Малко помощ за режим :(

27.01.08
17:26

Здравейте, на 16 съм, 181см, 68 кг... Тренирам от около 5 месеца ( сериозно от 3 месеца, демек с 4 дневен сплит )
Ето и режима, който смятам спазвам от февруари :
1. 6:30-7   : 80гр Корнфлейкс + 250 мл. прясно мляко
2. 9:30-10 : Бургер с пиле ( пилешко месо, зеле, майонеза, пържени картофи—всички знаем по колко “много” от всичко слагат )
3. 12:00   : 50 гр фъстъци
4. 14:30-15: 2 сандвича : 4 тънки филии хляб + около 200 гр филе + 2 яйца—> всичко на тост 
5. 16-16:30: протеин Syntrax Nectar ; тренировка
6. 19:30-20: пилешки пържоли + 150-200 грама ориз/картофи ( в сварено състояние ориза, а картофите печени )
7. 22-23:00: 50 гр фъстъци + 400 гр кисело мляко
8. за целия ден изяждам 3 банана, но нз кога ще е най-добре да ги ям и дали да увелича бройката им :)

Целта ми е покачване на ММ..
Знам, че диетата не е много добра и за това искам да ми я пооправите, ако можете. Не искам много да се омазнявам, в приемливи количества може :). Мисля около 2 пъти седмично да ходя на плуване, а като си купя и пътека ( скоро ) да правя кардио сутрин на гладно, но нз дали е добра идеята, при условие, че искам да качвам маса. Да изключвам ли кардиото и плуването или, ако мога да ги правя, кога и по колко ?
Общо взето е това, надявам се да не ви затруднявам много и моля без коментари от сорта : Чети форума и сайта ; или да ми давате линкове към диетите от сайта ..

MO

27.01.08
17:31

1 - Това,че някой е с 3 дневен сплит въобще не е несериозно напротив той е най-разпространен.
2 - Бананите най-добре преди обяд да ги ядеш.
3 - Според мен като цяло самото ядене е малко и приема на белтък в смисъл,че през целия ден ядеш боклуци. За парите,които даваш за шунка по-добре да ядеш още пилешко или ориз - ако греша поправете ме.

27.01.08
19:04

Нямах предвид, че 3дневния сплит е несериозен, а че преди да премина на 4 дневен сплит, тренирах несериозно в смисъл : от 2 до 5 пъти седмично, всяка тренировка еднакви упражнения, което може да се нарече и просто влизане във форма и подготовка за по-сериозни тренировки, но в никакъв случай мойто не беше истинска тренировка за начинаещи. Все пак ми свърши работа и после почнах с програма :) Ноо не обсъждаме това, а хранителния ми режим.
Относно боклуците през целия ден.. “Боклук” ям само при 2рото ми ядене, тогава съм на училище и не искам да ям друго ( банани, кисели млека.. ) Все пак има пилешко месо макар и не много, както и картофи, но малко и то пържени..
А също така мисля, че филето, което купувам е доста качествено и в никакъв случай не може да се нарече боклук
Белтъка се получава г/д 185 гр.. което за килограмите ми е даже повечко от необходимото за качване, ако не се лъжа ? :)

Мнението беше редактирано от UltraVisioN на 27.01.08 19:09.

27.01.08
23:03

Не знам как си сметнал тия 185 гр. но не ми харесва режима ти. Първото и последното ти хранене нищо не струват, както и тези от училището. Сутрин ти трябва много повече протеин от тия 6-7гр от млякото, а тези от мюслито не ги брой. Същото важи и преди лягане. Увеличи малко тия яйца, млякото, месото. Махай тия фъстъци и  хляба. Ако на едно хранене ще ядеш само кисело мляко, то трябва да са поне 2 кофички.

Мнението беше редактирано от DooM_MasteR на 27.01.08 23:05.

28.01.08
08:15

Би ли се обосновал защо да не броя протеина от мюслито ? Фъстъците защо да ги махам—> на 100 гр фъстъци има 25 гр. протеин ? Не виждам да ям на едно хранене само кисело мляко ? Млякото не мога да го увелича поради простата причина, че не обичам.. Яйцата вярно са малко, но заедно с 200 грама филе не са ли добре ? Хляба как да го махна ? С какво да ги ям тия сандвичи, ако не с хляб ? Както казах на 16 съм, не мога по цял ден да седя в кухнята и да си правя пържоли, ориз и т.н. ; Обърна внимание, че съм само 68 кила нали ?
А относно смятането.. По таблицата в сайта и от една друга таблица съм ги смятал.. Ако държиш ще ти дам линК ? :)
Някой друг също да изкаже мнение моля

Мнението беше редактирано от UltraVisioN на 28.01.08 08:16.

28.01.08
13:41

Протеина от мюслито и фъстъците е от растителен произход, който отстъпва в пъти от животинските белтъчини.
Вместо бял хляб, може да ядеш пълнозърнест.
Хехе, ти като си ученик имаш най-много време. Ако сега нямаш време за ядене и трен. то кога мислиш, че ще имаш. Всичко зависи от мотивацията и желанието.

28.01.08
18:07

Както някой беше казал в друга тема : Ако никой не броеше протеина от растителен произход, едно над 50 % от хората нямаше да си набавят необходимите грамажи.. За пълнозърнестия хляб, да ще опитам.
А относно това, че съм ученик и мислиш, че имам много време.. Много се лъжеш.. Няма да говоря сега за това, защото не му е тук мястото.. Моля още хора да дадат препоръки за подобряването на хранителния режим :( ..

Мнението беше редактирано от UltraVisioN на 29.01.08 18:54.

29.01.08
18:56

==> ?

29.01.08
21:29

Това е силно казано режим - с бургери и корнфлейкс.Според мойто скромно мнение е по-добре да пиеш протеина след а не преди тренировка(ако имаш възможност пий го и преди и след).Сутрин протеина ти е доста малко- няма и 10 грама от млякото.Банан си хапвай след тренировка и сутрин.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1