23.01.08
21:27
Здравейте :) Аз съм на 21 години. В момента тежа 130-140 кг. и съм 181 см. висок. Намерих една диета и се чудя дали да си я приложа върху мен. Мисля да почна фитнес и да го комбинирам с тази диета с цел до лятото да смъкна поне 15-20 килограма. Та ето я и нея:
Закуска
• 1 банан
• 1/2 чаша ниско маслено кисело мляко (може и плодово, но да е ниско маслено)
• 1/8 чаша замразен концентрат на портокалов сок
• 1/2 чаша прясно мляко от 1% масленост
• 2 лъжици протеин
• 6 кубчета лед (натрошени)
• Всичко това се разбърква с блендера до получаване на хомогенна смес. И консумирате незабавно!
• Калории: 171, протеин 8гр., въглехидрати 33гр., мазнини 2гр., наситени мазнини 1гр., натрий 94мг., фибри 2гр..
Обяд
• Пилешки гърди (250-300г)
• 1 картоф
• 1 чаша смес от грах,царевица и моркови
Вечеря
• 250-300 г мляно телешко месо без мазнини
• 1/2 купа макарони или спагети
• 3/2 чаша броколи
Дали ще ми свърши работа и бихте ли ме посъветвали какво и как да консумирам или да ме насочите към някоя друга диета :)
Благодаря предварително :)
хохо, не търси такива диети, ами седни попрочети НВД, отслабване с РБД и още много, много неща за храните, които можеш да намериш на сайта... Три хранения на ден е абсолютно 100% неподходящо, за човек, който иска да си забърза метаболизма и да отслабва. Ако ще почваш с фитнеса, моята идея е да пробваш с отслабвна с РБД, ето ти линк: http://www.bb-team.org/articles/910 . При тези кила, няма да ти е трудно да отслабнеш 15-20 кила до лятото, обаче може да срещнеш редица проблеми, като отпусната кожа, загуба на мускулна маса (в момента имаш повече мускули от колкото си мислиш, които трябва да съхраниш). Чети, образовай се, питай... Даже може да потърсиш помощ от диетолог. В някои случаи, отслабването може да навреди, от колкото да помогне. Успех!
24.01.08
09:44
Мерси за мнението ще разгледам каквото намеря :)
Чети и питай, каквото не ти е ясно. Тук е пълно с отзивчиви хора, които биха ти дали напътствия.
24.01.08
10:25
Ами в момента разглеждам рецептите в сайта за РБД. Мисля да ям по 5 пъти на ден, като си избирам по някое от ястията там, естествено ще съобразя дали ястията са подходящи за съответното време на деня :)
25.01.08
08:06
Имам няколко въпроса :) Мога ли да ям в един и същи ден две ястия които съдържат яйца :) Примерно омлет от белтъци за следобед и за закуска сандвиж с яйце и шунка ;) И мога ли да ям заедно или едно след друго яичени продукти и млечни продукти :)
При отслабване, каквото искаш да направиш ти, жълтъци и шунка не са подходящи, хляб също. Пълнозърнест в минимални количества. Белтъци може да ядеш колкото си искаш.
казано от Flask на 25.01.08, 14:44:
арахидоновата киселина ...
http://www.bodybuilding.com/store/mn/xfactor.html
Белтъци може да ядеш колкото си искаш.
Точно така! И още по-хубавото е - колкото и да изядеш резултата ще е един и същ (ще отидат в канала).
25.01.08
17:29
ХАха :) Интересно :) Ами млечни продукти заедно с яйчени мога ли да ям белтъци с кисело мляко примерно :) Или да рече мтози омлет за обяд и после едно кисело мляко :)
казано от G33K на 25.01.08, 16:40:
Точно така! И още по-хубавото е - колкото и да изядеш резултата ще е един и същ (ще отидат в канала).
Ама вие сте много хитри всичките, я четете малко за какво става дума. Белтъците на яйца говоря, едва ли ще изяжда повече от 10 белтъка на ден, което е нищо...
Не знам какъв е този продукт, който го показват в бб.ком, но е абсолютно доказано, че една от основните причини за инфарктите при хората е точно арахидоновата киселина, която предизвиква съсиряци, тромби и не знам си какво си още, което води до сърдечен удар. Има изследвания със зайци, при които им се инжектира от посочената киселина в кръвта и горките животинки се гътват след малко. То не става само като напишеш в google едно нещо и се хванеш за първото, каквото излезе....
казано от Flask на 25.01.08, 18:01:
казано от G33K на 25.01.08, 16:40:
Ама вие сте много хитри всичките, я четете малко за какво става дума. Белтъците на яйца говоря, едва ли ще изяжда повече от 10 белтъка на ден, което е нищо...
Не знам какъв е този продукт, който го показват в бб.ком, но е абсолютно доказано, че една от основните причини за инфарктите при хората е точно арахидоновата киселина, която предизвиква съсиряци, тромби и не знам си какво си още, което води до сърдечен удар. Има изследвания със зайци, при които им се инжектира от посочената киселина в кръвта и горките животинки се гътват след малко. То не става само като напишеш в google едно нещо и се хванеш за първото, каквото излезе....
:bug: :ahhh:
Този продукт който излиза като напишеш нещо в гоглето се води един от най-добрите естествени продукти за покачване на ММ!И точно тази к-на също!
еб* ли му мамата, аз казвам какво съм чел :)
а и те хората са си го казали:
Warnings: Do not take this product if you have, or are at risk for, diabetes, asthma, high blood pressure, high cholesterol, arthritis, heart disease, stroke, are pregnant, are suffering for any inflammatory diseases, or are on a red meat restricted diet. Consult with your physician before use if you are taking any medication, or suffer from any other health condition.
Мнението беше редактирано от Flask на 25.01.08 23:44.
Просто от любопитство - можеш ли да представиш изследване,проучване,някакъв вид научен материал по въпроса (ама да не е за зайци :P )? Да има и препратки към ползвана литература и т.н.
google it, aз да не съм научен сътрудник.
@g33k не ми се търси толкова късно, намерих нещо и за мишки, но не е трудно да намериш, сигурен съм :)
Мнението беше редактирано от Flask на 25.01.08 23:40.
Това, че преди не ядях жълтъци сега го оценям като грешка, много по-добре е да си ядеш цели яйцата.
Много са си добре жълтъците, дори в тях има повече протеин отколкото в белтъка.