Как да смъкна мускулна маса?

30.01.08
08:02

Конкретно на краката.

Имам физика сходна с тази на Роберто Карлош. Не съм ги тренирал с тежести - тва е само от футбол, баскет, бягане. Пробвал съм да си уморя мускулите от глад и съм карал само на въглехидрати - отслабвам навсякъде, но пропорциите общо взето се запазват и краката ми пак са по-големи от на човек по-висок и по-тежък от мене. Опитвал съм с тренировки само на горната част на тялото, за да оправя пропорциите, краката ги ‘тренирам’ само с ходене пеша до работа и насам-натам, но долната част пак качва (горе-долу със същите темпове), защото допълнителната храна, която ми искат гърба, гърдите и ръцете се лепи и на краката и те растат, въпреки че почти не ги натоварвам.

Мнения от рода на “за кво ти е да смъкваш маса” предпочитам да ми ги спестите. Не става дума за качване и смъкване като цяло, искам да променя пропорциите.

Упражнения за разтягане ще помогнат ли?

JO

30.01.08
10:00

ще ти разкажа накратко моя случай: винаги съм имал големи крака, по простата причина, че са ми ген (за разлика от ръцете). Винаги са ми растяли по-бързо от горната част и съм изглеждал несъразмерно, ДОКАТО...
Въведох си строги правила за “изоставащите” групи:
1 - 1вата тренировка от седмицата ми е за ръце
2 - никога не пропускам тренировка за ръце
3 - обмислям упражненията от самата тренировка и ги подбирам така, че да ми е интересно
4 - изпълнението на движенията е качествено и концентрирано в мускула (поне 3-4 сек в едната посока, за да убия инерцията)
5 - задължително ден почивка преди тренировката за ръце (и ако можеш да си го позволиш и след нея)
6 - суперсерии :)
7 - трябва да извличаш полза от всяко упражнение, което правиш - не само от 1вото базово и останалите да ги претупаш, размахвайки дъмбели !!!

по този начин постигнах желания резултат и ръцете ми станаха най-добре развитата група, с което твърдя, че НЯМА такова животно като изоставаща муслкулна група. Зависи колко усърдно я тренираш.

31.01.08
07:26

Мерси за отговора. Все пак да попитам какво са суперсерии? Бицепс - трицепс и после завъртам така няколко пъти?

Може би трябва да уточня, че не искам да ставам някакъв мега билдър. В момента съм 75 кг при ръст 173 и (почти) нямам мазнини, искам просто краката ми да отслабнат, вече ако не може (ако все пак гените си казват думата) може да кача на гърди, гръб и ръце, стига да не трупам и на краката. Затова оценявам съвета.

Ако някой обаче знае как се губи мускулна маса, ще съм още по-доволен.

Мнението беше редактирано от Momo Sissoko на 31.01.08 07:27.

Кажи какви са обиколките на бедрото, гръдната, талията, ръцете и врата.

31.01.08
09:55

ръце - 36, врат - 38, талия - 83, гърди - 100, бедрото - 60 см, ръст 173 см и 75 кг

Пак повтарям - не искам да ставам билдър, а просто да съм атлетичен и със стройно тяло.

Мнението беше редактирано от Momo Sissoko на 31.01.08 10:01.

JO

31.01.08
10:29

спокойно, билдер няма да станеш, вЕрвай ми :)

предполагам, че си с доста бърз метаболизъм. В общия случай за да свалиш маса (в частност мускулна), просто трябва да минеш на отрицателен калориен прием - Пр: приемаш 2600 ккал и изгаряш 3000 за ден. НО...

От личен опит (като човек с бърз метаболизъм) смея да твърдя, че независимо колко храна ядеш през деня, спреш ли тренирането на мускулна група - тя атрофира. Мускулът не се използва и тялото не счита за необходимо да го храни и го изгаря. Пример: краката ми бяха 59 см - в момента са ми под 45 см, защото от година не ги бях тренирал изобщо. В момента ги тренирам редовно и ми е много трудно да ги върна :(

съвет: качи малко на горницата - ръце, рамене... . Краката ги остави на мира.

ЕДИТ: Току-що си измерих бедрото - 51 см е, но както съм споменал по-горе, вече тренирам крака редовно. И все пак мярката не ми помага да изглеждат по-добре краката, като на момиче са ми  :red:
Лятото ми беше 44 см доколкото си спомням :)
Прасецът ми от 39 е паднал на 33 см :) :) :)

Мнението беше редактирано от jorro на 31.01.08 13:09.

Как под 45 см. бе човек?!
Спирам да пиша и чета тая тема :)

31.01.08
13:00

Нямах идея колко са 60 см, специално заради темата си измерих бедрото, да видя - еми 62 см е моето и при това съм само 3-4 см по-висок от теб.Останалите мерки дори си проверих - почти същите като твоите, малко по-голяма гръдна и доста по-големи талия и врат, но като цяло са ни сходни - и не мисля, че бедрата изглеждат големи (дори напротив).Но ако под стройно тяло разбираш като на манекенчетата от рекламите, може просто да не ти е генетично заложено - може пък гена ти да е по-подходящ за едно не толкова “стройно”, но значително по-мъжки изглеждащо тяло (част от което са крака по-големи от клечки за зъби).

31.01.08
14:42

казано от jorro на 31.01.08, 10:29:

На мен ръката ми е колкото кракът ти тогава :)

казано от Momo Sissoko на 31.01.08, 09:55:

ръце - 36, врат - 38, талия - 83, гърди - 100, бедрото - 60 см, ръст 173 см и 75 кг

Пак повтарям - не искам да ставам билдър, а просто да съм атлетичен и със стройно тяло.

Твоето бедро не е голямо, просто другите ти мерки са малки. Качи повече маса в ръцете и гръдния кош, като внимаваш да не качваш мазнини по бедрата и ханша и ще се оправят пропорциите.
За сравнение - кракът ми е 63 см, а съм по-нисък от теб. Талията ми е същата.

П.П. Да допълня - да сваляш мускулна маса не ми се струва удачно решение в твоя случай.

Мнението беше редактирано от Петко К на 31.01.08 17:48.

01.02.08
09:31

спокойно, билдер няма да станеш, вЕрвай ми :)

предполагам, че си с доста бърз метаболизъм. В общия случай за да свалиш маса (в частност мускулна), просто трябва да минеш на отрицателен калориен прием - Пр: приемаш 2600 ккал и изгаряш 3000 за ден. НО...

От личен опит (като човек с бърз метаболизъм) смея да твърдя, че независимо колко храна ядеш през деня, спреш ли тренирането на мускулна група - тя атрофира. Мускулът не се използва и тялото не счита за необходимо да го храни и го изгаря. Пример: краката ми бяха 59 см - в момента са ми под 45 см, защото от година не ги бях тренирал изобщо. В момента ги тренирам редовно и ми е много трудно да ги върна :(
съвет: качи малко на горницата - ръце, рамене... . Краката ги остави на мира.

ЕДИТ: Току-що си измерих бедрото - 51 см е, но както съм споменал по-горе, вече тренирам крака редовно. И все пак мярката не ми помага да изглеждат по-добре краката, като на момиче са ми  :red:
Прасецът ми от 39 е паднал на 33 см :) :) :)

Хах, на мен точно над капачката на коляното са ми 45 см краката. Иначе тва, което казваш за нетренирането има логика, в крайна сметка тялото и мускулите трябва да се подчиняват на някакви биологически закони, обаче много странно при мен не работи. Имаше един период от няколко месеца, в  който не съм натоварвал краката, освен с ходене, защото ми правиха операция, обаче почти не отслабнаха. Иначе тва с недохранването също съм го правил и тази глупост повече няма да я повтарям - само си изтормозих организма, после при нормално хранене краката наддадоха пак, а ми беше трудно да възстановя мускулите горе. Може би при мен е генетика, че правя крака само от аеробни упражнения и даже само вървене ми е достатъчно да поддържам сегашната си маса. А може би и е до формата на мускулите, понеже съм бил доста по-слаб и пак се създаваше сходно впечатление.
Четох всичко, каквото намерих във форуми на английски и никой не знае как се смъква мускулна маса на краката...

01.02.08
10:32

казано от Петко К на 31.01.08, 14:42:

На мен ръката ми е колкото кракът ти тогава :)

казано от Momo Sissoko на 31.01.08, 09:55:

Твоето бедро не е голямо, просто другите ти мерки са малки. Качи повече маса в ръцете и гръдния кош, като внимаваш да не качваш мазнини по бедрата и ханша и ще се оправят пропорциите.
За сравнение - кракът ми е 63 см, а съм по-нисък от теб. Талията ми е същата.

П.П. Да допълня - да сваляш мускулна маса не ми се струва удачно решение в твоя случай.

Не знам, на мен така ми се вижда, че са големи. Ако нося дънки примерно, не ми стоят добре. Може и да е от формата на мускулите, а не само от големината - квадрицепсите в горната част са издадени доста навън, но седалищните ми мускули също са големи. Бил съм доста по-слаб като килограми и пак се е създавало подобно впечатление. Както и да е, мерси все пак за съвета.

Мнението беше редактирано от Momo Sissoko на 01.02.08 11:13.

01.02.08
11:34

Една снимка би ни ориентирала много добре, ако не се притесняваш.

01.02.08
21:12

Не виждам как това ще помогне просто. Ако има начин да се смъква мускулна маса и работи, той ще работи с или без да сложа снимка. Така най-много някой да ми каже, че не ми трябва да смъквам и да се размие темата. Предполагам на някои няма да се видят големи -  тук повечето вдигат и им е цел качването на маса и имат малко по-различни критерии за големината на мускулите и затова няма да ми влязат в положението (всичко е относително - имам един познат, който е 185 см и има комплекс, че е нисък,  защото е луд по баскетбола и се сравнява с професионалистите). Обаче е нормално точно тук да питам, защото пишат и четат хора, които много работят върху мускулите си и знаят какво и как им влияе, ако и да имаме различни гледни точки с тях за това как трябва да изглежда един мускул.

Мнението беше редактирано от Momo Sissoko на 01.02.08 21:27.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1