Пътека или вело?

DO

21.12.04
12:47

Значи рещил съм да си взема или пътека или велоргометър(дано съм го написъл правилноІ.Като цяло съм се спрял на вело-то, защото попринцип във фитнеса като съм карал вело. много здраво се потя и имам чъвството че с вело правя най-добро кардио. Повечето хора обаче потичват на пътечката и да ви питам според вас кое да си взема? Значи за пътеката изморявам се по-бързо от велото и имам чъвството че и по равно да правя и на 2те от велото повече се потя. Вие кво мислите?А да и някой да знае магазин за спортни уреди в  плд? Освен метро ?

21.12.04
14:33

и двете са добри и уважавани, но аз бих си взел вело
- можеш да си четеш книга/учебник, докато го караш
- ако си по-пълен не се “протриваш” между краката докато ходиш/тичаш (не се смейте :) )
- можеш да “имитираш” пътечката с тичане на място с по-голям интензитет и по-високо вдигане на краката (+ нещо като подскачания) и така да тазнообразяваш тренировките (велото, приемаме, че си си го купил :) )
- заема по-малко място
- струва около 3 пъти по-евтино в общия случай
- през лятото, винаги можеш да излезеш да тичаш, докато да караш байк лятото НЕ е като да караш вело - никак даже

аз бих си взел вело

21.12.04
20:07

И аз съм за вело и съм съгласен с по горните изводи а също и че велото е доста по евтино

DO

21.12.04
20:39

ми и аз съм съгласен с вас за тва и мислех за вело но все пак да вида кво мисля и другите де ! явно ще е вело! а да питам некуф магазин за фитнес уреди в Пловдив да знаете освен метро ? а да и колко стръва 1 велоргометър горе-долу? чух че в Белово имало някво заводче за спортни стоки и хората били доволни някво инфо имате ли че там били на половин цени или нещо такова?

22.12.04
01:21

Не мога да ти помогна братче и повечето са от София в форума но дано има някой от там да ти помогне.
Успех

DO

22.12.04
10:44

а за цената нещо ориентировъчно имам предвит ефтинките кви пари ще са според вас ?

22.12.04
11:15

аз имам вкъщи велоергометър Кетлер и съм много доволен, към 500 лв някъде беше, но  има и около 400 на други марки, дори малко под това. Не си вземай от най-евтините, че след време почват да им скърцат частите и не че е болка за умиране, но все пак е неприятно. Нали знаеш, че евтиното впоследствие излиза скъпо.
Пътечката освен изброените по-горе аргументи, с които съм съгласен, е и по-шумна, ако си в панелен блок може да си имаш проблеми със съседите.

DO

22.12.04
11:29

Значи в метро сега има кетлер за 360лв. и значи наистина е на промоция в смисъл няма да го намеря по-ефтино ?

22.12.04
13:48

да, вземай го, навремето цените на промоционалните велоергометри в Метро бяха дори малко по-ниски от цените в представителния магазин на Кетлер, който е в Дървеница в София.

22.12.04
19:00

Аз ще си правя щото нямам излишни кинти в момента а ще ми трябва скоро

22.12.04
22:26

аз си мислех да си поръчвам да ми правят стойка за байка, за да мога да го карам у нас, но много оплетено става - после трябва да се измисли и начин за увеличаване на съпротивлението и т.н. =/
ще тичам на място и това е.
може и на велото в залата, но... мисля, че е добре да обсъдим в отделна тема добре ли е кардио (40 мин например) след анаеробна тренировка (50-60 минутна)... много катаболно става според мен =(

22.12.04
22:48

Ако имаш възможност ходи до залата отделно за аеробика /аз ги редувам един ден силова- един кардио/. Другата ти възможност според мен, при положение че си тежък ендоморф е да правиш при всяка тренировка по една мускулна група за 30 мин и след това кардио.

23.12.04
00:32

Аз ще си правя виждал съм как става със съпротивлението с едни накладки които се свързват с едно жило и една ръчка дето си гласиш съпротивлението.А иначе и аз досега си бягах на място

DO

23.12.04
23:08

купих го велото кетлър ! утре трее дойдат да го слобят ако работят че иначе нема гаранция!

24.12.04
00:02

Като го сглобят си кажи впечатленията от него и какво има какво няма и колко кинта е че еко не е много скъпо по добре да си купя да не се разправям да правя

DO

24.12.04
12:33

ми за тоя модел точно : Кетлър Астор се казва цените са около 300лв. и тва е най-ефтиния кетлър който има мисля де ! иначе още не са го зглобили че май днес не работят и аз съответно полудявам щото кой ги знае кога ще работят. като го зглобят и го рпобвам ще споделя мнението си иначе има там неква гаранция за 1 година ако те ти го зглобят ако сам си го направиш не важи и аз предпочитам да изчакам! иначе менюто на зглобения в магазина беше доста интересно в смисъл лично на мен ми хареса като го зглобят ако искате нещо повече ще го снимам и ще пусна снимки за менюто говоря!

24.12.04
17:54

снимай го и го постни някъде
Мерси

DO

24.12.04
20:55

ок няма никъв проблем само да ми го монтират в понеделник! честита коледа (след малко ше дойде де)

MI

27.12.04
21:52

И двете!

28.12.04
00:26

[quote author=“milenchev”]И двете!

Не те разбрах обясни

BO

28.12.04
00:39

Честита и Коледа и ВЕЛО!!! Като го подкараш дай инфо за него.  :wink:

DO

28.12.04
15:52

оказа се че тоя дето ги сглобява бил мнооо зает и сами с баща ми ще го сглобим днес и пак ще важи гаранцията днес или утре ще пусна снимки ако някой иска!

28.12.04
16:48

Aми аз оня ден си взех на sport depot от метро магнитен за 280лв.Маните друго ама немога да сляза от него :lol:

BO

28.12.04
16:50

mile, освен магнитни какви други има и кои са по-добри тогава... шуми ли много или не?

28.12.04
18:32

И мен ме интересува щото ми трябва а 280 кинта не са много за това

DO

28.12.04
22:14

моя днес покарах млако ииии имам доста ентусиазум не шъми моя специално изобщо дисплея е нромален : време, км, разтояние, килоджаули,пулс, и още 1 но го забравих после ще вида кво беше.Доста съм доволен пък и сам си го сглобих и се привързах към него хехе иначе сглобяването не е от трудните аве доволен съм утре може да постна снимки!

29.12.04
11:49

Магнитните разбира се точно за това че са безшумни и по-здрави

SA

29.12.04
14:51

докато да караш байк лятото НЕ е като да караш вело - никак даже

защо?

29.12.04
15:40

Не можеш дака да си регулираш натоварването. Освен ако нямаш някакъв перфектен маршрут, дълъг километри. С малко завъртания на педалите (и малко натоварване), можеш да минеш километри, а да си си завишил пулса само минимално. Да караш байка на малка скорост и на голям наклон може би най-много наподобява велото, но си е кофти... велото си е вело (за аеробно натоварване), байкът си е байк (за изминаване на разстояния с минимални усилия)...

17.01.05
14:59

Абе пич по добре си земи некое колело или сътрин рано тичай из квартал мноо по евтино ше ти излезе и ше напраиш мноо по добра тренировка
Постът Ви беше преведен на кирилица. Моля, отделете минута, за да прочетете правилата и условията за ползване на форума. Leo

18.01.05
00:05

Най ефтино е бягането на място аз така си тренирам сутрин пия едно голямо кафе и бягам 40 мин и ефекта от това е очевиден

BO

18.01.05
11:42

[quote author=“djgorgio-ASTOR”]Най ефтино е бягането на място аз така си тренирам сутрин пия едно голямо кафе и бягам 40 мин и ефекта от това е очевиден

ще взема да го пробвам това и аз братле... скачал съм на въже и също имаше огромен ефект...

18.01.05
15:27

Основният плюс на бягането на място освен гореизброеното е развитието на прасеца бягай един месец на място и си премери после прасеца с учуда ще установиш че е станал чудовищен затова го уважавам това упражнение аз иначе прасец не тренирам през основен период

18.01.05
15:51

Преди да си взема колелото и аз бягах на място,но понеже прасеца ми расте от нищото минах на вело.Ефект има и от двете но по-добър е този от бягането

JI

22.01.05
23:40

abe хорас до вас няма ли стадион аз кардиото мога да си го правя с бегача на стадиона равно вклучвам на няква средна скорост и айде :) ... карам а мисля че колеото доста повче гори от велото не мислите ли че кат карате по един баир 10 минути няма да изгорите колкото за 20 мин вело ;) . аз съм облагодетелстван задет имам стадион до нас ...:)

22.01.05
23:43

Живко въпрос на вкус казало кучето и си облизало ..... иначе не е лесно да се намери баир 10 мин дето ще го изкачваме с бегач престави си колко км трябва да е дълъг а кардиото продължава повече....

JI

23.01.05
00:29

е дам прав си джорджио при вас може и да е така не се съобразих щото аз съм от Варна и улиците са с наклон към морето и достатъчно е да се пусна по енерция 10 мин по шусето за да изкачвам после 30 :lol:  :lol:  :lol: 
ПозДраВИ!!!
П.С ама 280 лева хич не са си малко пари аз ако трябваше да ги дам бих си бягал кат ненрмален на място  :D.

23.01.05
00:56

Според мен не е лошо да се редуват .Аз несам се качвал на велоаргометър ама лятото през ден с бегача въртях по 14 км продалжителен баир и останових че това си и супер отвара ти дробовете а и ставаш атски издражлив!

23.01.05
15:42

[quote author=“JiVk0”]е дам прав си джорджио при вас може и да е така не се съобразих щото аз съм от Варна и улиците са с наклон към морето и достатъчно е да се пусна по енерция 10 мин по шусето за да изкачвам после 30 :lol:  :lol:  :lol: 
ПозДраВИ!!!
П.С ама 280 лева хич не са си малко пари аз ако трябваше да ги дам бих си бягал кат ненрмален на място  :D.

Вярно е че във Варна е така но наклона не е чак толкоз голям и там а за толкова минути ще стигнеш и по далеч

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1