Болки в предмишницата..

26.01.08
11:44

Здравейте.Вече 3 пъти правя предмишница.Упражненията са ми седнал с подхват згъване и на скотовата пейка згъване.Правя по 3 серии 10-12 повторения и неусетих болка ,а добро натоварване.ОТ 2 седмици като правя скотово ЗА БИЦЕПС ОБАЧЕ лявата дълга кост на предмишницата страшно боли по време и след като оставя лоста.Незнам какво може да се направи пускам темата ако някой друг е имал такъв проблем...

26.01.08
13:40

И аз имах 1 период, в който като правех бицепс с ПРАВ лост и ме болеше, при това и двете ръце. Спрях да правя с прав лост, а само с крив известно време, а сега и с прав не ме боли изобщо. Не знам на какво се дължи и как се е оправило, но е често срещано.

FZ

26.01.08
14:41

казано от plamen91 на 26.01.08, 11:44:

Здравейте.Вече 3 пъти правя предмишница.Упражненията са ми седнал с подхват згъване и на скотовата пейка згъване.Правя по 3 серии 10-12 повторения и неусетих болка ,а добро натоварване.ОТ 2 седмици като правя скотово ЗА БИЦЕПС ОБАЧЕ лявата дълга кост на предмишницата страшно боли по време и след като оставя лоста.Незнам какво може да се направи пускам темата ако някой друг е имал такъв проблем...

Намали тежестта на скотовото за бицепс и се старай да изпълняваш правилно упражнението , обикновено проблема е от прекомерно големите тежести който се използват от начинаещите  :coolsmile:  :)

26.01.08
15:22

Точно това забравих да кажа,че слагам тежест с която прая поне 10 повторения не е проблем просто ме боли коста (в ляво може да я напипаш)при свиване и изобщо през цялото упражнение,а като оставя лоста тогава е ....голяма болка

MO

26.01.08
16:09

Аз така бях с концентричното като  остава дъмбела и  много боли

JO

26.01.08
18:22

Пацо, нормално е споко :) и мен ме е боляла лъчевата кост на предмишницата само като хвана лоста без тежести.
болката се получава от супинацията на китката. Пробвай с крив лост и ако пак те боли, се гръмни хахаха базик бе ;)
ако и с крив те боли (тесен хват), прави го с дъмбели.

абе да не е от много чекии :)

26.01.08
20:23

Скота с крив го прая :)

26.01.08
20:29

Мен ме е боляла също предмишницата от пренатоварване и с малко почивка се оправях :) . И намали чe… :cheese:

Мнението беше редактирано от Vasko на 26.01.08 20:29.

26.01.08
23:36

Мен също ме боли предмишницата до 5-6 секунди след края на серията и то доста силно. Всеки сам си познава тялото, аз го чувствам, че при мен е натоварване на мускулите, а кво по-добро от това ;) Ако мислиш, че идва от костта, мини на крив лост, докато ти укрепне тялото като цяло (все пак си още на 16 или 17 години).

MO

27.01.08
08:48

Той каза че с крив го прави... мен като ме болеше китката ми помогна ластичен бинт от аптеката към 1,40 май беше... пробвай да си го увиеш около китката па може да ти мине поне тва пробвай

27.01.08
13:10

При мене се беше получило така,даже още не ми е минало - когато започнах да правя бицепс с надхват и трицепс на горен скрипец с подхват.Ако правиш тези упражнения - спри ги!Иначе ако спреш за седмица две упражненията
при който те боли също ще има значителни подобрения.Според мен това са възпалени сухожилия на предмишницата - там където мускула се захваща за коста.Лечението е - почивка!

29.01.08
22:07

казано от plamen91 на 26.01.08, 15:22:

Точно това забравих да кажа,че слагам тежест с която прая поне 10 повторения не е проблем просто ме боли коста (в ляво може да я напипаш)при свиване и изобщо през цялото упражнение,а като оставя лоста тогава е ....голяма болка

Костите не болят - болят съхожилия, връзки, влакна... Разбираш кое е упражнението което не ти понася и спираш да го правиш известно време.

30.01.08
12:32

Направи почивка, не тренирай известно време предмишницата и избягвай упражненията , от които получаваш болки.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1