Два въпроса.

BA

01.02.08
17:01

зна4и имам 2 въпроса към вас ...
1.Може да тренирам докато съм болен?
2.Добре ли е да тренирам ръце,гръб и гърди във всяка тренировка ,независимо дали е за корем или за крака?
По-здрави :-)

MO

01.02.08
17:04

За първия въпрос има много теми - ползвай търсачката.
Относно втория,нещо не можах да разбера - имаш си програма например, и в понеделник трябва да тренираш Гръб  обаче същевременно тренираш ръце и другите там неща така ли?

BA

01.02.08
17:14

Искам да кажа ,4е примерно тренирам понеделник сряда петък и неделя . И във вси4ки тези дни искам да тренирам гръб,ръце и гърди!Ето пример:
понеделник:гръб,ръце,гърди,крака
сряда:гръб,ръце,гърди,корем
петък:гръб,ръце,гърди,крака
неделя:гръб,ръце,гърди,корем

01.02.08
17:16

1. Можеш, но не е желателно. Зависи, колко си болен. Сам прецени.
2. Странен въпрос. Можеш да правиш тренировки на цялото тяло в един ден, даже е препоръчително(при начинаещи, а и при по-напреднали, защо не).

ST

01.02.08
17:17

А рамо? Има примерни тренировки в сайта, в които е показано как да тренираш всички мускулни групи в един ден, но не повече от три дни в седмицата, защото ми се струва, че тренираш отскоро или греша?
А относно дали да тренираш докато си болен, по-добре изчакай да се пооправиш. Дори и да не ти се отрази зле, можеш да заразиш някой в залата, все пак доста се диша докато се тренира и всички си дишаме бацилите докато тренираме.

Мнението беше редактирано от str1k3 на 01.02.08 17:20.

01.02.08
17:21

1.днес ме боли гърлото, но не съм отпаднал и нямам температура - трнирах (т.е. сам си преценяваш)
2.кажи си какъв ти е стажа, с какъв интензитет ти е тренировката и тогава ще има отговор.

01.02.08
19:00

казано от bace_go6o на 01.02.08, 17:01:

зна4и имам 2 въпроса към вас ...
1.Може да тренирам докато съм болен?
2.Добре ли е да тренирам ръце,гръб и гърди във всяка тренировка ,независимо дали е за корем или за крака?
По-здрави :-)

Моето скромно мнение:

1. Ако става дума за лека хрема - да. Ако си отпаднал и имаш температура - не.
2. За първи път чувам някой да прави “тренировка за корем”. Корема обикновено се тренира в края на тренировката, не е основна мускулна група.  Лично аз не съм почитател на тренировките за цялото тяло, освен в случаите, когато става за леки кръгови тренировки за начинаещи.

01.02.08
22:13

1. Изобщо не се оптвай ако си сериозно болен(не говорим за лека настинка)
2.Не не можеш да подържаш нужната интензивност при всички мускулни групи . Възможно е единствено ако правиш по 1-2 упражнения за мускулна група (трен за начинаещ)

02.02.08
07:54

За начинаещите е добре винаги тренират по една и съща програма всеки път, включваща всички мускулни групи. Ако си по-напреднал ги раздели!

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1