Моля за компетентен съвет.

FL

26.01.08
15:38

Здравейте! През дългото време прекарано във фитнес залата (3+ години - макар да е имало периоди и на несериозно отношение) забелязах, че силно ама наистина силно съм си развил трапеца! Никога ама никога не сам го тренирал, явно много се е развил от другите упражнения... най-вече от мъртвата тяга предполагам. Сега имам няколко месеца почивка от залата и проблема е в това, че Силно се притеснявам да започна тренировки пак- опасявам се да не стане трапеца ми още по масивен и явен. Отива на положение все едно, че нямам врат!! :С . Моля кажете как да постъпя.. на мене много ми се тренира, но разбирате ли незнам как да не засягам трапеца в тренировките или поне да го засягам безрезултатно! Има ли упражнения, които ще върнат по някакъв начин малко вида ми - да не е толкова изразителен трапеца ми. Ако не знаете как изглеждам- посочете да разгледате профила ми- ще съм качил снимка, която да показва как съм с пропорции и най вече да видите трапеца ми...

Не знам какво толкова те притеснява... Това не е толкова грозен мускул.

FL

26.01.08
18:35

съжелявам ама ме притеснява, така че моля за съвети... ако въобще има :)

JO

26.01.08
18:42

предполагам правиш чукчета за гръб с прониран хват и лек наклон на торса. Смени хвата с подхват и се наведи малко повече напред.
ръцете са почти долепени до тялото, а хватът тесен (малко по-широк от раменете). Така удряш повече перките и по-малко горната част на гърба, която ти е прилично развита (за разлика от долната).
ако изпълняваш мечка, прилагай същия принцип - по-наклонен и с по-малки дискове за по-голяма амплитуда на движението.
ако правиш с дъмбел, гледай лакатя да е по-долепен до тялото.
мъртвата тяга я прави с по-широк хват.

за рамо с какви упражнения тренираш?

FL

26.01.08
18:48

Ами аз също така почти не тренирам рамо... :О ... правя много рядко с лост пред/зад врат спускане от почти 90 градусова стойка. А също така и с дъмбели- изнасяне на ръцете в страни/или от позиция на главата ми ги изнасям нагоре.

Мнението беше редактирано от flame1 на 27.01.08 08:52.

28.01.08
15:20

Такъв ти е гена... Спри тягата и я замести с друго упражнение (”добро утро” например).

28.01.08
18:11

не знам за трапеца но ми приличаш на арнолд шварценегер :)

FL

28.01.08
18:24

ами аз много харесвам мъртвата тяга :(((((((( едно от любимите ми базови е :С

29.01.08
13:41

Бате, аз се опитвам да направа трицепс, ти па не го обичаш.. Незнам какво да ти кажа..

FL

29.01.08
13:46

трапец - не трицепс :О

MO

29.01.08
17:33

Трапеца е един от най-красивите мускули според мен. :) А за да спреж растежа.. малко трудно ще ти е, ще трябва всички упражнения,които го натоварват да ги изключиш.

29.01.08
17:45

Има хора, дето мечтаят да съединят трапеца с ушите, ти си седнал да се притесняваш :-) Шегата на страна... явно гена ти е такъв. Това, което можеш да направиш по мое мнение е, да избягваш упражненията, в които трапеца участва като сингерист и да се опиташ да добавиш още маса в раменете и да разшириш гърба, с идея трапеца да не изглежда толкова голям на техния фон. Иначе верно с тия очила мязаш на Терминатора :-)

FL

31.01.08
18:06

Влади, още като почнах да ти чета първото изречение си изцъклих погледа от уплаха! (добре, че е маитап-сериозно).. ами не знам до ген колко... баща ми на времето се е занимавал с ханбал и гимнастически спортове, хълки и т.н. ... рамената ми са големи генетично и почти не ги тренирам, а те растат яко... ама баща ми не е имал такъв трапец.. има си нормално пропорционално телце (поне за времето :)) ) сега се е отпуснал бая :>... изобщо не ми иде на ум какви упражнения да измисля за гръб -така че да не засягам трапеца.. :( хелп!

Мнението беше редактирано от flame1 на 31.01.08 18:07.

31.01.08
19:20

Генетичната информация съвсем не идва само от баща ти, всъщност той е само прашинка от цялата история, гена идва от всичките ти предци от незапомнени времена а как ще се пренаредят в конкретния индивид още не е ясно.

Мнението беше редактирано от Alkorin на 31.01.08 19:21.

31.01.08
20:33

Без да се обиждаш, ама на снимката ти аз лично не виждам толкова силно развит трапец, че да предизвиква такава тревога.

FL

01.02.08
07:44

хах за какво да се обиждам още по-добре, че така виждаш! :) ... не вдигам голяма тревога, но молех за съвете, защото наистина се притеснявам!

01.02.08
22:19

За да избегнеш големия трапец наблегни на тясната талия и широкия раменен пояс.Това маскира прекомерно развития трапец, който наистина стои грозно при тесен раменен пояс

FL

02.02.08
09:15

много ти благодаря Astor! :)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1