25.01.08
10:54
Здравейте съфорумци,
Може въпросът ми да е малко глупав, но ми е интересно за колко време биха се получили добри резултати ако започна да приемам л-карнитин? От лятото до сега съм свалил доста и съм доволен от себе си (не съм бил много пълен, но съм свалил над 5 кг, естествено позагубих и мускулна маса, въпреки че редовно си тренирам, главно в къщи. Старая се да внимавам с яденето, като не си смятам калориите, но ограничавам въглехидратите, сладко хапвам много рядко като през няколко дни си позволявам да хапвам повечко въглехидртати - примерно да ям сандвичи на обяд или да хапна малко шоколад.
Хапвам яйца (по 2 на закуска), в офиса ям кисело мляко 1-2 кофички на ден, на обяд хапвам пилешко или нещо друго печено на скара като кюфтета например. Вечер също гледам да ям нещо месно. Хляб не ям (както и почти никакви картофи, ориз и тестени изделия).
Не правя кардио, от доста хора съм чувал че зимата е много трудно да се постигнат добри резултати и искам да попитам дали това е така, тъй като от началото на зимата не виждам да съм свалил още мазнини и почвам да се чудя как да продължавам - дали това е нормално за този период от годината и ще се промени като се стопли времето или да се ориентирам към л-карнитин и фат бърнъри.
Благодаря на всички ви предварително.
Както всеки ще ти каже, най-важното е хранителният режим, след това тренировките и накрая добавките.
От храните най-съществени са протеините, които ти помагат да не изгаряш мускулна маса, вместо мазнини. Ако се храниш с достатъчно от тях, няма да имаш проблем с това. Кюфтетата определено не са “нещо месно”, по-добре свинско крехко, а най-добре е пилешко, както знаеш. За хляба и картофите те поздравявам, това винаги е мн сигурен начин да свалиш килограми. Моят съвет е да поразгледаш сайта и специално темите за хранене. Отслабване с РБД, НВД и др.
За кардиото не е никакъв проблем да се прави и зимата... Проблем е, ако трябва да ходиш да правиш крос в снега, при тренировки на закрито всичко е идеално. Друго преимущество на зимата е, че тялото се загрява доста по-бавно, което от своя страна също води до изгаряне на мазнини. Съществува малко по-голяма възможност от контузии, но с добро загряване няма проблеми.
За карнитина, аз лично мисля, че може да минеш и без него.
Мнението беше редактирано от Flask на 25.01.08 14:15.
Статии в сайта съм чел доста, както и много теми във форума. За това реших да пусна такава, в която да обясня точно моето положение.
Ами в такъв случай, си наясно с това как трябва да се храниш и да съхраняваш мускулната си маса :)
Знам че трябва да приемам доста протеини. Обаче работата ми е такава че през деня не се движа много а съм на бюро, а неща от сорта на 2.5г протеин на кг телесно тегло... ми аз тежа 70 кг, не мога да изям толкова месо или яйца. А и мисля че при по-ниското натоварване нямам нужда от толкова.