Въпрос за Храненето

23.01.08
17:11

Здравейте и от мен на всички в този форум...Аз съм на 21 години тежа около 87-8 кг и съм висок 1.88-9.. Занимавах се с фитнес преди около 3 години и преди около месец се върнах в залата...Нямам проблеми с излишни килограми, като разбира се може да се поработи повече в/у корема, както и да е... Въпросът ми е за храненето...Опитвам се да ям поне 4 пъти на ден, като в храната ми преобладават : ориз, плодове (ябълки, банани или портокали), зеленчуци (моркови, зеле, маруля), месо (свинско или пилешко филе, когато има пилешки гърди и в краен случай си взимам някаква наденица, за която няма нужда да ми казвате колко вредна е), ям по 2 кофички кисело мляко на ден, сирене, кашкавал, когато намеря - някакви печени ядки (най-често фъстъци), варени яйца (около 3 на ден) и варени картофи (през ден).. Може да има още неща, но не ги консумирам толкова често щом не се сещам за тях..Това за което моля е някакви примерна диета по дни, която да ме ориентира какво, кога, колко и как да ям (за да мога да си разчета бюджета :) )...Също така ако можете да препоръчате какво и по колко от зърнените храни да консумирам..Тренирам 4 дни в седмицата, като тренировките ми не са насочени за маса, а повече за релеф и плътност...Ще се радвам ако някой помогне ;)

Здравей,

аз се опитвам да тренирам за плътност и силова издръжливост (нещо по средата по-скоро), а релефът е следствие на режима, който си съставям.

Тренировката ми е следната:
1 ден - горни гърди, корем
2 ден - гръб, задно рамо, задно бедро
3 ден - трицепс, бицепс
4 ден - почивка
5 ден - долни гърди, корем
6 ден - бедра, прасец, предно и средно рамо
7 ден - почивка

Правя по 4 серии за всяко едно упражнение, като при големите мускулни групи е пирамида 12,10,8-10,6-8, а при малките - 8-12. Нарочно не ти пиша конкретни упражнения, защото се старая да ги въртя през 1-2 седмици. Разбира се, базовите движения са винаги в сплита, но оформящите са според случая (най-вече зависи от свободните тежести във фитнес центъра).

Нямам ежедневие, което да предразполага към стриктен хранителен режим, затова се старая да групирам храните и да ги подреждам само през различните часове. Под групиране искам да кажа, че постепенно намалявам въглехидратите до вечерта, като увеличавам белтъчините. Не съм фанатик на тема сладко, газирано, цигари, алкохол и т.н., което мисля, че доста ми помага.

Що се отнася до зърнените храни, за закуска си правя 50 гр. орехи, 50 гр. мюсли, 250 мл. мляко + 1-2-3 яйца. Хлябът не ми е абсолютно любим, но не го изключвам в никакъв случай. Със сигурност е или пълнозърнест, или от тъй наречения “немски черен” хляб.

Надявам се поне да съм ти дал насока на размисъл за твоя план на хранене и трениране. :)

FZ

23.01.08
20:10

казано от Димитър Михайлов на 23.01.08, 20:02:

Здравей,

аз се опитвам да тренирам за плътност и силова издръжливост (нещо по средата по-скоро), а релефът е следствие на режима, който си съставям.

Тренировката ми е следната:
1 ден - горни гърди, корем
2 ден - гръб, задно рамо, задно бедро
3 ден - трицепс, бицепс
4 ден - почивка
5 ден - долни гърди, корем
6 ден - бедра, прасец, предно и средно рамо
7 ден - почивка

Правя по 4 серии за всяко едно упражнение, като при големите мускулни групи е пирамида 12,10,8-10,6-8, а при малките - 8-12. Нарочно не ти пиша конкретни упражнения, защото се старая да ги въртя през 1-2 седмици. Разбира се, базовите движения са винаги в сплита, но оформящите са според случая (най-вече зависи от свободните тежести във фитнес центъра).

Нямам ежедневие, което да предразполага към стриктен хранителен режим, затова се старая да групирам храните и да ги подреждам само през различните часове. Под групиране искам да кажа, че постепенно намалявам въглехидратите до вечерта, като увеличавам белтъчините. Не съм фанатик на тема сладко, газирано, цигари, алкохол и т.н., което мисля, че доста ми помага.

Що се отнася до зърнените храни, за закуска си правя 50 гр. орехи, 50 гр. мюсли, 250 мл. мляко + 1-2-3 яйца. Хлябът не ми е абсолютно любим, но не го изключвам в никакъв случай. Със сигурност е или пълнозърнест, или от тъй наречения “немски черен” хляб.

Надявам се поне да съм ти дал насока на размисъл за твоя план на хранене и трениране. :)

Ако мога само да попитам ,понеже ми стана крайно интересно , защо разделяш гърдите по такъв начин  :question:

23.01.08
20:16

Мерси за бързия отговор :) И моето ежедневие (а и финансовата страна на нещата) не преразполагат към по-строга диета, но искам да добия представа какво помага на другите да се чувстват по-свежи когато отидат в залата...

Big Pichaga,
четох програма за гръб, в която упражненията бяха разхвърляни из седмицата, за да могат да се постигнат оптимални резултати при натоварването, в която смисълът беше, че гърбът може да поема огромни натоварвания и именно за това първите 2 упражнения при него се изпълняват с големи тежести/натоварване на мускулите...При мен поне е така - аз правя набирания с широк хват 1х8, 1х8 с 12 кг тежест, 1х7-8 с 20 кг тежест и 1х6 с 25, а след това имам сили да направя и 4х8 с тесен хват, така че може и да има някакъв смисъл в това..До сега не съм “разхвърлял” мускулни групи из тренировките, но който го е правил сигурно ще ти обясни по-добре какви са ефектите...

Мнението беше редактирано от Lubomir Marchev на 23.01.08 20:22.

@BIG PICHAGA, просто защото са доста изоставаща мускулна група от доста време и това е единственият начин да ги прибутам малко напред (в буквален и преносен смисъл).

FZ

23.01.08
20:23

казано от Димитър Михайлов на 23.01.08, 20:19:

@BIG PICHAGA, просто защото са доста изоставаща мускулна група от доста време и това е единственият начин да ги прибутам малко напред (в буквален и преносен смисъл).

А средна част в смисъл нормална лежанка правиш ли ?
щото не видях в програмката ?

Рядко, не съм фен особено. По-скоро за себе си групирам на горна и долна част, без средна. Примерна тренировка е две работни упражнения за едната + две оформящи за другата.

Мнението беше редактирано от Димитър Михайлов на 23.01.08 20:52.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1