01.02.08
18:05
1- 150гр свинско филе + краставица,морков,карфиол,борколи,зехтин + витамини
2- 150гр телешко + краставица,морков,карфиол,борколи + хайвер
3- 150гр свинско филе + краставица,морков,карфиол,борколи,зехтин
4- 150гр телешко + салата-краставица,морков,карфиол,борколи + хайвер
4- 100 Whey ON Gold Standart
5- 100 Whey ON Gold Standart
6- 100гр филе от бяла риба + хайвер
7- Омлет-6 белтъка,2 жълтъка,50гр сирене,50 гр кашкавал
Простичко като ги сметнах от просичка таблица ми излиза към 200гр протеин и 130гр мазнини-тежа 80кг
Всичко се готви с зехтин.
Чакам мнения ;-)
Поздрави
Темата беше редактирана от Tod0r0v на 02.02.08 10:45.
01.02.08
20:34
Не виждам карфиол, броколи, марули и други зеленчуци. Не виждам ценни храни като дроб и хайвер. Наясно ли си с какво се захващащ? Мнението ми е че този отрязък от диета (защото това не е диета) би ти донесъл много проблеми, ако решиш да го повтаряш монотонно за повече от седмица. Заявявам го при все, че не си намерил за нужно да ни споделиш малко данни.
01.02.08
20:58
Всичките тези работи за които ти каза могат да бъдат добавени..Написал сам тази диета за да се консултирам..тъи като информацията за тази диета не много голяма(в смисал обяснено е накратко какво представлява и какви храни трябжа да се ядат).
Та искам да попитам в какво ще се изразят тези проблеми за които говориш и как да доизпипам диетата.Или в краина сметка да се ориентирам към НВД.Явно че не е шега работа. :blank:
Поздрави
01.02.08
21:39
Пристрастен съм. Не смятам, че ползите на диетата оправдават прилагането и за периоди по-дълги от две седмици, особено в комбинация с интензивен спорт. Смятам, че кардио (аеробните тренировки) тренировките са противопоказни за въпросната система на хранене. Повечето хора, които я практикуват въртят периоди с повече и с по-малко въглехидрати, както въртят и интензивността и обема на тренировките си, но не правят кардио. Кето диета => НВД => кето диета. Това си е начин на живот докато живееш (храниш се и тренираш) по модела, всичко е наред. Дойде ли празник, натъпчеш ли се с картофки и сладки храни (с висок гликемичен индекс и нисък гликемичен лоудинг) нещата могат бързо да се опорочат.
Рискуваш да прецакаш омега 3 - омега 6 баланса си, ако не приемаш хайвер, а приемаш сл. олио и обратно. Ако я караш само на зехтин не е толкова страшно, в случай че приемаш омега 3-6-9 в добавка.
Сега е доста популярен модела на “Диета на Война” и други подобни разновидности. Преди беше популярна т.нар. Аткинс диета (тип кетонна диета). Изобщо не съм фен на цялата работа с “лошия инсулин” и как трябва да бъде избягван. Няма да навлизам в анализи (точно в момента нямам време, а и не е сериозно да коментирам повърхностно неща от такъв мащаб), приеми го като професионално мнение.
Аз работя (и живея) с други хранителни режими (РБД и въртене на въглехидрати/калории). Треньорите на спортен клуб “Спайдър спорт” използват с успех ниско въглехидратни схеми. Ако имаш късмет някой от тях да се включи в дискусията, ще научиш и друга гледна точка.
Поздрави!
02.02.08
07:35
Направих няколко корекции в диетата.Ако трябва да добавя още нещо може да споделиш :roll:
Добре ли ще е примерно да карам на кетонна 2 седмици,след което да продалжа на НВД докато не се харесам и после на РБР.
Поздрави
А защо не направо на НВД?Може би резултата ще е същият.Тия кетонни диети според мен са доста крайни.Иначе това е принципа,правиш си НВД,сваляш,скиваш в огледалото и ако се харесваш минаваш на РБР.
02.02.08
08:15
Искам да попитам също шунката и телешкото подходящи ли са за КД и НВД защото колегите от Gohard са твърдо против..Аз не мисля така..но все пак и тук да попитам.Нека коментираме малко храната-какво трябва да се изключи(ако трябва де)и какво може да се прибави..и т.н.
Поздрави
Замени шунката с нещо истинско - свинско за предпочитане, увеличи цялостното количество на месо (максимално според възможностите, периодично(но не всеки ден) пилешки/свински дроб също), добави яйца,масло и сметана по много, пий редовно рибено масло и ще си бомба - след месец-два на този режим ще се чудиш как някога си могъл да ядеш други храни, а резултатите ще те изненадат доста приятно.Тия дни съм решил да започна и аз отново да си наблюдавам храненето, че напоследък съм се запуснал малко и точно към този тип хранене ще се върна, защото докато го спазвах бях в най-добрата си форма изобщо.
edit, че забравих - вода, много вода - 5-6 литра на ден е добре. И недей да разчиташ особено на “яденета”, които представляват само добавки, защото в тоя протеин дето го пиеш няма мазнини, а хранене без мазнини - това не е хранене :)
Мнението беше редактирано от G33K на 02.02.08 09:27.
02.02.08
09:32
Ще направя телешкото по 150гр и така протеина ще стане 200(точно по 2.5 на гр. телесно тегло),шунката ще я смяня с някакви свински филенце.Хaйвера мисля че решава проблема с рибеното масло.А за маслото и сметаната-незнам каде е подходящо да ги включа пък и мисля че са ми достатъчно мазнините или греша.До колкото рабирам и ти си правил кетонна диета-доволен ли остана.Въпреки добрите отзиви за тази диета(а сам сигурен че и резултатите ще са добри)мисля да не я продлажавам повече от месец зашоти чета доста лоши работи за нея.
Поздрави
По принцип маслото най-лесно се вкарва в големи количества заедно с яйцата в тиган, а сметаната е идеална когато няма нищо друго наоколо - влизаш в първия магазин за хранителни стоки и си взимаш 2-3 кофички.Аз не спазвам диета, просто ям нещата които са ми вкусни - и по една случайност това са бъркани яйца, свинско месо и риба най-вече (като напоследък просто нямам възможност да се придържам САМО към тези храни и затова се случва да изям някоя манджа,някоя филия хляб - но това е по-скоро инцидентно). Не смятам калории и протеини,не се занимавам с цифри, за мазнините съм на принципа “колкото повече - толкова повече”, имам енергия дори в излишък, при все тежките тренировки, лягам късно и ставам рано и въпреки това не ми се спи, постоянно съм тонизиран и в добро настроение, ям колкото мога и не се омазнявам (освен при споменатите инцидентни дни, но пък после тези мазнини се махат за има-няма 2 дена) - как да не съм доволен от това хранене? Нещо повече - имам доста познати, които също се хранят така, всички сме с доста различен начин на живот и посочените положителни резултати са налице и при тях.
02.02.08
10:19
И аз обичам свинско,но не много мазно.Телешкото го убожавам.
А какви подправки могат да се използват при готвенето на телешкото и рибата?Солта гледам да я избягвам защото задържа вода,но не мога съвсем без сол...то иначе няма вкус.Също така използвам черен пипер.Незнам дали е добре.Какво ще кажете :roll:
02.02.08
10:38
В шунката няма ли бетък,колкото в истинското месо?
02.02.08
10:43
Би трябвало да има но не е много сигурно
Мнението беше редактирано от Tod0r0v на 02.02.08 10:46.