28.01.08
17:53
Здравейте, казвам се Михаил на 19години.Имам една година стаж в зала и преди месец започнах да пия Nutrim PureWhey защото от това което изчетох по форуми сметнах, че този протеин е най-качествения, който мие по джоба.Та въпроса ми е следния - ефекта от този протеин след натрупване на дадено количество ли се проявява, в смисъл трябва да изпия 3кутии примерно за да почне да действа?Също така има ли някакво време в което не трябва да пия нищо след протеина ? Ако някой даде разяснения ще бъда благодарен.
Темата беше редактирана от Димитър Михайлов на 08.02.08 05:47.
Ефекта е покачване на мускулна маса, но не и от тези български протеини. От 1 кутия нищо не очаквай, всъщност и от 10 не очаквай нещо особено... Пий го преди и след тренировка, като след тренировка като го пиеш после храната нейа дойде след 1 час.
28.01.08
19:37
Елементарно, както колата има нужда от бензин, масло и т.н за да работи и варви, така и тялото има нужда от протеин, ваглехидрати мазнини и т.н за да функционира правилно, за нас практикувашите този спорт дозите са завишени, за това са създадени тези протеини : удобство,високо ниво на качени съставки. След тренировка мусколите са “разрушени”, за да се въстановят и станат по-големи трябва да им дадеш съответния материал за този просцес, протеините са единия от тях, те са “тухлите” за къщатата, въглехидратите са “майстора” , мазнините, микро елементите, витамините да кажем са мазилктата ;-) , както къщатата неможе да се построи от без тези материали така и твоето тяло неможе да изгради мускол без адекватно количесво от тях. Да минем директно към вапроса ти след краткото пояснение - протеина може да го пиеш постоянно и без спиране, той ще започне да те вастановява още след парвият прием, но трябва да приемаш заедно с него и адекватно количество въглехидрати за да има ефект(след тренировка просто си направи шейка като сложиж половин литар сок някакав или пак към 60-70 грама захар) За да ти е по удобно на теб по добре си земи някакъв гейнер, в него има сичко необходимо което е нужно на тялото след тренировка, и в останалите части от деня когато нямаш възможност да се храниш, птротеинът е за по напреднали, които си исчисляват точно калориите и който знаят с какво да го комбинират.
28.01.08
19:47
Ами от протеина има голяма полза,вьъ6тност тои е наи важното не6то таи като изгражда мускула.Но о6те като 4уя Нутрим и ми става ло6о....На тази фирма съдаржанието за една доза ни6ту об6то няма с това което е написано.Адски нека4ественни са.Спести пове4е пари и си купи един добър ( според мен 6те има доста пове4е полза).
28.01.08
19:53
Стоянчо, явно има още хора които сляпо вярват, че в кутиите на ОН и прочие има златен прах, а в бг марките просто пудра за захар, ще ти споделя моето мнение и опит - имам приятел който живее в сащ, там тебешир на прах може да пуснеш на пазара за хранене , а фирмите за хранителни добавки влагат доста забранени субстанци( както и натурални ест.) в продиктите си, контролат там е доста по слаб по това отношение от този в бг, тои не ,че e слаб напротив , но в тази сфера е мн слаб като цяло(п.с. не една или две фирми бяха хвнати с забранени субстанции в продуктите си, една от която на доста известен култорист в блиското минало). Аз лично съм ползвал и бг и чужди, от бг фирмите за цените им съм доста дуволен, но е нормално един бг протеин на цена от 45 лв за кило да има по-малак ефект, от продукт за 60-70лв за кило, но при положение, че при този от 70 лв, таблизата за съдъжаните в него субстанции не може да ми се хване на монитора(мн други не са и написани). Моето мнение е ,че ако ще пиещ протеин, ще си купиш протеина заради самият протеин, не заради това , че към него е добавен креатин, трибестан и т.н, няма смисал ако си решил да си пиеш други работи ще си ги земеш, в крайна сметка с бг. протеин + бг мулти витамини + бг креатин(70лв г/д) ще имаш двоино по голям ефект от прехфалените американски боклуци. И последното което искам да кажа: До като не се научите да оважавате и търсите българското , то няма да се развие... не е редно да палните гушите на чужденците, докато може да подържаме и развиваме родното си производство!
28.01.08
19:54
ам аз доколкото знам това е сурвитъчен протейин и трябва да се пие сутрин като станеш преди и след тренировка т.е по 3 пати на ден
Благодаря на всички за отговорите. Някъде пак четох, че е хубаво да се комбинира тази въпросната суроватка с белтъчен протеин преди лягане..има ли нещо вярно ? Николай, препоръчваш ми да го сменя с някакъв гейнър или да го комбинирам с гейнърАкоможе напишете най-добрата комбинация от продукти (от видове, не от марки да не стават спорове) и как да ги комбинирам за да има най-голям ефект.Мерси отново
казано от Николай Маринов на 28.01.08, 19:53:
Стоянчо, явно има още хора които сляпо вярват, че в кутиите на ОН и прочие има златен прах, а в бг марките просто пудра за захар, ще ти споделя моето мнение и опит - имам приятел който живее в сащ, там тебешир на прах може да пуснеш на пазара за хранене , а фирмите за хранителни добавки влагат доста забранени субстанци( както и натурални ест.) в продиктите си, контролат там е доста по слаб по това отношение от този в бг, тои не ,че e слаб напротив , но в тази сфера е мн слаб като цяло(п.с. не една или две фирми бяха хвнати с забранени субстанции в продуктите си, една от която на доста известен култорист в блиското минало). Аз лично съм ползвал и бг и чужди, от бг фирмите за цените им съм доста дуволен, но е нормално един бг протеин на цена от 45 лв за кило да има по-малак ефект, от продукт за 60-70лв за кило, но при положение, че при този от 70 лв, таблизата за съдъжаните в него субстанции не може да ми се хване на монитора(мн други не са и написани). Моето мнение е ,че ако ще пиещ протеин, ще си купиш протеина заради самият протеин, не заради това , че към него е добавен креатин, трибестан и т.н, няма смисал ако си решил да си пиеш други работи ще си ги земеш, в крайна сметка с бг. протеин + бг мулти витамини + бг креатин(70лв г/д) ще имаш двоино по голям ефект от прехфалените американски боклуци. И последното което искам да кажа: До като не се научите да оважавате и търсите българското , то няма да се развие... не е редно да палните гушите на чужденците, докато може да подържаме и развиваме родното си производство!
Чудесно! Това си е похвално за българските “производители”! Много се радвам, че парите които ти си дал от своя джоб или от този на ваще не са отишли на вятъра. Аз все пак никога няма да се върна (в началото и аз съм бил заблуден) на български протеини, нека се тровя с американските боклуци.
29.01.08
11:41
Взимай само гейнер, по начинът по който е описано на опаковката му(след ставане и след тренировка), няма смисал да слагаш допалнително протеин, то ще е по добре но е мн скапо, пак и ти не си професионалист не се знае дали ще го усвоиш, такаче само гейнер ще ти сфарши чудесна работа. От бг марките за мен най-добрите са “Explode” и “Power Food” , на парвата не съм опитвал работите но има много позитивни мнения сред приятели и форуми, широка гама от продукти, добра опаковка и т.н. За втората фирма мога да ти дам гаранция за нейното качество, сички продукти са много добри, просто няма аналог сред бг фирмите на тяхната, предстои да излезат и много нови формули след месец, и съм много доволен от тях, на пазара имат 31 продукта дори някой от прехфалените западни фирми нямат тази гама от продукти.
29.01.08
11:51
А как са Джей Кей на Карабиберов?
казано от jorro на 29.01.08, 11:51:
А как са Джей Кей на Карабиберов?
По-добре от биогейм и нутрим.
Добре дайте на Explode или Power Food някаква примерна цена за гейнер да видя какви парици ще мога да заделя.
29.01.08
13:09
Брат хубавите гейнери са скъпи ако няма6 достатъ4но пари за да си ги позволи6 наблегни на храната.Както казва6е един инструктор: Добра храна,нека4ествени добавки - добри резултати... лош хранителен режим,добри добавки - НЕ много добри резултати...добра храна,ка4ествени добавки - отли4ни резултати.Може и след една година да е пари 6те намери6.Дотогава бъди сериозен в залата яж както трябва и няма на4ин да не дръпне6.Няма смисъл да си дава6 парите за не6то което няма да ти свър6и желаната работа ( особено когато не са ти в изли6ък ) Разгледай из форума ако има някой доволен от евтин бг протеин си го вземи ама мен ме съмнява а и не само мен.
29.01.08
13:11
казано от m3h0 на 29.01.08, 12:52:
Добре дайте на Explode или Power Food някаква примерна цена за гейнер да видя какви парици ще мога да заделя.
Мен ако питаш, ако нямаш достатъчно пари да си вземеш поне 3 качествени продукта, въобще не си давай парите на вятъра. Изхарчи ги за качествена храна! Само с един килограм протеинова пудра нищо няма да се промени. А ако ти се занимава и чака, хванете се с един приятел и си направете online поръчка от щатите - хем качествено, хем евтино.
29.01.08
16:29
казано от Владимир8507 на 29.01.08, 13:11:
Мен ако питаш, ако нямаш достатъчно пари да си вземеш поне 3 качествени продукта, въобще не си давай парите на вятъра. Изхарчи ги за качествена храна! Само с един килограм протеинова пудра нищо няма да се промени. А ако ти се занимава и чака, хванете се с един приятел и си направете online поръчка от щатите - хем качествено, хем евтино.
Владо, а за да се направи такава поръчка от щатите трябва карта нали ? Не може ли в брой?
29.01.08
17:35
казано от Mothefucker на 29.01.08, 16:29:
казано от Владимир8507 на 29.01.08, 13:11:
Владо, а за да се направи такава поръчка от щатите трябва карта нали ? Не може ли в брой?
Разгледай из форума. Има десетки теми по въпроса. Да не спамим темата.
30.01.08
09:08
Има специален раздел за фирмите за хр.добавки там са представени цените на мн фирми, ти сам си избери коя ще ти е по джоба.... За гейнерите моето мнение е, че е просто по-удобна форма на храната.Вместо да се тъпчеш с яица и мляко и тварди храни, пиеш един шейк... хем по лесно, хем по барзо, хем по добре ще се усвои, пък излиза даже и по-евтино.
казано от Николай Маринов на 30.01.08, 09:08:
Има специален раздел за фирмите за хр.добавки там са представени цените на мн фирми, ти сам си избери коя ще ти е по джоба.... За гейнерите моето мнение е, че е просто по-удобна форма на храната.Вместо да се тъпчеш с яица и мляко и тварди храни, пиеш един шейк... хем по лесно, хем по барзо, хем по добре ще се усвои, пък излиза даже и по-евтино.
Айде нЕма нужда от реклама на “Explode” и “Power Food”, има си раздели за това. Много ясно, че българските са по джоба, но не е това идеята.
Мнението беше редактирано от Стоянчо на 30.01.08 09:54.
30.01.08
10:02
казано от Николай Маринов на 30.01.08, 09:08:
За гейнерите моето мнение е, че е просто по-удобна форма на храната.Вместо да се тъпчеш с яица и мляко и тварди храни, пиеш един шейк... хем по лесно, хем по барзо, хем по добре ще се усвои, пък излиза даже и по-евтино.
Чудя се да коментирам ли или направо да го сложа в бисерите това изказване.
Кво излезе - да не се занимаваме там с разни глупости братче - яйца,мляко, месо, ориз...гребваме си една лъжица гейнер и все едно че сме изяли една пържола. Гребваме още една лъжица - ето ти го второто ядене. Че ние може и изобщо да не ядем. Защо да си даваме парите за храна...само ще си губим времето да я готвим и ядем. Я по-добре да си вземем една кофа гейнер за 70лв и да си муцаме от нея.
В момента в стаята си имам около 10 различни кутии със суплементи. Специално станах да ги проверя и на ВСЯКА една от тях пише: “Този продукт не замества разннообразното хранене”. Някои хора обаче май забравят каква е същността на хранителните добавки, а именно ДОБАВКИ КЪМ ХРАНАТА!
Фитнес без суплементи може, но без пълноценно хранене... по-добре да се насочим към шахмата.
Мнението беше редактирано от Владимир8507 на 30.01.08 10:04.
30.01.08
11:46
Извинете за недуоточненото изказване, вобще нямах в предвит, че гейнера или нещо друго може да замести естествените храни, напротив много по добре е да изобилстват те в менюто, но съгласи се след тренировка със сигурност една пържола няма да има ефекта на един протеинов шейк ;-) , другия вариант за протеинов источник са яйцата(става въпрос за след тренировка или след събуждане когато ни трябват барзи и адекватни количества храни), ще трядва да изядеш 10 белтака за да си усигориш неубходимия протеин(жълтъците само могат да попречат на барзината на усфояване на протеина заради мазнините в тях) прави си сметка кое ще е по-удобно шейка или яйцата. Другият вариант е млякото, но дали ще можеш да погалнеш литар от него на един път? плюс това в него има и значителни количества мазнини, а пък даже да нямате проблеми с лактозата в него на дали 50 грама от нея ще успее организма да я усвои, естествено има и обезмаслени млека, но повечето производители просто извличат животинските мазнини от тях и прибавят растителни(На повечето етикети на млечни продукти е написано това съдържание, пример за това е к.мляко “Cultura” 0,1%, в него е исписано ясно на съдържанието 3,5% рас.мазнини за 100г. продукт). Сами за вас си правете заклучения кое ще е по удобно за пикови часове като момента след тренировка, шейка или тв.храна. И пак искам да повторя и подчертая за да няма пак грешно разбрали- НИЩО немож да замести тв.храна в нашето меню! Тя трябва да преобладава, но лично мое мнение е ,един-два шейка в неодходимите часове може само и единствено плюсове да ви донесе....
Е, и ние сме открили топлата вода (следтренировъчната суроватка вместо пържолите), просто кьопаво се изрази по-горе.
ХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХА...Еее, отдавна не бях влизал във форума, виждам, че все още има на какво да се посмеем.:)
1. Говориш тотални глупости. Половината неща от поста ти не са верни и са плод само на твоето въображение. На всеки е ясно, че тази индустрия американските продукти са най-добри като качество и са с класи над българските. Това е многократно показано от впечатленията на потребителите в този форум.
2. Това, че фирмите в САЩ влагат забранени медикаменти е тотална простотия... всяка една партида там задължително минава контрол на качеството ... вземат се определен брой кутий и се прави анализ. Издава се така наречения COA - Certificate of analysis - който след това е задължителен за да се изнася продукта. Много е трудно нещо забранено да се продава под друго име.
3. Ще ми изредиш ли кои фирми и кои продукти си ползвал защото явно опита ти не е много богат?
4. Само като те чета да пишеш за “прехвалените американски боклуци” и във всяко изречение имаш поне по 2 правописни грешки и си правя изводи за теб самия... а доста смело се изказваш не мислиш ли?
5. Никой няма да се научи да уважава българското докато българските производители се гаврят с производителя и слагат по-нисък процент протеин от обявеното на опаковката! И по-добре да не се развие българското, но да пием качествени суплементи отколкото да развивам бизнеса на Пешо от квартала, който е мошеник обаче видиш ли понеже е българин и ми е комшия трябва да му стимулирам бизнеса а?
6. Не е ли малко смешно да си най-доволен от определени български марки без да си ги пробвал? Тоест кебапчето е страшно вкусно, ама ти не си го ял, ама си гледал на един твой приятел братовчед му как яде кебапче...
Знам ли освен малко да се осъзнаеш и да гледаш какви глупости пишеш защото всеки който малко или много има поглед върху хранителните добавки в БГ ще ти се смее много на постовете...
Мнението беше редактирано от kao на 08.02.08 00:03.
08.02.08
05:46
От една казана “простотия” на друга и темата взе, че опростя доста. Стига толкова.