21.12.04
12:47
Значи рещил съм да си взема или пътека или велоргометър(дано съм го написъл правилноІ.Като цяло съм се спрял на вело-то, защото попринцип във фитнеса като съм карал вело. много здраво се потя и имам чъвството че с вело правя най-добро кардио. Повечето хора обаче потичват на пътечката и да ви питам според вас кое да си взема? Значи за пътеката изморявам се по-бързо от велото и имам чъвството че и по равно да правя и на 2те от велото повече се потя. Вие кво мислите?А да и някой да знае магазин за спортни уреди в плд? Освен метро ?
и двете са добри и уважавани, но аз бих си взел вело
- можеш да си четеш книга/учебник, докато го караш
- ако си по-пълен не се “протриваш” между краката докато ходиш/тичаш (не се смейте :) )
- можеш да “имитираш” пътечката с тичане на място с по-голям интензитет и по-високо вдигане на краката (+ нещо като подскачания) и така да тазнообразяваш тренировките (велото, приемаме, че си си го купил :) )
- заема по-малко място
- струва около 3 пъти по-евтино в общия случай
- през лятото, винаги можеш да излезеш да тичаш, докато да караш байк лятото НЕ е като да караш вело - никак даже
аз бих си взел вело
И аз съм за вело и съм съгласен с по горните изводи а също и че велото е доста по евтино
21.12.04
20:39
ми и аз съм съгласен с вас за тва и мислех за вело но все пак да вида кво мисля и другите де ! явно ще е вело! а да питам некуф магазин за фитнес уреди в Пловдив да знаете освен метро ? а да и колко стръва 1 велоргометър горе-долу? чух че в Белово имало някво заводче за спортни стоки и хората били доволни някво инфо имате ли че там били на половин цени или нещо такова?
Не мога да ти помогна братче и повечето са от София в форума но дано има някой от там да ти помогне.
Успех
22.12.04
10:44
а за цената нещо ориентировъчно имам предвит ефтинките кви пари ще са според вас ?
аз имам вкъщи велоергометър Кетлер и съм много доволен, към 500 лв някъде беше, но има и около 400 на други марки, дори малко под това. Не си вземай от най-евтините, че след време почват да им скърцат частите и не че е болка за умиране, но все пак е неприятно. Нали знаеш, че евтиното впоследствие излиза скъпо.
Пътечката освен изброените по-горе аргументи, с които съм съгласен, е и по-шумна, ако си в панелен блок може да си имаш проблеми със съседите.
22.12.04
11:29
Значи в метро сега има кетлер за 360лв. и значи наистина е на промоция в смисъл няма да го намеря по-ефтино ?
да, вземай го, навремето цените на промоционалните велоергометри в Метро бяха дори малко по-ниски от цените в представителния магазин на Кетлер, който е в Дървеница в София.
аз си мислех да си поръчвам да ми правят стойка за байка, за да мога да го карам у нас, но много оплетено става - после трябва да се измисли и начин за увеличаване на съпротивлението и т.н. =/
ще тичам на място и това е.
може и на велото в залата, но... мисля, че е добре да обсъдим в отделна тема добре ли е кардио (40 мин например) след анаеробна тренировка (50-60 минутна)... много катаболно става според мен =(
Ако имаш възможност ходи до залата отделно за аеробика /аз ги редувам един ден силова- един кардио/. Другата ти възможност според мен, при положение че си тежък ендоморф е да правиш при всяка тренировка по една мускулна група за 30 мин и след това кардио.
Аз ще си правя виждал съм как става със съпротивлението с едни накладки които се свързват с едно жило и една ръчка дето си гласиш съпротивлението.А иначе и аз досега си бягах на място
23.12.04
23:08
купих го велото кетлър ! утре трее дойдат да го слобят ако работят че иначе нема гаранция!
Като го сглобят си кажи впечатленията от него и какво има какво няма и колко кинта е че еко не е много скъпо по добре да си купя да не се разправям да правя
24.12.04
12:33
ми за тоя модел точно : Кетлър Астор се казва цените са около 300лв. и тва е най-ефтиния кетлър който има мисля де ! иначе още не са го зглобили че май днес не работят и аз съответно полудявам щото кой ги знае кога ще работят. като го зглобят и го рпобвам ще споделя мнението си иначе има там неква гаранция за 1 година ако те ти го зглобят ако сам си го направиш не важи и аз предпочитам да изчакам! иначе менюто на зглобения в магазина беше доста интересно в смисъл лично на мен ми хареса като го зглобят ако искате нещо повече ще го снимам и ще пусна снимки за менюто говоря!
24.12.04
20:55
ок няма никъв проблем само да ми го монтират в понеделник! честита коледа (след малко ше дойде де)
27.12.04
21:52
И двете!
28.12.04
00:39
Честита и Коледа и ВЕЛО!!! Като го подкараш дай инфо за него. :wink:
28.12.04
15:52
оказа се че тоя дето ги сглобява бил мнооо зает и сами с баща ми ще го сглобим днес и пак ще важи гаранцията днес или утре ще пусна снимки ако някой иска!
Aми аз оня ден си взех на sport depot от метро магнитен за 280лв.Маните друго ама немога да сляза от него :lol:
28.12.04
16:50
mile, освен магнитни какви други има и кои са по-добри тогава... шуми ли много или не?
28.12.04
22:14
моя днес покарах млако ииии имам доста ентусиазум не шъми моя специално изобщо дисплея е нромален : време, км, разтояние, килоджаули,пулс, и още 1 но го забравих после ще вида кво беше.Доста съм доволен пък и сам си го сглобих и се привързах към него хехе иначе сглобяването не е от трудните аве доволен съм утре може да постна снимки!
29.12.04
14:51
докато да караш байк лятото НЕ е като да караш вело - никак даже
защо?
Не можеш дака да си регулираш натоварването. Освен ако нямаш някакъв перфектен маршрут, дълъг километри. С малко завъртания на педалите (и малко натоварване), можеш да минеш километри, а да си си завишил пулса само минимално. Да караш байка на малка скорост и на голям наклон може би най-много наподобява велото, но си е кофти... велото си е вело (за аеробно натоварване), байкът си е байк (за изминаване на разстояния с минимални усилия)...
17.01.05
14:59
Абе пич по добре си земи некое колело или сътрин рано тичай из квартал мноо по евтино ше ти излезе и ше напраиш мноо по добра тренировка
♠ Постът Ви беше преведен на кирилица. Моля, отделете минута, за да прочетете правилата и условията за ползване на форума. Leo
Най ефтино е бягането на място аз така си тренирам сутрин пия едно голямо кафе и бягам 40 мин и ефекта от това е очевиден
18.01.05
11:42
[quote author=“djgorgio-ASTOR”]Най ефтино е бягането на място аз така си тренирам сутрин пия едно голямо кафе и бягам 40 мин и ефекта от това е очевиден
ще взема да го пробвам това и аз братле... скачал съм на въже и също имаше огромен ефект...
Основният плюс на бягането на място освен гореизброеното е развитието на прасеца бягай един месец на място и си премери после прасеца с учуда ще установиш че е станал чудовищен затова го уважавам това упражнение аз иначе прасец не тренирам през основен период
Преди да си взема колелото и аз бягах на място,но понеже прасеца ми расте от нищото минах на вело.Ефект има и от двете но по-добър е този от бягането
22.01.05
23:40
abe хорас до вас няма ли стадион аз кардиото мога да си го правя с бегача на стадиона равно вклучвам на няква средна скорост и айде :) ... карам а мисля че колеото доста повче гори от велото не мислите ли че кат карате по един баир 10 минути няма да изгорите колкото за 20 мин вело ;) . аз съм облагодетелстван задет имам стадион до нас ...:)
Живко въпрос на вкус казало кучето и си облизало ..... иначе не е лесно да се намери баир 10 мин дето ще го изкачваме с бегач престави си колко км трябва да е дълъг а кардиото продължава повече....
23.01.05
00:29
е дам прав си джорджио при вас може и да е така не се съобразих щото аз съм от Варна и улиците са с наклон към морето и достатъчно е да се пусна по енерция 10 мин по шусето за да изкачвам после 30 :lol: :lol: :lol:
ПозДраВИ!!!
П.С ама 280 лева хич не са си малко пари аз ако трябваше да ги дам бих си бягал кат ненрмален на място :D.
23.01.05
00:56
Според мен не е лошо да се редуват .Аз несам се качвал на велоаргометър ама лятото през ден с бегача въртях по 14 км продалжителен баир и останових че това си и супер отвара ти дробовете а и ставаш атски издражлив!
[quote author=“JiVk0”]е дам прав си джорджио при вас може и да е така не се съобразих щото аз съм от Варна и улиците са с наклон към морето и достатъчно е да се пусна по енерция 10 мин по шусето за да изкачвам после 30 :lol: :lol: :lol:
ПозДраВИ!!!
П.С ама 280 лева хич не са си малко пари аз ако трябваше да ги дам бих си бягал кат ненрмален на място :D.
Вярно е че във Варна е така но наклона не е чак толкоз голям и там а за толкова минути ще стигнеш и по далеч