Бойни изкуства

FA

26.01.08
14:56

Значи искам да питам хората които си имат представа за бойните изкуства с фитнес се занимавам от една година решил съм да се занимавам с вид бойно изкуство 74 килограма съм но не знам към кое да се насоча ако може да дадете някакви идей ще съм ви много благодарен

26.01.08
15:26

Кик-бокс е най-доброто за мене и борбата също ! :)

FA

26.01.08
16:17

Ами искам най-вече да развия физиката си помъничко дисциплина сила (атракция) и други

26.01.08
16:30

Физиката се развива с упражнения.
Бойното изкуство ти ще си го тренираш, така че ти препоръчвам да обикаляш по залите, да гледаш тренировки и да се запишеш на т’ва, което ти харесва най-много.

Ще ти изредя по-масовите спортове и изкуства:

Бокс
Кикбокс
Тай бокс(Муай тай)
Киокушин
Джу джуцу
Самбо
Борба
Джудо
Таекуондо

Ако искаш просто да се научиш да се биеш - най-добре се запиши на Тай бокс(стига да намериш тренъор)...

Мнението беше редактирано от Mayhem на 26.01.08 16:30.

FA

26.01.08
16:44

Таекуондото ми харесва много но там трябва много пъргавина да си разтегнат бокса също но пък там има много травми и се двуомя а като се тренира бойно изкуство може ли да се съчетава с фитнес или не е желателно

26.01.08
18:56

казано от faramir на 26.01.08, 14:56:

Значи искам да питам хората които си имат представа за бойните изкуства с фитнес се занимавам от една година решил съм да се занимавам с вид бойно изкуство 74 килограма съм но не знам към кое да се насоча ако може да дадете някакви идей ще съм ви много благодарен

джудо
или друг борчески спорт

26.01.08
19:08

Бокс му е майката...там е истината ,след 3г трен. отиваш и на Кик бокс и после си няква резачка ((:

27.01.08
06:52

казано от faramir на 26.01.08, 16:44:

Таекуондото ми харесва много но там трябва много пъргавина да си разтегнат бокса също но пък там има много травми и се двуомя а като се тренира бойно изкуство може ли да се съчетава с фитнес или не е желателно

Как го реши това?
Няма такъв филм там трябва да си..., обаче там има много травми....
Травма можеш и във фитнеса да си докараш.
Съседа ми тренира Таекундо и скъса коленни връзки, сега познай дали може да рита с който и да е от двата крака...
От друга страна пък познавам боксъори, които не са имали сериозни травми. Така че всичко е относително.

Фитнеса можеш да го комбинираш с бойно изкуство, обаче ще трябва да промениш начина на тренировка - най-добре ще е да се консултираш с тренъора си, когато започнеш.

Пак ти казвам - обикаляй по залите, гледай и си харесай.

27.01.08
10:13

казано от Kazaka на 26.01.08, 18:56:

казано от faramir на 26.01.08, 14:56:

джудо
или друг борчески спорт

От мен - още едно мнение ЗА джудо или самбо.

IC

27.01.08
11:11

да не отварям нова тема , мога ли да попитам каква е разлиакта между тай бокс и кик бокс ? и кое е по добро според вас

27.01.08
11:23

В муай тай се използват лакти и колена, което отваря играта много, има определен брой неща които са позволени в клинч, много повече се ползва лоу кик и като цяло ритник в крак (както и пресрещане на ритник с крак). Има и още, но това е най-характерното като че ли.

27.01.08
15:37

Аз бих се насочил към кик-бокс или борба.

Кофти, че ми е малко късно вече. И на възраст и на килограми, май няма да е много подходящо да се запиша на нещо подобно.

JO

27.01.08
17:01

Аз съм самбист и спорта е много добър-развива гъвкавост,обща сила и умения,който комбинират,дори десетки спортове.Сега подновявам фитнес тренировките и очаквам взривен ефект. :) Конзтузиите са част от спорта,всички го знаем.Където взаимодействат двама или повече човека шанса за контузия се увеличава,но всеки премерен риск носи победа.

Мнението беше редактирано от Joredos на 27.01.08 17:04.

30.01.08
07:28

Значи аз преди половин година започнах да тренирам карате. До тогава си ходих на фитнес, но отначало ми идваше в повечко натоварването но отскоро си ходя и на двете. На каратетото натоварването е доста по-голямо! Поне откъм издържливост. След като сме изморени съвсем от спаринги и тем подобни... почваме 30 лицеви 40 подскока 40 коремни в 3-4 серии без почивка и с много бързо темпо.
ПП: Ако си от варна е най-добре карате при Емил Костов, иначе от друг град няма смисъл карате, ходи на кикбокс.
ПП2: Във варна също има добри ТАЙбоксьори. Съото като кикбокс само че пускат музика.
ПП3(не се спрях ей): На карате краката се развиват страхотно! За 2 месеца направих огромна мускулна маса. Също така без да ходя на фитнес за 6 месеца на разгъването на скрипец(за трицепс) го правя вече с 60% по-голяма тежест(няма майтап!!!). Тае-куондото е малко тъпо защото стоиш обърнат на една страна с рамо към противника, което не ти дава добри възможности.

Мнението беше редактирано от Vasko на 30.01.08 07:36.

30.01.08
07:54

rofl

Тай бокса било същото като кикбокса, само че пускали музика?
И след като ти тренираш карате, най-добре и той да тренира карате, така ли?

30.01.08
07:56

Борбата е много хубав  спорт аз тренирам и мога да  ви кажа че трениорите в  бг са много добри и като цяло ако имаш желание и постояннство  мое да стане  нещо от теб !! За кик бокса  имам познат които тренира  Таекуандо и 1-2 пати отиде на кик бокс и бе  разочарован и каза че таекундистите са много по добри с краката  отколкото кик боксиорите !!

30.01.08
08:56

казано от Wrestling_pro на 30.01.08, 07:56:

За кик бокса  имам познат които тренира  Таекуандо и 1-2 пати отиде на кик бокс и бе  разочарован и каза че таекундистите са много по добри с краката  отколкото кик боксиорите !!

Хахахаx
Не трябва да вярваш на всичко, което ти казват без дори да е подкрепено с факти.

Досега не съм виждал таекуондист да рита дори и наполовина като този кикбоксъор.
http://zazz.bg/play:7477fa68

Таекуондото е красив спорт, там целта не е толкова да пребиеш противника, а да го “надиграеш” с разни финтове с краката :)
Можем да приемем, че таекуондистите са по-добри от кикбоксъорите с краката, ако става дума за правилник лайт контакт - само леки докосвания :)

Мнението беше редактирано от Mayhem на 30.01.08 08:59.

30.01.08
09:37

За бокса - колко пъти седмично се тренира(от-до разбира се)? И колко време горе долу продължава една тренировка. Интересно ми е защото отдавна искам да почна нещо такова, но не ми остава време.

30.01.08
11:30

казано от Cherniq_Konan на 30.01.08, 09:37:

За бокса - колко пъти седмично се тренира(от-до разбира се)? И колко време горе долу продължава една тренировка. Интересно ми е защото отдавна искам да почна нещо такова, но не ми остава време.

Колко се тренира зависи от теб, как може някой да ти каже.Аз примерно тренирам всеки ден по час - час и половина, когато съм имал желание се е случвало 2 пъти за деня, един познат тренира по 4-5 часа на ден само кикбокс (дву- и триразово), а един друг познат прави 2 тренировки на седмица,като е на кеф.Като цяло на повечето места имаш 3-4 посещения за седмицата (нещо като карта за фитнес) и се занимават с тебе около час и после можеш или да работиш самостоятелно или да си ходиш.

Мнението беше редактирано от G33K на 30.01.08 11:31.

30.01.08
12:01

Мерси, точно това ми трябваше.
А горе долу какво представляват тренировките(как протичат), защото никога дори не съм и помирисвал такова нещо и по-скоро ми е любопитно да видя какво точно представля самия спорт, а не че съм се вманиачил. Другото за което искам да отида е защото виждам, че хора, които тренират ако не редовно, то поне относително често някакви бойни спортове са много по добре с координацията и реакциите.

30.01.08
15:45

казано от Mayhem на 30.01.08, 08:56:

казано от Wrestling_pro на 30.01.08, 07:56:

За кик бокса  имам познат които тренира  Таекуандо и 1-2 пати отиде на кик бокс и бе  разочарован и каза че таекундистите са много по добри с краката  отколкото кик боксиорите !!

Хахахаx
Не трябва да вярваш на всичко, което ти казват без дори да е подкрепено с факти.

Досега не съм виждал таекуондист да рита дори и наполовина като този кикбоксъор.
http://zazz.bg/play:7477fa68

Таекуондото е красив спорт, там целта не е толкова да пребиеш противника, а да го “надиграеш” с разни финтове с краката :)
Можем да приемем, че таекуондистите са по-добри от кикбоксъорите с краката, ако става дума за правилник лайт контакт - само леки докосвания :)

Еми  тои имаше много мерак за кик бокс ама  не се изкефи !!

27.12.10
16:46

винг чун      е най-доброто за мене

27.12.10
19:59

Класическа борба
Свободна борба
Спортно Самбо
Бойно Самбо
ММА
Някой да не е съгласен ?

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1