02.02.08
07:07
Здравеите,аз съм на 16 год,тежа 70 кг и съм 176 см.винаги съм се занимавал с някакъв спорт наи-често боен,но от около година се занимавам с фитнес.Бях доста слаб,но сега натрупах мускулна маса но покраи нея доиде и процент мазнина не много голям но достатъчен за да скрие плочките ми,на които аз много държа тъи като за мен това е 1 от наи-красивите мускули.
Взимам протеин и глутамин,но след около седмица ще почна и фат бърнер + НВД.това е в общи линии за мен,ще се радвам ако помагате
Темата беше редактирана от press на 06.02.08 23:41.
Днес тренирах бицепс и гърди.
за гърди правих:
4 по 10 лег с дъмбели
4 по 8 нормална лежанка
4 по 10 флаис
за бицепс:
4 по 8 скотово сгъване
4 по 16 бицепсово сгъване
4 по 16 чуково сгъване
Винаги правя и корем и патека:
днес 25 мин пътека
5 по 20 нормални преси
5 по 20 на машина
1 по 30 с топка
3 по 15 вдигане на краката от лег.
ХРАНЕНЕ
150 гр сиомга +150 гр ориз
за бърз въглехидрат хапнах 200 гр гранола
300 гр бяла риба + 100 гр извара + малко варен боб
150 гр пиле
Взел съм и 2ва суроватъчни шеика
Мнението беше редактирано от press на 04.02.08 17:29.
Здравеите
Днес тренирах гръб и трицепс:
за гръб правих:
4 по 12 на машина
4 по 10 скрипец зад врат
4 по 10 скрипец пред врат
4 по 8 (на ръка) дърпане на дъмбел
за трицепс правих:
4 по 10 кофички
4 по 10 ( ръка) с дъмбел зад врат
4 по 10 прав на скрипеца за трицепс
+
25 мин пътека
5 по 20 нормални преси
5 по 20 на машина
3 по 15 вдигане на краката от лег
3 по 30 коремни преси на топка
Хранене:
100 гр шунка + 50 сиомга + 100 гр ориз
протеинов бар
парче торта (нямаше как просто черпеха за сватба на приятели) но поне беше около 30 мин след тренировка
130 гр ядки печени без сол
1 киофте голямо + 200 месо печено
200 гр месо + половин домат
пил съм и 4 суроватъчни шеика + 2 глутамина
Мнението беше редактирано от press на 04.02.08 19:27.
Според мен тук по-скоро наблегни на това да представиш какво колко и кога точно ядеш. Ако качваш мазно на този ръст значи по-скоро ти е разбалансирано храненето. Според мен трябва първо него да фиксираш и да избягваш нвд. Още повече, че си само на 16 години...
От това което виждам горе, само ще ти кажа, че в вия 130г ядки дето си ги вкарал има почти 1000ккал, което е доста. И не се хвърляй много много на добавки, а по-скоро се старай да ядеш стабилно и качествени храни. Задължително е яденето на плогове.
Поздрави
Дам,мерси за съветите.
Значи за ядките знам и попринцип не ям ядки,но понеже се храня на всеки 3 часа,а вчера около мен нямаше друго освен ядки се наложи да ги ям,иначе не ги обичам.
Искам да те питам въпреки високото си ГИ белия ориз става ли да го вкарвам за въглехидрат или не.
ПО-здрави
за Нвд никакъв бял ориз!Можеш да си позволяваш само във високо въглехидратния ден и то е препоръчително Кафяв ориз:).Ако толкова не можеш да изкараш без него,най добрият вариант е да го ядеш преди тренировка...но това е краен случай:).
аха мерси за съвета.
Иначе днес ми беше почивен ден но бях на РД,не съм прекалил с сладкото само 1-2 бонбона и малко сметана от тортата.
1 суроватка + 2 глутамина
2 консерва риба във вода + домат
3 4 парчета пуешка шунка+малко сирене
4 малки сандвичи( около 3-4) + 1,2 бонбона + малко сметана ( това на рд-то)
5 200 гр пиле печено
6 150 гр пиле печено
очаквам критики и съвети,и ви благодаря за оказаното съдеиствие
Мнението беше редактирано от press на 04.02.08 03:30.
Ами,тренировките също са интересни .Можеш да пишеш с какви тежести ги правиш на ЛС,ако имаш време за писане.
Днес стана объркване в плана ми и по погрешка повторих Гърдите и бицепса,но с други упражнения.
за гърди правих:
Лег 4 по 10 повт.- 50 кг (това без загряването)
Пеперуда 4 по 10 повт. 45 кг
Машина за гърди ( не знам името и,нои се бута напред от долу) 4 по 10 повт. 45 кг
за бицепс:
Сгъване с щанга 3 серии по 10 повт. с 35 кг
сгъване с EZ шанга 3 серии по 10 повт. с 30 кг
скотово 4 серии по 10 повторения
чуково 3 серии по 10 повт. с 14 кг ( на ръка)
+ 15 мин пътека сутринта на гладно
без преси че имам страшна треска
Хранене:
1 след ставане суроватка + 2 глутамина
2 150 гр пиле + 50 гр салата (тя беше зелена и изглеждаше много но беше лека)
3 150 гр пиле(панирано с тънка кора)+50 гр крема сирене
4 Суроватка + 30 гр ядки печени без сол
ТРЕНИРОВКА
5 около 250 гр телешко месо + 200 гр ориз варен + 1/2 протеинов бар
6 150 гр телешко + малко ядки
7 суроватка
Мнението беше редактирано от press на 05.02.08 07:14.
Днес тренировка за крака и рамо,наи-слаби са ми,и не ги правя с желание може би за това изостават:
1во-25 мин пътека
3 по 20 коремни преси нормални
3 по 20 коремни преси на машина
3 по 30 на топка
Крака:
лег преса- 4 серии по 8 повторения с 100 кг
машина за прасци- 4 по 10 с 100 кг
машина за бедра- 3 по 6 с 40 кг
машина за задна част на бедро- 3 по 8 с 50 кг
повдигане на пръсти с дъмбели 3 по 8 с 40 кг (в ръка)
(тренирам ги без желание тия мускули)
Рамо:
вдигане на дъмбели нагоре- 4 по 10 с 15 кг (в ръка)
вдигане на ръце с дъмбели напред- 4 по 10 ( на ръка) с 10 кг дъмбели
машина за рамо (то е нещо като полулег и буташ нагоре) 4 по 10 с 40 кг
Хранене до момента:
9:00 суроватка
10:00 5 ленти шунка + 20 гр кашкавал(около) + 1/2 домат
10:30 тренировка
13:00 след тренировка-бях на китаиски и ядох пиле и телешко (нямам представа за грамажите)
16:00 250 мл прясно мляко (навън в движение и не бях гладен)
19:00 телешка пържола + 30 гр кашкавал + суроватка
30 гр фъстъци
Мнението беше редактирано от press на 06.02.08 05:42.
Днес ми е почивен ден,а така като гледам и още 2ва ще са така,защото си се прибирам в БГ,
самолета лети 24 часа и ще се прибера сед 2 ва дни,тогава и ще тренирам
Днес понеже си тръгвам от гостито при чичо ми
си позволих волности в режима,но не съжалявам,защото от 10 февруари започвам да чиста и да искарвам пресата
Относно краката. Според мен опитай 1 месец да правиш със завишен брой повторения и макс. тежест за тези повторения. Примено прасци не по малко от 15, като задържаш в горно положение. Бедро /задно особено/ около 15, може и към 20 да опиташ.
Според мен зависи много от типа мускулна маса на хората, но с по 6-8 повторения крака според мен не става.
здр момчета аз се записах на борба и нямам много време да пиша.искам само да кажа че съм доволен много,там тренираме яко и секи път ни карат да хоиме на фитнйес след тренировка,напрао е супер
момчета да знаете които иска здрав врат,да прави мостове на врат,уникално е ,аз от 1 седмица прааа по 60 на тренировките и треа да жи кажа че вече е станал як
17.02.08
18:20
казано от press на 17.02.08, 17:38:
момчета да знаете които иска здрав врат,да прави мостове на врат,уникално е ,аз от 1 седмица прааа по 60 на тренировките и треа да жи кажа че вече е станал як
Обясни ми какво представлява или пусни един линк,ако обичаш. :)
значи правиш мост на ръце,след това си слагаш главата на земята и махаш ръцете,и започваш да се двийиш напред и назад,на глава докато си на мост по 60 повторения на ден,за 1 седмица ще видиш разликата
значи правиш мост на ръце,след това си слагаш главата на земята и махаш ръцете,и започваш да се двийиш напред и назад,на глава докато си на мост по 60 повторения на ден,за 1 седмица ще видиш разликата
Абе как така напред и назад ??? Какво правиш по 60 пъти ??? :)
18.02.08
21:20
казано от press на 18.02.08, 08:25:
О_о...уау...
Ще го пробвам някой ден когато няма опасност някой да ме види. :D
Ама само за седмица?Да не би да ти се е схванал врата,че затова да го усещаш по твърд?