25.01.08
17:07
Здравейте тарикати! Бих искал да ви задам един въпрос,според вас как е по добре да се тренират бицепсът и трицепсът,поотделно (примерно бицепс-гърди ;;; Трицепс-гръб , (както ги правех до сега ,не се оплаквам ама и не съм кой знае колко очарован де от резултатите :D)) или да си се тренират заедно??
А търсачка, че има не виждаш ли?! 3-4 месеца ги тренирам заедно, 3-4 ги тренирам по отделно, незнам кое е най-добре и двете вършат работа като се разнообразяват, но все пак като че ли съм по-доволен от тренировката им в 1 ден.
Мнението беше редактирано от Стоянчо на 25.01.08 17:38.
25.01.08
19:02
Заедно в суперсерии. Не вярвам да има още отговори по темата ти :)
25.01.08
22:27
И двете вариации си имат своите плюсове и минуси.
26.01.08
10:33
казано от NoW на 25.01.08, 17:07:
Здравейте тарикати! Бих искал да ви задам един въпрос,според вас как е по добре да се тренират бицепсът и трицепсът,поотделно (примерно бицепс-гърди ;;; Трицепс-гръб , (както ги правех до сега ,не се оплаквам ама и не съм кой знае колко очарован де от резултатите :D)) или да си се тренират заедно??
Бицепс +трицепс заедно !!!
26.01.08
21:07
Трябва сам да установиш кое действа за теб!
27.01.08
09:11
казваш нямаш кой знае какви очарования ами ето моя съвет.
За да имаш голям трицепс и бицепс трябва преди всичко да си тренираш яко гърба, рамото, гърдите, защото те сравнително много допълват илюзията, че имаш големи ръце+това тренирането на тези големи мускулни групи придава ясно разделянето на ръцете ти. В смисъл лесно, а и разбира се много хубаво изглежда как рамото, трицепса и бицепса са ти ясно изразили почти независимо един от друг.
Съветвам те да тренираш ръцете в един ден- бицепс и трицепс на едно, а не да правиш сплитове с други упр. - аргумента ми е- Ако тренираш ръка- тренирай я както трябва! :>
А първо прави трицепс, защото има много упр. за трицепс които изискват прецизно изпълнение, а и голяма сила ти е нужна- френското например. Прави по 3 серии с по 8-10 повторения за трицепс, същото се отнася и за бицепс- за повторения и серии...
пс. това е мое мнение съжелявам ако на някой не му се нрави :О
28.01.08
09:48
И аз съм на мнението, че ръцете да се правят в един ден. Не случайно любимата ми тренировка е в петък
когато си ги тренкам тях :)
пробвал си всякакви вариации и установих (поне за мен), че суперсериите ми действат най-добре. Ако имах време щях да пробвам да ги тренирам в един ден но трицепс сутрин, а бицепс - вечер.
30.01.08
14:16
Под супер серии какво разбираш - първо правиш серия трицепс и веднага след това серия трицепс или сваляш килата? Мене ми е интересно, не съм пробвал досега(освен в кръговите тренировки когато съм пропуснал примерно месец тренировки) какъв е ефекта да правиш точно суперсерии трицепс бицепс и за тая цел по колко серии и повторения да правя и като разположение кой упражнения е хубаво да правя така заедно. Другото което съм гледал че правят някой в залата е ги редуват упражненията едно бицепс, едно трицепс(не се редуват сериите, а упражненията). Някой ако знае да каже, ще съм благодарен.
казано от Cherniq_Konan на 30.01.08, 14:16:
Под супер серии какво разбираш - първо правиш серия трицепс и веднага след това серия трицепс или сваляш килата?
Ако сваляш килограмите е дроп серия. Суперсериите са 2 упражнения изпълнение 1 след друго, без пауза (може за 1, може за различни мускулни групи).
казано от NoW на 25.01.08, 17:07:
Тренирал си ги разделени, не виждам причина, поради която толкова се колебаеш, дали да ги тренираш в един ден.
Имал съм най-голям ефект в ръцете, точно когато съм тренирал трицепс-бицепс.
Дали, защото съм бил по-начинаещ или не, но все още го смятам за един от най-добрите начини на тренировка.
Правил съм ги и разделено, както ти ги тренираш - пак е давало ефект.
Въпрос на баланс е, според мен. Трябва да си има и разнообразие, както и не трябва да се занемарява, която и да е МГ.
Просто трябва да си избереш подходяща за теб програма, при която ще тренираш ръцете ‘събрани’. :)
30.01.08
15:13
казано от Стоянчо на 30.01.08, 14:30:
казано от Cherniq_Konan на 30.01.08, 14:16:
Под супер серии какво разбираш - първо правиш серия трицепс и веднага след това серия трицепс или сваляш килата?
Ако сваляш килограмите е дроп серия. Суперсериите са 2 упражнения изпълнение 1 след друго, без пауза (може за 1, може за различни мускулни групи).
Мерси за инфото, ама знам кое е дроп и кое суперсрия :) - питах пича какво разбира, защото примерно в залата дето тренирам повечето хора не правят разлика и исках да уточня. Но не беше и това което всъщност питах.