Моля погледнете тук!

23.01.08
21:13

Абе да попитам в момента съм висок 175 см баща ми също е 175 см майка ми е 166 см и бях чул някаде че може да стана по-висок от баща ми най-много с 5 см вярно ли е това? На 14 години съм и мисля че ще ръста още! Интересува ме дали ще си остана в същото положение или трябва да ходя да тренирам баскетбол :D

Темата беше редактирана от Dancho` на 23.01.08 21:16.

23.01.08
21:16

Най-вероятно ще дръпнеш още в следващите години. Не го мисли толкова. :)

24.01.08
08:01

Ако се храниш нормално (не се ограничаваш да пазиш килограми) ще порастнеш още. Има някаква такава зависимост за децата/родителите, но съм се нагледал на страшно много изключения за да я приемам за 100% вярна. Братовчед ми е най-фрапитащия пример - с 15 см по-висок и от майка си и от баща си.
Баскетбол и волейбол не са спортове, които стимулират растежа. Там има ръстов подбор. Като малък се записах на волейбол и един ден ни строиха по височина и по-ниските отпаднахме. После отпаднаха и тези от високите, които не играеха добре. Но първо отсяват по ръста.
За твоите години най-добре се запиши а плуване или започвай да вдигаш в залата. И в двата случая ще отскочиш на ръст.
И ядене му е майката!

24.01.08
12:13

казано от mitaka101 на 24.01.08, 08:01:

Ако се храниш нормално (не се ограничаваш да пазиш килограми) ще порастнеш още. Има някаква такава зависимост за децата/родителите, но съм се нагледал на страшно много изключения за да я приемам за 100% вярна. Братовчед ми е най-фрапитащия пример - с 15 см по-висок и от майка си и от баща си.
Баскетбол и волейбол не са спортове, които стимулират растежа. Там има ръстов подбор. Като малък се записах на волейбол и един ден ни строиха по височина и по-ниските отпаднахме. После отпаднаха и тези от високите, които не играеха добре. Но първо отсяват по ръста.
За твоите години най-добре се запиши а плуване или започвай да вдигаш в залата. И в двата случая ще отскочиш на ръст.
И ядене му е майката!

Аз си ям стабилно ама не ям месо искам да кажа че ям кайма кренвирши суджуци кебапчета кюфтета ама не обичам това месо в яхниите и в супите телешко свинско... Всеки ми казва че без протеин или креатин не става нищо дайте някакъв съвет!

24.01.08
14:36

казано от Dancho` на 24.01.08, 12:13:

Всеки ми казва че без протеин или креатин не става нищо дайте някакъв съвет!

Това са хора оправдаващи се за неуспехите си поради:
а) мързел
б) недисциплинираност
в) липса на постоянство
и др.

24.01.08
16:09

казано от Alkorin на 24.01.08, 14:36:

казано от Dancho` на 24.01.08, 12:13:

Всеки ми казва че без протеин или креатин не става нищо дайте някакъв съвет!

Това са хора оправдаващи се за неуспехите си поради:
а) мързел
б) недисциплинираност
в) липса на постоянство
и др.

Благодаря за инфото а все пак ще е добре да вземам протеинче нали?

Мнението беше редактирано от Dancho` на 24.01.08 18:14.

MO

24.01.08
18:46

Според мен си много добре за възрастта аз съм 1 година по голям и съм 183 и мисла да спирам да раста защото съм най висок от класса и ме дразни :)

25.01.08
22:05

Данчо мисли за по -съществени неща... Гледам пуснал си и други подобни теми...

25.01.08
22:39

Аз съм с около 25 санта по-висок от майка ми и 2-3 по-висок от баща ми.Нормално е да задминеш баща си малко от малко.Сега както си на 14 може да стигнеш 180-182-3 .Ама не е мноо яко да си висок.Се треа са навеждаш като та целуват мадамите :P :D

Мнението беше редактирано от асд на 25.01.08 22:40.

26.01.08
06:32

Ако се окачиш на простора да висиш с главата надолу ще пораснеш много, пък ако си опъваш пишката може и тя да порасне.

26.01.08
15:23

Цинизмите си ги задръж за себе си моля !! Да не се повтаря !
ASTOR

Мнението беше редактирано от ASTOR на 26.01.08 19:41.

27.01.08
10:00

Че аз сам 3 санта по-висок от баща ми

30.01.08
17:03

Попаднах на статия, във един вестник, която има връзка с темата, тъй като всяко нещо засягящо костната система има отношение и към растежа.  Тук с някои съкращения предавам съдържанието й.
„На каква възраст е гръбнакът ви? Оказва се, че докато вие сте в разцвета на силите си, той може вече да е сбръчкан старец.
Доказателство за този тревожен парадокс дава британското изследване сред най-елитните тенисисти на Острова. Учени от Кралската болница по ортопедия сканирали гръбнаците на 33-ма елитни тенисисти младежи, които тренират в Националния клуб по тенис. Никой от тийнейджърите не се оплаквал от болки в гърба. Това, което открили лекарите обаче, било пълен ужас. 28 от тийнейджърите, или около 85 процента от цялата група, имали сериозни проблеми с гръбнака – от кисти до фрактури. При двайсет и трима от тях било констатирано ранно заболяване на ставите. 13 имали дискова херния, други – свиване и изсушаване на дисковете, често срещащо се при 70-годишни хора, но много рядко явление при тийнейджъри.
Изследването показва една много тъжна истина – тези деца, каймакът на следващото поколение в британския тенис, имат гърбове, които са 60 години по-стари от самите тях, пише в. „Ню Йорк таймс”.
Оказва се, че усилените тренировки могат да бъдат вредни за младежите по време на растежа на организма.
Проблемите  с гърба не засягат само тенисистите тийнеджъри. Според различни изследвания поне една трета от всички футболисти състезатели, и 25% от гребците също  имат проблеми с гърба. Около 40%  от гмуркачите развиват различни болести на гръбнака, а повечето от колоездачите усещат постоянна болка в гърба, докато карат.
Най-голямо натоварване на гръбнака според класацията на учените се пада на нападателя в отбора по американски футбол. В момента, в който той се удря с цялата си тежест в опонента си, натоварването на гръбначния му стълб се равнява на близо 900 кг.
Какъв е изводът от цялото изследване върху натоварванията в спорта? Силата и постоянството в спорта могат да се окажат вредни за гърба, особенно за тийнейджърите, чийто гръбначен стълб е все още в процес на развитие .”

08.02.08
17:13

Костите са като зъбите, с времето и употребата се износват. Това е другата причина, освен акселерацията, възрастните хора да са по-ниски. След определена възраст костите почват да се скъсяват. Така хората губят около 7-8 см. от ръста си.

08.02.08
20:15

Баща ми е 175 аз в 8ми клас бях 185 тогава започнах да пуша и не мръднах и 1 мм :)

09.02.08
11:44

казано от ^MaD^ на 08.02.08, 20:15:

Баща ми е 175 аз в 8ми клас бях 185 тогава започнах да пуша и не мръднах и 1 мм :)

Възможно е и от цигарите да си спрял да растеш.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1