СПОРТ+ДИЕТА, но без грам резултат

31.01.08
12:15

Здравейте,
висок съм 186см, тежа 94 кг., стаж в залата-3 години; сега тренирам след около 9 месеца прекъсване; имам тук-там мазнини
Вече 3 седмици ходя на фитнес /три пъти седмично като правя разделна тренировка: гърди+бицепс; гръб+трицепс; рамо+крака/. Всяка тренировка започвам с 30 мин. на пътеката с темпо между бързо ходене и бавно тичане. След това продължавам със силовата част.
От 2 седмици съм на ПОЛУбелтъчна диета /месо, салами, колбаси, салати + кашкавал и сирене/. Спазвам я в 95% от храненето си. Нарушавам я най-ного с пърченце шоколад и то един път на ден, и то не всеки ден. От тогава до сега не съм свалил дори и 1 грам от теглото си. Тялото се променя видимо от фитнеса, но загуба на тегло няма. Значи ли това, че мазнините се топят, а мускулите растат /което е своеобразен баланс в килата/ или се дължи на някаква моя грешка. Споделете вашите мнения, моля!

31.01.08
14:01

За три седмици може да ти се промени психическат нагласа към тялото ти, а не то самото... Като гледам какво ядеш, може би проблемът е в мазнините, които приемаш. Дай си примерното меню за един ден, ще се намерят много хора, които да ти кажат кое не е наред.

31.01.08
14:57

Менюто ми съдържа следните храни, повтарящи се всеки ден:
Сутрин-чаша кафе, едно кисело мляко
Обяд - около 200гр. месо във вид на пържоли и/или колбас/сух салам+ ок.50 гр.кашкавал + зеленчук /винаги само един вид/
Следобяд - кофичка кисело мляко
Вечер - пържола /свинска, телешка или пилешка/ + ок.100 гр.ориз или 100 гр. картофено пюре.

Хляб не консумирам. Не ям сол и захар. Пия много течности, включително и газирани.

Диетата ми не е строго ВБД, както е очевидно, спазвам я около 95%. Ако я наруша, то е с парче пица, което се случва 1-2 пъти на седмица.

31.01.08
15:07

по принцип това,че не сваляш драстично килограми -не означава,че не топиш мазнини,затова спокойно:)
в твоя случай бих ти препоръчал да си промениш режима на хранене.Мисля да махнеш ориза,който консумираш вечерта,също и карт. пюре.Ограничи газираните напитки до минимум!.Кашкавалът не е добър вариант,аз лично бих го заместил с извара.Месото най-добре да е пържола(тези колбаси и салами са с негарантирано месно съдържание,така че по-възможност ги избягвай).Парчето пица 1-2 пъти седмично доста ти разбърква режима,така че спри този вид храни(junk food..).Относно диетата-преорентирай се към НВД!!!!,като не забравяш да правиш на всеки 5-7 ден(индивидуално е)-1 зареждащ ден , в който увеличаваш приема на качествени въглехидрати(разрови се из форума).

31.01.08
17:27

Пиеш ли газирано, освен сода или лайт, дори всичко друго да е на 6, пак няма да има ефект. Просто захарта в тия напитки е твърде много.
Колбас? Аз под колбас не разбирам месо - щото не е... В много краен случай колбас, наблягай на филе.
Продължавай с тренировките, няма се плашиш от нищто!

31.01.08
19:36

казано от emillio на 31.01.08, 12:15:

- висок съм 186см, тежа 94 кг., стаж в залата-3 години;
- сега тренирам след около 9 месеца прекъсване
- Вече 3 седмици ходя на фитнес /три пъти седмично като правя разделна тренировка: гърди+бицепс; гръб+трицепс; рамо+крака/. Всяка тренировка започвам с 30 мин. на пътеката с темпо между бързо ходене и бавно тичане. След това продължавам със силовата част.
От 2 седмици съм на ПОЛУбелтъчна диета /месо, салами, колбаси, салати + кашкавал и сирене/.

Обясни ми как с три годишен стаж в залата не можеш сам да си направиш работеща програма и хранителен режим? Другото е когато се казва стаж се има предвид сериозно трениране без прекъсвания или подобни с напълно сериозно отношение към това което правиш, та как можеш да имаш стаж от 3 години при положение че си прекъсвал за 9 месеца?

31.01.08
20:38

Аз те съветвам изобщо да забравиш за кантара. Какво значение има колко тежиш, щом тялото ти се променя в положителна посока? Даже трябва да се радваш, че теглото ти не мърда надолу, а в същото време изглеждаш по-релефен. Освен това, за 3 седмици колко кила очакваш да свалиш? Нормално е за това време да свалиш 1 до 3 кг мазнини, не повече. Всичко, свалено над това ще е мускулна маса и вода.

Мнението беше редактирано от Петко К на 31.01.08 20:38.

01.02.08
06:14

Alkorin,
преди три години не ми е и трябвало да съблюдавам какво ям, защото тогава тежах към 84кг., които килограми на моят ръст бяха добре, даже изглеждах и леко клющав. След това, порави един здравословен проблем, се наложи да прекъсна с каквито и да е тренировки или физически натоварвания. За съжаление тогава и качих килограмите /грубо около 9-10кг./. До този момент не ми се е налагало да съблюдавам какво и по колко ям. За това за 3 години в залата не съм се научил, но за всичко си има първи път, нали така. Добре, че реших да си “отворя” очите за диетика и храни сега, когато излишните мазни натрупвания са малко, а не когато стане преклаено късно и положението е извън контрол.

01.02.08
10:15

Да така е по - добре късно отколкото никога макар че аз когато започвах да тренирам още от начало знаех че храненето е жизненоважно за успеха в тренировките.
В твоя случай мога да те посъветвам да ядеш по - ниско мазни протеинови храни и най - вече по чисти т.е. без салами, кренвирши и др. съдържанието в тях на месо е съвсем малко, сиренето можеш да го замениш с извара. Освен това трябва да включиш и някакви комплексни въглехидрати сутрин и евентуално след тренировка към 150-200гр а не вечер, кардиото е по добре да го правиш след силовата тренировка тогава запаса от гликоген вече е на свършване, както и да правиш високоинтензивно кардио - спринтове в някои от дните които нямаш силова тренировка.

Мнението беше редактирано от Alkorin на 01.02.08 10:16.

01.02.08
10:54

Мерси, Alkorin,
за съжаление не мога да правя спринтове. Преди много време се занимавах професионално с бойни изкуства и в резултат на това а и на глупост/ си чупих лявото коляно два пъти, отделно и двете са с локсация и тнт. да не те занимавам с травми. Много, ужасно много, време ми трябваше да се възстановя и да се науча как пак да натоварвам колената си. Но ще приема съвета за кардиото след силовата част.
Признавам си, че много време съм се занимавал със спорт, но винаги под ръководството на някой знаещ и можещ, който ми е казвал-прави това, не прави онова. В резултат на това сега имам двигателна култура в залата, знам всяко едно упражениение как да бъде направено по най-правилния начин и до там. Не разбирам от храни и не мога сам да си комбинирам тренировъчни режими. Общо взето съм един бивш мързел, който сега се е отворил на тема фитнес, храна и здравословни режими. :)

01.02.08
11:43

Човече, ти си с най-добрия резултат и се оплакваш?!?
Видимо спадане на мазнините при непроменени кг означава, че си качил ММ(мускулна маса).
Няма какво да променяш по храненето, а по програмата премести кардиото в края, както те посъветва Алкорин.
Друго нищо не прпай - добре си вървиш.
За свое (и наше) успокоение си замери мазнините и виж накъде са след месец време. Тъкмо ще видиш и мускулите накъде са.
Или поне със сантиметъра се заиграй та да се успокоиш :)
Успех!

ГП

05.02.08
17:35

Митак-първо поздравления за интервюто ;) . и пич не знам някой по-горе беше казал ...”забрави за кантара” и е прав иии аз съм вманиачен в килограмите си но ако ти кажа че на 18 години бях 184см на 111кг (лоена тоопка).буквално не можех да се свия да си изрежа ноктите на краката,колкото и смешно да ви звучи.но 2007 имах бал иии след нова година 2006-2007 се реших иии започнах НВД яко силови и кардио тренировки.за 6 месеца бях -26кг. после почнах да намалям кардиото да похапвам сутрин въглехидрати иии заковах на 90 кг до ноември месец реших да ставам “огромен” взех добавки и тн ... но като почнаха да се качват килограмите стигнах 95-6 иии психиката ми не издържа сега пак съм на НВД иии си държа 90кг но релефа личи повечко.имам доста мазнини но сега това лято ще ги изчистя и тях.вече имам чувството че съм на НВЖ ;) но рискове ...
Успех и забрави за кантара ... аз не успях но се надявам ти да се справиш ....

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1