01.02.08
17:01
зна4и имам 2 въпроса към вас ...
1.Може да тренирам докато съм болен?
2.Добре ли е да тренирам ръце,гръб и гърди във всяка тренировка ,независимо дали е за корем или за крака?
По-здрави :-)
01.02.08
17:04
За първия въпрос има много теми - ползвай търсачката.
Относно втория,нещо не можах да разбера - имаш си програма например, и в понеделник трябва да тренираш Гръб обаче същевременно тренираш ръце и другите там неща така ли?
01.02.08
17:14
Искам да кажа ,4е примерно тренирам понеделник сряда петък и неделя . И във вси4ки тези дни искам да тренирам гръб,ръце и гърди!Ето пример:
понеделник:гръб,ръце,гърди,крака
сряда:гръб,ръце,гърди,корем
петък:гръб,ръце,гърди,крака
неделя:гръб,ръце,гърди,корем
1. Можеш, но не е желателно. Зависи, колко си болен. Сам прецени.
2. Странен въпрос. Можеш да правиш тренировки на цялото тяло в един ден, даже е препоръчително(при начинаещи, а и при по-напреднали, защо не).
01.02.08
17:17
А рамо? Има примерни тренировки в сайта, в които е показано как да тренираш всички мускулни групи в един ден, но не повече от три дни в седмицата, защото ми се струва, че тренираш отскоро или греша?
А относно дали да тренираш докато си болен, по-добре изчакай да се пооправиш. Дори и да не ти се отрази зле, можеш да заразиш някой в залата, все пак доста се диша докато се тренира и всички си дишаме бацилите докато тренираме.
Мнението беше редактирано от str1k3 на 01.02.08 17:20.
1.днес ме боли гърлото, но не съм отпаднал и нямам температура - трнирах (т.е. сам си преценяваш)
2.кажи си какъв ти е стажа, с какъв интензитет ти е тренировката и тогава ще има отговор.
01.02.08
19:00
казано от bace_go6o на 01.02.08, 17:01:
зна4и имам 2 въпроса към вас ...
1.Може да тренирам докато съм болен?
2.Добре ли е да тренирам ръце,гръб и гърди във всяка тренировка ,независимо дали е за корем или за крака?
По-здрави :-)
Моето скромно мнение:
1. Ако става дума за лека хрема - да. Ако си отпаднал и имаш температура - не.
2. За първи път чувам някой да прави “тренировка за корем”. Корема обикновено се тренира в края на тренировката, не е основна мускулна група. Лично аз не съм почитател на тренировките за цялото тяло, освен в случаите, когато става за леки кръгови тренировки за начинаещи.
1. Изобщо не се оптвай ако си сериозно болен(не говорим за лека настинка)
2.Не не можеш да подържаш нужната интензивност при всички мускулни групи . Възможно е единствено ако правиш по 1-2 упражнения за мускулна група (трен за начинаещ)