22.12.04
02:16
Искам да попитам за Кардиото значи.. мисля един ден да си одтеля само за него. Мисля да карал колело в залата ако ме разбирате какво е това маи велометар ли ко беше незнам ще ва излажа и на бягащата патечка.Та въпростите ми са :
1. Колко мин. да карам колелото и колко мин. да бягам на патечката аз си мислих 20 мин. на колелото малка почивка и 20 мин. на бягащата как ви звучи общо 40 ?
2. Какво е добре да ям след кардиото и какво преди него. Добре ли е да пия протеин след това чист без въглехидрати и креатин преди или след това ?
Това е за сега.мерси много.
22.12.04
11:16
Има доста теми в УПРАЖНЕНИЕ раздела разгледай тях за кардиото!иначе 1 ден само за кардио нищо няма да стане трябва да правич 2-3-4 пъти в седмицата ако искаш да сваляш !прави го най-добре рано сутрин!
Здраве! Струва ми се, неправилно си разбрал въпроса за кардиото. Идеята е да се прави често (сравнително) и по малко (20-30-40мин макс, въпреки, че и това е много). Зависи и от целта на заниманието, разбире се, но това е общи линии. За храненето - отново зависи от целта. Класиката е да не се яде два часа преди и един час след кардиото. Съзнавам, че това, коеото пиша е съвсем общо и относително, но и въпросът е общ. Дай малко инфо, за какво тренираш, как тренираш, някои мерки, за какво смяташ да използваш кардиотренировките и ще отговоря по-конкретно.
Поздрави!
22.12.04
18:05
братле един ден кардио е поред мене просто губене на време :) ако си решил да се изчистиш или да пооотслабнеш по дубре прави по 2-4 пъти в седмицата или пък се захвани и с някой друг спорт :)))
Успех
23.12.04
01:53
ами не искам да свалям а да качвам чисто.. за това го прая мисля да го прая само 1 ден.. всички сте писали повече но при повече няма ли да сваля доста ? искам просто да си дигам и като качвам маса да не се качва много мазно ми по така релефно да качвам. Сега какво ще ми препорачате. И хубаво ли е да зимам креаин преди и след това ? нямам време да отделя повече от 1 ден за това просто работя и ходя и на колеж.
23.12.04
02:48
Ами ако искаш да качваш мускули и релеф да пазиш, ще ти трябват два до три пъти на седмица по 50 мин. до 1 час да правиш кардио,
като през другите дни си тренираш за хипертрофия
поне при мен си действаше супер
и изглеждам през цялата година добре
а и с качването на мускулна маса не съм имал проблеми
Само че храненето също е важно, а и добавките и те
повечко въглехидрати, и белтъчини,
бвитамини и антиохиданти
заради кардиото
Стан
Ммм, 50мин няма ли да попречат на покачването на маса? На мен поне над 40мин така ми се отразяват, а съм ендоморф (някакъв). 3пъти седмично по 1 час = 6 пъти седмично по половин час. Вярно , че не могат да се правят такива уравнения, но втория вариант ми допада повече. Идеята е да се за задържа човек в режим на хранене от мазнините по-често, за по-малко време, за да не разгради и мускул.
23.12.04
13:19
Ами по принцип не е страшно
даже и повече кардио , ако се храни правилно
при мен например като ям веднага ми се лепи всичко и ако не тренирам ставам мазен, така че кардиото грам не ме притеснява
ама по принцип не трябва много да се плашите от загуба на маса при кардиото, Стига сте се надъхвали взаимно без да сте изпробвали,
опитайте първо та тогава
Стан
Еми значи пак опираме до индивидуалността. За себе си говоря от опит. Нискокалорийна диета и 50-60мин кардио ми свалят ръката (всякакси), докато ако го държа в рамките на 30-40мин по се запазва някак. смятам, че е добре всеки сам за себи си да открие най-оптималния вариант посредством малко експерименти.
Поздрави!
23.12.04
13:34
Да аз това имах предвид, че трябва да се опитва а не само да се говори
а примера си беше само как на мен ми действа
поздрав
пс по принцип от 40-45 мин нагоре почва обмяната на мазнините
Ама за какво кардио говорим? В отделен ден или в ден след тренировка? Тъй като аз винаги въртя колело по 15-20мин след тренировка. Тогава предполагам, че не са ми необходими 45 мин, за да започне изгарянето на мазнините.
За добавки - падат ми се по 3 хапа амино 2700 на Юнивърсал 2 часа преди кардиото и веднага след него още 3.
24.12.04
14:45
Здравей, това няма никакво значение че си тренирал преди това,във организма не можеш да прескочиш някои биохимически дейности ей така,виж някъде за стрес теорията и ще научиш за какво става въпрос
аз като имам време ще драсна за нея
Стан