно да се правиш на голям мъж. Просто отиди полицията и търси съдействие. Обясни им спокойно за какво става дума както обясни на нас. Полицайте също имат деца трябва да ти влязат в положението. Да си представят, че това се случава с тяхното дете, дали биха оставили така нещата. Съдействай им с каквото можеш, би трябвало да имат механизми за действие/адреси, свидетели на побоя и т.н./. Едно известие от тяхна страна би трябвало да охлади тоя юнак.

Иначе си носи пистолета, ако те успокоява, но знай, че изстел от около 1 метър може да нанесе тежки поражения, дори и от халостни. Особено изстрелян в главата, може га до ослепиш или углошиш, ама от лапешка свада може да стане наистина сериозно...

Родителите ти  не могат ли да се намесят?

25.12.07
20:25

Еми добре.Проявил си мъжки характер и смелост.Не си оставяш магарето в калта въпреки че си пострадал.Имаш вид на здраво момче.Сам разбираш каква е ползата от добрата тренировка и големите мускули.Щом не е избягал още в началото,значи не си го респектирал много с външния си вид.
Направил си каквото можеш.Полицаите могат да свършат останалото да стои настрани от вас и не ви безпокои.С газовите пистолети доколкото знам се внимава,при стрелба срещу вятъра може да бъдеш обгазен и ти.

GU

26.12.07
13:15

Имам частични разкъсвания то  побой на 6-ти 09 та година ! Реших да не се занимавам с куки и пододни органи на реда койт успях набих и  тръгнах по ортопеди и сега си седя в нас и не мога да спортуам,но същите хора с които се  тупахме искат явно още проблеми явно щото те са по -добре ,и съм решил да потърся полиция  преди да им посягам !

повярвай ми и мене са ме  гърбили куки за побойща кажи на ваще и търсете помощ и най вече мисли за  здравето си!

това с бокса и патлака  е  малко пресилено ! Един приятел е  съден за нанесен удар с  бок  , “жертвата ” още не може да се храни ,но има ли свидетели и виновника  може да  докаже ,че не е злодей ! бази си гърба и квод а ти кажа и аз искам да  направя инвалиди мн хора ама не требва така !

26.12.07
15:25

Купи си от тия малките електрически палки и като го жегнеш 1 път 2-3 минути няма да знае къде е,направо пада на земята

BA

26.12.07
16:32

“Земаш едно въже, премяташ го на полилея, правиш примка, качваш се на табуретка, слагаш си примката около врата и буташ табуретката ахаХАХАХАХАХА.”

Полицията си знай работата.

22.01.08
17:45

Еи брачед. Вземи си някакво самозащитно оръжие , я нож я бокс. Нещо такова Сега “Spyderco” изкараха нов нож Hooligan Бокс и нож в едно . Няма милост за такива простаци само под ножа.

22.01.08
18:17

Бой и ***не не се връща. И аз на Нова Година се бих, въпреки че тоя срещу мен беше с бокс, но стана интерестно, както и да е. Приятел, по-добре го нахрани чрез закона, колкото и смешно да звучи в България.

DI

23.01.08
19:18

Ем нз , полицията едвали щи помогне ....
Миналата седмица един 24 годишен идва при мен и ми бие една глава без дори и да сам го погледнал ... от тази  “главичка” почти не припаднах , но не ми се занимаваше с закона ... след една случка на... на 18тия ми рожден ден докато чаках рейс на НДК група от 25-30 човека от АМОР и ДАБАЛ ВИЖАН идват при мен и 2мата ми приятели и докато се осетя ми разбиха и главата от зад , и ми насиниха областта около слепоочието ... преди Орлов мост видях една патрулка , обясних кво стана и те само личната карта ми искаха и ми казаха да си варя .... кфо да ти кажа ..

23.01.08
22:51

За счупен нос се съди яко и пари ще им вземеш. Трябват ти няколко неща обаче. Адвокат, медицинско, свидетели... Специално за телесната повреда (лека в случая, освен ако носът ти не е счупен по по-сериозен начин) е престъпление от частен характер, което означава, че трябва сам да повдигнеш обвинението. Наказанието е до две години лишаване от свобода или поправителен труд. В случая едва ли типът е проявен, което означава, че ще му лепнат я някоя условна присъда, я ще се размине с много малко. Паралено с това се води и граждански иск, който е за парите. Разходите по делото се поемат от загубилата страна. Моят съвет е следният, ако си сигурен, че не си предизвикал ти нещата, не си започнал първи и си действал единствено и само в ситуация на неизбежна отбрана, като си го удрял, т.е. нанесените на него удари са само в резултат на твоята защита, спукана му е работата... Ако мислиш, че има смисъл да се занимаваш, давай.

15.09.10
10:25

Искам да Ви попитам нещо. Една вечер се сбихме с един приятел, но как тръгна боят - Той ми удари един шамар, за да не остана назад и му отвърнах като го пернах по носът лекичко. В същия момент Той ми удари тупаник в главата и веднага се почнахме ... и по-време на боят съм му счупил носа. Малко гадно от негова страна, но пък си го заслужава като не си затваря устата.
Аз съм на 15 почти 16 навършени, а Той на 20 може ли да ми направи нещо чрез полицията или съдът ??

15.09.10
13:01

Може, обществен труд :Д Само толкова от законите в България. Когато някой ти размаже устата, единствения начин да му го върнеш е да отидеш при него с бухалка :P

16.09.10
08:08

казано от NeMiDrEm на 15.09.10, 10:25:

Искам да Ви попитам нещо. Една вечер се сбихме с един приятел, но как тръгна боят - Той ми удари един шамар, за да не остана назад и му отвърнах като го пернах по носът лекичко. В същия момент Той ми удари тупаник в главата и веднага се почнахме ... и по-време на боят съм му счупил носа. Малко гадно от негова страна, но пък си го заслужава като не си затваря устата.
Аз съм на 15 почти 16 навършени, а Той на 20 може ли да ми направи нещо чрез полицията или съдът ??

Ходи в lex.bg и форума на същия сайт, тъкмо може да се пообразоваш малко...

16.09.10
08:17

Винг Чун, но ще отнеме доста време за добра подготовка ..

VA

16.09.10
11:33

казано от Калоян Цонев на 16.09.10, 08:17:

Винг Чун, но ще отнеме доста време за добра подготовка ..

Тва беше на майтап нали :D
истината е в ММА/Бокс/кик бокс/Самбо ;)

16.09.10
12:53

Няма лош стил, има лош майстор ;)

VA

16.09.10
13:19

По принцип добре звучи тази поговорка ама познавам хора които след 4-5 години мма могат да бият абсолютно всички “сенсеи” и тем подобни учители и състезатели по източни БИ ;)

16.09.10
14:12

Джудо/самбо + Муай тай/кик бокс. Това е брутална комбинация.

17.09.10
08:54

Човеко бой до скъсване и тфа е :) Боя е нещо хубаво от което се изгражда характер .. така че просто като се видите го приемай за безплатен подарък и си теглете по един пердах...

Иначе сериозно да те питам боли ли много счупения нос ? Като сравнение дали има общо с друго счупване като на ръка да речем ако знаеш ? Много ме интересува ако можеш опиши ми болката от счупването ? Продължава ли боя след счупването или си вече аут и тфа е края ?

17.09.10
09:56

Flask в общи линии ти обясни за какво става дума.Самоче внимавай защото оня 100% ще заведе контра иск,а там делото е тежко и продължително.Ако онзи има предишни провинения е вънка от играта.Най малкото ще имаш ограничителна заповед и обещетение.Но трябва да имаш свидетели,които да потвърдят че има агресивно поведение.Допуснал си 2 грешки:1 че не си му разцепил главата и 2 че поне не си викнал полиция веднага.Щяха на му съставят портокол или там както се казва в случея ,който сам по себеси е нищо “Няма да правиш повече така”,но като го има вече става друго като завеждаш делото.В общи линии ако той те е ударил пръв и имаш свидвтвли ще спечелиш ама предполагам че делото ще е дълго.

VA

17.09.10
11:43

темата е от преди 3 години така че гледайте внимателно :D

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1