кетонна диета - мнения

TO

01.02.08
18:05

1- 150гр свинско филе + краставица,морков,карфиол,борколи,зехтин + витамини
2- 150гр телешко + краставица,морков,карфиол,борколи + хайвер
3- 150гр свинско филе + краставица,морков,карфиол,борколи,зехтин
4- 150гр телешко + салата-краставица,морков,карфиол,борколи + хайвер
4- 100 Whey ON Gold Standart
5- 100 Whey ON Gold Standart
6- 100гр филе от бяла риба + хайвер
7- Омлет-6 белтъка,2 жълтъка,50гр сирене,50 гр кашкавал

Простичко като ги сметнах от просичка таблица ми излиза към 200гр протеин и 130гр мазнини-тежа 80кг

Всичко се готви с зехтин.
Чакам мнения  ;-)

Поздрави

Темата беше редактирана от Tod0r0v на 02.02.08 10:45.

ВН

01.02.08
20:34

Не виждам карфиол, броколи, марули и други зеленчуци. Не виждам ценни храни като дроб и хайвер. Наясно ли си с какво се захващащ? Мнението ми е че този отрязък от диета (защото това не е диета) би ти донесъл много проблеми, ако решиш да го повтаряш монотонно за повече от седмица. Заявявам го при все, че не си намерил за нужно да ни споделиш малко данни.

TO

01.02.08
20:58

Всичките тези работи за които ти каза могат да бъдат добавени..Написал сам тази диета за да се консултирам..тъи като информацията за тази диета не много голяма(в смисал обяснено е накратко какво представлява и какви храни трябжа да се ядат).
Та искам да попитам в какво ще се изразят тези проблеми за които говориш и как да доизпипам диетата.Или в краина сметка да се ориентирам към НВД.Явно че не е шега работа. :blank:

Поздрави

ВН

01.02.08
21:39

Пристрастен съм. Не смятам, че ползите на диетата оправдават прилагането и за периоди по-дълги от две седмици, особено в комбинация с интензивен спорт. Смятам, че кардио (аеробните тренировки) тренировките са противопоказни за въпросната система на хранене. Повечето хора, които я практикуват въртят периоди с повече и с по-малко въглехидрати, както въртят и интензивността и обема на тренировките си, но не правят кардио. Кето диета => НВД => кето диета. Това си е начин на живот докато живееш (храниш се и тренираш) по модела, всичко е наред. Дойде ли празник, натъпчеш ли се с картофки и сладки храни (с висок гликемичен индекс и нисък гликемичен лоудинг) нещата могат бързо да се опорочат.

Рискуваш да прецакаш омега 3 - омега 6 баланса си, ако не приемаш хайвер, а приемаш сл. олио и обратно. Ако я караш само на зехтин не е толкова страшно, в случай че приемаш омега 3-6-9 в добавка.

Сега е доста популярен модела на “Диета на Война” и други подобни разновидности. Преди беше популярна т.нар. Аткинс диета (тип кетонна диета). Изобщо не съм фен на цялата работа с “лошия инсулин” и как трябва да бъде избягван. Няма да навлизам в анализи (точно в момента нямам време, а и не е сериозно да коментирам повърхностно неща от такъв мащаб), приеми го като професионално мнение.

Аз работя (и живея) с други хранителни режими (РБД и въртене на въглехидрати/калории). Треньорите на спортен клуб “Спайдър спорт” използват с успех ниско въглехидратни схеми. Ако имаш късмет някой от тях да се включи в дискусията, ще научиш и друга гледна точка. 
Поздрави!

TO

02.02.08
07:35

Направих няколко корекции в диетата.Ако трябва да добавя още нещо може да споделиш :roll:
Добре ли ще е примерно да карам на кетонна 2 седмици,след което да продалжа на НВД докато не се харесам и после на РБР.

Поздрави

02.02.08
08:00

А защо не направо на НВД?Може би резултата ще е същият.Тия кетонни диети според мен са доста крайни.Иначе това е принципа,правиш си НВД,сваляш,скиваш в огледалото и ако се харесваш минаваш на РБР.

TO

02.02.08
08:15

Искам да попитам също шунката и телешкото подходящи ли са за КД и НВД защото колегите от Gohard са твърдо против..Аз не мисля така..но все пак и тук да попитам.Нека коментираме малко храната-какво трябва да се изключи(ако трябва де)и какво може да се прибави..и т.н.

Поздрави

02.02.08
08:20

шунките не са подходящи за нищо...

02.02.08
09:13

Замени шунката с нещо истинско - свинско за предпочитане, увеличи цялостното количество на месо (максимално според възможностите, периодично(но не всеки ден) пилешки/свински дроб също), добави яйца,масло и сметана по много, пий редовно рибено масло и ще си бомба - след месец-два на този режим ще се чудиш как някога си могъл да ядеш други храни, а резултатите ще те изненадат доста приятно.Тия дни съм решил да започна и аз отново да си наблюдавам храненето, че напоследък съм се запуснал малко и точно към този тип хранене ще се върна, защото докато го спазвах бях в най-добрата си форма изобщо.
edit, че забравих - вода, много вода - 5-6 литра на ден е добре. И недей да разчиташ особено на “яденета”, които представляват само добавки, защото в тоя протеин дето го пиеш няма мазнини, а хранене без мазнини - това не е хранене :)

Мнението беше редактирано от G33K на 02.02.08 09:27.

TO

02.02.08
09:32

Ще направя телешкото по 150гр и така протеина ще стане 200(точно по 2.5 на гр. телесно тегло),шунката ще я смяня с някакви свински филенце.Хaйвера мисля че решава проблема с рибеното масло.А за маслото и сметаната-незнам каде е подходящо да ги включа пък и мисля че са ми достатъчно мазнините или греша.До колкото рабирам и ти си правил кетонна диета-доволен ли остана.Въпреки добрите отзиви за тази диета(а сам сигурен че и резултатите ще са добри)мисля да не я продлажавам повече от месец зашоти чета доста лоши работи за нея.

Поздрави

02.02.08
10:02

По принцип маслото най-лесно се вкарва в големи количества заедно с яйцата в тиган, а сметаната е идеална когато няма нищо друго наоколо - влизаш в първия магазин за хранителни стоки и си взимаш 2-3 кофички.Аз не спазвам диета, просто ям нещата които са ми вкусни - и по една случайност това са бъркани яйца, свинско месо и риба най-вече (като напоследък просто нямам възможност да се придържам САМО към тези храни и затова се случва да изям някоя манджа,някоя филия хляб - но това е по-скоро инцидентно). Не смятам калории и протеини,не се занимавам с цифри, за мазнините съм на принципа “колкото повече - толкова повече”, имам енергия дори в излишък, при все тежките тренировки, лягам късно и ставам рано и въпреки това не ми се спи, постоянно съм тонизиран и в добро настроение, ям колкото мога и не се омазнявам (освен при споменатите инцидентни дни, но пък после тези мазнини се махат за има-няма 2 дена) - как да не съм доволен от това хранене? Нещо повече - имам доста познати, които също се хранят така, всички сме с доста различен начин на живот и посочените положителни резултати са налице и при тях.

TO

02.02.08
10:19

И аз обичам свинско,но не много мазно.Телешкото го убожавам.
А какви подправки могат да се използват при готвенето на телешкото и рибата?Солта гледам да я избягвам защото задържа вода,но не мога съвсем без сол...то иначе няма вкус.Също така използвам черен пипер.Незнам дали е добре.Какво ще кажете :roll:

MO

02.02.08
10:38

В шунката няма ли бетък,колкото в истинското месо?

TO

02.02.08
10:43

Би трябвало да има но не е много сигурно

Мнението беше редактирано от Tod0r0v на 02.02.08 10:46.

02.02.08
10:47

http://www.t-nation.com/article/most_recent/sodium_your_secret_weapon
Ето нещо за солта - на английски е,но си струва четенето.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1