02.02.08
12:40
Здравейте, отварям си нова тема в която ще описвам как се храня и какво тренирам. Надявам се да получа много съвети, попаравки в храненето и напътствия, за да мога да постигна резултата и нормалния живот който искам да имам.
В момента съм 66кг, при ръст 168см и при 33% мазнини в тялото, така ми каза диетолога при който бях. Постоянно съм без тонус и енергия, въртя се в омагьосан кръг.
Следвайки съвета на Владимир Недков от днес ще направя 3 дни ниско въглехидратно - високо мазнинно хранене, за да ми спадане високото ниво на инсулин в кръвта. След това, той ме посъветва да започна Равномерно балансирана диета и от 7-мия ден да започвам да включвам спорт.
Трябва ли да взимам и някакви хранителни добавки? Имам много мазнини в момента по тялото и нямам енергия.
1ден НВ-ВМД: закуска - 2 яйца, малко масло,4 топени сиренца + 2с.л. овесени ядки /задуших го в тиган/
обяд - пилешко филе /незнам колко гр./, парче средно козе сирене, 2 топ сиренца, малко парченце сирене гуада +1с.л. пшенични трици /и това го задуших в тиган/
вечеря - като на обяд
Много ме е страх че ще напълнея още повече. Никога не съм се хранила така от 7 години на сам. В момента съм ужасно паникьосана. Искам да намалям теглото си и мазнините. Ако стане обратния ефект, за мене ще е пагубно.
Надявам се да ми помогнете всички.
Иви, здравей!
Махаш топените сиренца, това гаудата не знам какво е, но и него махни! Слагай извара вместо тях.
3 храненета са малко, направи ги поне 5 през 3 часа. Към 16.00 - 17.00 сложи свястна храна - месо, риба, а накрая си остави салатката само със зехтинче - към 17.00 - 20.00. То даже е време да хапнеш :-)
Може да се подуеш и да задържиш вода в първите дни, не се паникьосвай, а пий вода. Това не значи, че дебелееш, нали?
Като добавка можеш да си вземеш някакви аминокиселини, които ще ускорят заспалото ти телце и ще ти дадат малко протеинче. Аз бях много доволна от Genesis, специална формула за жени са, а може и Л-карнитинче. Как си със сърцето? :) Но на този етап, по-добре оправи храната, после ще включиш и добавки.
Поздрави за желанието!
ПП:Защо не направи дневник?
02.02.08
13:56
Радвам се че бързо реагираш Winnie! Как точно да направя дневник? Имаш впредвид като тема ли? Ами незнам, така ми дойде. Незнам как да го поправя и направя като дневник. Прочет доста неща тук. Реших НВД като начало и после преминаване към РБД.
Изчислих едни неща и виж до къде стигнах, но нещо не мога да изчисля мазнините.
Значи според изчисленията калорийният оптимум ми е 1457ккал.
В НВД трябва да приемам 178,2 гр белтък за мойте кг, което е 712,8 ккал , 72,6 гр въглехидрат - 268,62 ккал но не мога да изчисля мазнините. До тук белтъка и въглехидрата правят 981,42 ккал. значи ми трябват още 475,58 ккал от мазнини. Така ли е?
По тези сметки така излиза.
02.02.08
14:10
Да,влизаш в най-горния раздел и си правиш тема с име например : Дневника на iv и си го водиш, казваш какво си яла,пила,правила (в залата) и т.н.
Ами да, щом така излиза...да не мислиш че е много! Те мазнините са толкоз калорични, че тези почти 500кал. можеш да ги набавиш от 20гр. масло и 40гр. зехтин.
Не са ли ти малко калориите? Аз като смятам за моите кила са 1700, ти за твоите как ги изкара 1400? Но и до 1400 да ги докараш, пак си е напредък :-)
Сложи в менюто маслини, авокадо(но внимавай с него), зеленчуци - на всяко ядене. Задушени, сурови, всякакви! Не се тъпчи наведнъж, а по малко и на често.
03.02.08
02:21
Защо не си сметнеш калорииния баланс от формулата в тази статия?
http://www.bb-team.org/articles/914
Мисля, че с една добре оформена НВД диета + спорт резултатите няма да закъснеят.
http://www.bb-team.org/articles/907/
Иначе храненето което описваш ми се струва малко, също така въг. можеш да ги оставиш само за сутринта, а след това само белтъци + мазнини, тоест махни пшеничените трици от обяда и вечерята. Задължително яж и някакви зеленчуци - домати, краставици, зеле, чушки, моркови - прави си салати с тези неща, можеш да ядеш по 300-500гр. салата без да се притесняваш. Течности - вода, поне 2-3 литра на ден, но за да не задържаш течностите спри солта. Вероятно го знаеш, но да го напиша - ‘натурални’ сокове, коли/фанти и т.н. ги забравяш.
Бтв ако страдаш от булимия потърси професионална помощ!
Много важен момент е психическата нагласа, но няма място за притеснения и паника, вземи се в ръце, с пораженско мислене доникаде не се стига. Успех във начинанието! ;-)
Мнението беше редактирано от Crazy_With_Razor на 03.02.08 02:24.
казано от Crazy_With_Razor на 03.02.08, 02:21:
За жалост, никой “професионалист” няма да я храни с лъжичката и да върви цял ден подире и!
Всичко е неин избор и в нейните ръце.
03.02.08
11:09
казано от Winnie на 03.02.08, 05:29:
казано от Crazy_With_Razor на 03.02.08, 02:21:
За жалост, никой “професионалист” няма да я храни с лъжичката и да върви цял ден подире и!
Всичко е неин избор и в нейните ръце.
Не съм съгласен. Болеста е много сериозна и ако не друго поне едно посещение при квалифициран психотерапевт няма да й навреди. Трябва силна физическа и психическа подкрепа, ако се наложи - и медикаментно лечение. Не е нещо с което всеки може да се справи сам, но ако го направи е по-добре разбира се. :)
03.02.08
14:32
Здравейте,
Бях на психилог - докторка която е специализирала в чужбина в областта на анорексията и булимията. Курса на лечение е 6 месеца. Ходи се 1 път в седмицата при нея и разговаряте + антидепресанти. Родителите ми го платиха. Ходих миналата година. Да тя ще ти помогне, но не за 6 месеца. Трябва постоянно. Бях се поуспокоила малко. Всички знаете, че освен хранителен проблем това е психологически. Нещата са тясно свързани, проблеми които не можеш да преодолееш или да тръгнеш да се оправиш сам и това основно те удря в храна.
Както и да е.
Не можах да си го позволя финансово за по дълго. Не мога да обременявам постоянно с наще. Всичко обаче е свързано с храната, тя се оказва емоционалния водещ фактор в живота на хората с тези проблеми. За да се преодолее, трябва много здрави нерви на близки хора, които те обичат и те подкрепят във всяка една секунда, защото кризите са ужасяващи. Всички момичета във форума, които имат булимия или анорексия, знаят за какво става въпрос. Излизането от омагьосания кръг е много трудно и дълго. с много любов, подкрепа,търпение от страна на близки хора и с много голямо желание от страна на страдащия.
В момента аз имам огромно желание. Подкрепа, почти не. Родителите ми не ме разбират особенно. Те са склонни да ме пратят на лечение и да платят, но не и другите духовните неща особенно търпението.
Та ... боря се сама!
Ще пиша във този форум, защото знам че поне тук ще мога да прочета адекватни отговори за храненето. Най-вече как да го балансирам и да оформя тялото което искам и което е основния проблем в съзнанието ми.
В дневника ми ще пиша менюто всеки ден!
03.02.08
15:06
Вчера вечерята беше - кашкавал, извара и домати 2 бр.
- по-късно огладнях зверски и изядох 2 кис млека с 2 лъжици пшеничени трици
Просто не издържах!
Днес:
сутринта 7.30 - 2ф пълнозърнест хляб с масло намазани и извара
10.30 - 1/2 кисело мляко 3,6% + 2 средни портокала
12.30 - 1 кис мляко 3,6 % + 2 с.л. пшенични трици + 15 бадема
Ще ям към 18ч - салата от маруля и краставица със зехтин, пилешко филе към 100гр задушено със зехтин и филия пълнозърнест хляб
към 21 ч - сигурно пак ще съм гладна тогава ще ям извара и домат
|Това добре ли е като храна?
Ще си купя кантарче за грамажите, сега обикалям магазините и си търся нещо по евтино. Някой ако знае в София откъде да си купя такова кантарче по изгодно, моля да ми каже!
абе да ти кажа,недей да се вманиячаваш според мен ... тази булимия и тва кантарче нещо не ми се връзват - смисъл , че ти така иили иначе имаш някакво хр.разстроиство и постоянно си в омагосания кръг на кг-те( психически ) , защо сега ще се вманиячаваш с кантарче и т.н.? Няма смисъл.Просто се храни здравословно и се опитай ( знам ,че е ааадски трудно ) да отстраниш “емоционалното хранене” . Ти си решаваш де , тва беше просто съвет.
За да излезеш от този кръг ,в който казваш ,че си попаднала, трябва да не се вманиячаваш допълнително . А тва да си мериш грамажите , калорийте и т.н. според мен си е задълбочаване на проблема.Просто си кажи ,че ще се храниш здравословно ,ще ядеш правилните храни на първо време ,пък резултата сам ще си дойде...Много просто звучи на “теория” ,но намери нещо ,което да бъде новият ти душевен “отдушник” - може тва да е спорт -танци ,фитнес,БОКС , абе каквото искаш или приятели...-намери заместител на храната . И най-важното :”Подсъзнанието може всичко.” Докато си мислиш ,че ще ти е трудно , дълго и почти невъзможно да се справиш с проблема ,наистина ще бъде така.Пренастрой си нагласата.Забрави ,че имаш проблем .Всичко е в главата.Не си поставяй сама граници.Повярвай си .
Мнението беше редактирано от тайна. на 03.02.08 15:20.
03.02.08
15:16
“2 средни портокала” - ей това ти гарантира, че по-късно ще огладнееш зверски.
03.02.08
15:31
Сори Влади за 2-та портокала. Изпуснах се. Няма да се повтори.
03.02.08
15:34
Тайна, тооооооооооолко много си права. Манията и прецизността до дупка ме побъркват, борбата с/у тях е безмилостно жестока. Искам всичко да е точно до нито една грешка, до маниащина. Без забележки.
Кажи ми че съм луда :)))))))))))))))))))
03.02.08
15:56
казано от ivi на 03.02.08, 15:06:
Ще си купя кантарче за грамажите, сега обикалям магазините и си търся нещо по евтино. Някой ако знае в София откъде да си купя такова кантарче по изгодно, моля да ми каже!
http://tcm.dir.bg/_wm/catalog/item.php?did=14665&df=35593&dflid=3
http://tcm.dir.bg/_wm/catalog/item.php?did=14666&df=35593&dflid=3
http://tcm.dir.bg/_wm/catalog/item.php?did=14669&df=35593&dflid=3
Мисля, че доста силно си се вманиачила на темата, определно трябва да мислиш за други неща, да си намериш хоби, да спортуваш през ден-два както казаха и по-горе.
И моля, прочети това което написах в първия пост, разгледай статиите за калорииния баланс и НВД, без някоя и друга сметка няма да стане, мисля, че ядеш доста малко и това е основната причина да ‘’огладняваш зверски”.
Също така е време да седнеш и да поприказваш сериозно с родителите ти, те трябва да те разбират, помогат, подкрепят.
Не с луда . Но колкото и да ти е странно манията за мен е слабост = извинение .
Пример : Искаш кантарче. Не си намираш или нямаш пари да си купиш.Ядосваш се -отиваш ,наяждаш се ,защото така или иначе няма кантарче и диетата няма да е перфектна - нека се натъпчеш като за последно. “от утре” почваш на ново .Наядена,изяла 3-4 шоколада и не знам си още какво започваш да се “сещаш”какво си изяла и КОЛКО и се самообвиняваш , започваш да си правиш планове за новата диета,като измисляш пак нещо,което задължително трябва да имаш,за да е перфектно всичко . И това се повтаря. Според мен тва е кръга ,за който говориш .Ако не - явно се бъркам . Но ако е точно това - от него се излиза ,когато спреш да си намираш извинения , приемеш себе си , повярваш в себе си ,когато .... се огледаш около себе си и видиш ,че живота не е само една храна . Булимията е гадно нещо . Разбирам те .Но тва не означава ,че неможеш да се справиш и сама нали ? Днес?
04.02.08
08:06
Здравей, изчислих по тази формула калорийният ми баланс. Там излиза че трябва да приемам 1470 ккал на ден. Защото имам умерено натоварване от 1 до 3 пъти в седмицата.
С родителите ми .... не става. Не може. Те са такива хора. Говорила съм, много пъти .... не мога да ти обясня. Като се види с очите, можеш да разбереш какво имам впредвид. Положението се оправя, до време. После пак.
казано от Crazy_With_Razor на 03.02.08, 15:56:
казано от ivi на 03.02.08, 15:06:
http://tcm.dir.bg/_wm/catalog/item.php?did=14665&df=35593&dflid=3
http://tcm.dir.bg/_wm/catalog/item.php?did=14666&df=35593&dflid=3
http://tcm.dir.bg/_wm/catalog/item.php?did=14669&df=35593&dflid=3
Мисля, че доста силно си се вманиачила на темата, определно трябва да мислиш за други неща, да си намериш хоби, да спортуваш през ден-два както казаха и по-горе.
И моля, прочети това което написах в първия пост, разгледай статиите за калорииния баланс и НВД, без някоя и друга сметка няма да стане, мисля, че ядеш доста малко и това е основната причина да ‘’огладняваш зверски”.
Също така е време да седнеш и да поприказваш сериозно с родителите ти, те трябва да те разбират, помогат, подкрепят.
04.02.08
08:10
“Не с луда . Но колкото и да ти е странно манията за мен е слабост = извинение .
Пример : Искаш кантарче. Не си намираш или нямаш пари да си купиш.Ядосваш се -отиваш ,наяждаш се ,защото така или иначе няма кантарче и диетата няма да е перфектна - нека се натъпчеш като за последно. “от утре” почваш на ново .Наядена,изяла 3-4 шоколада и не знам си още какво започваш да се “сещаш”какво си изяла и КОЛКО и се самообвиняваш , започваш да си правиш планове за новата диета,като измисляш пак нещо,което задължително трябва да имаш,за да е перфектно всичко . И това се повтаря. Според мен тва е кръга ,за който говориш .Ако не - явно се бъркам . Но ако е точно това - от него се излиза ,когато спреш да си намираш извинения , приемеш себе си , повярваш в себе си ,когато .... се огледаш около себе си и видиш ,че живота не е само една храна . Булимията е гадно нещо . Разбирам те .Но тва не означава ,че неможеш да се справиш и сама нали ? Днес”
Тайна, почти нямам приятели. Тези които имах вече са семейни с др живот. Повечето време съм сама, изцяло. Работа, вкъщи. Това е. Разхождам се сама, за да не седя вкъщи. Опитвам се да стабилизирам храната защото нямам енергия да се движа. Получавам хипогликемия.
Наясно съм със състоянието. Мъча се да изляза от него. Но не мога просто ей така. Никога, на никого не го пожелавам да го изпита.
04.02.08
09:19
казано от ivi на 04.02.08, 08:06:
Здравей, изчислих по тази формула калорийният ми баланс. Там излиза че трябва да приемам 1470 ккал на ден. Защото имам умерено натоварване от 1 до 3 пъти в седмицата.
:roll: Доста малко ми се струват, я да направим една сметка :
655 + (9.6 X тегло в кг) + (1.8 X височина в см) - (4.7 X възраст в години) =? (BMR - basic metabolic rate в ккал.)
655 + ( 9.6 Х 66 ) + ( 1.8 Х 168 ) - ( 4.7 Х 28 ) = 655 + 633.6 + 302.4 - 131.6 = 1591 - 131.6 = 1459.4
1459.4 Х 1.375 ( индекс на активност 1-3 пъти седмично ) = 2006.675 ~ 2010ккал.
2010 - 500 = 1510
Мда, правилно си го сметнала, горе/долу за отслабавне трябва да приемаш ~1500ккал. ;-)
Сега трябва внимателно да прочетеш статията за НВД и да си съставиш една хубава диетка, като вземеш предвид няколко неща - въглехидратните ядения най-добре ги раздели на две - едно с 30гр. въг. сутрин и едно на обяд, след това само белтъци и мазнини. Яж нискокалорично месо - пиле, пуйка и т.н. като при приготвянето му е препоръчително да е само с печене, със мазнини много лесно можеш да прескочиш ккал. граница. Също така не смятай въг. на зеленчуци като домати и краставици, вобще салати си яж спокойно на почти всяко ядене. Много вода ( поне 3 литра ), не яж кисело или солено ( за да не задържаш вода ). Също така на 10 дена имай един ВВД ( високо въглехидратен ден ), за него също можеш да прочетеш в изданието. Доста от тия неща май вече се изписаха по темата, ако се сетя още нещо ще пиша. Успех! :)
Мнението беше редактирано от Crazy_With_Razor на 04.02.08 09:20.
04.02.08
09:37
Четох за НВД, видях какво пише. Много обичам плодове. Знам че сега не е момента. Просто го споменавам. Днес ми е 3-ти ден на НВД. В дневника ми можете да видите какво съм яла събота и неделя. Има и доста грешки. Вече ги видях след вашите коментари. Влади Недков ме посъветва от утре да започвам РБД, защото при мене е хубаво всичко да бъде балансирано.
Мисля, да изчисля една РБД на базата на 1500 кал на ден. Какво ще кажете?
Ще видя как се чувствам. Ще ви пиша какво ям. Ако ми е добре, започвам да тренирам. Пътека,степер,крос тренажор.
04.02.08
09:41
Забравих да напиша .... това което ме притеснява е състоянието на кожата ми. Суха е,косата също. Това е от диетите и от това че не приемам нужните витамини и минерали с храната. Трябва ли да пия някакви витамини, от тях обаче много ми се яде.Имам страшен апетит. И още нещо - аз и в дневника съм ви питала де, има ли вариант да си запазя бюста?
Бедра, корем ръце - но бюста ми се иска да поостане. Знам че не е пожелание свалянето на мазнините, за това питам.
04.02.08
10:11
Едно добре изчислено РБД на 1500ккал. може би ще върши същата работа като НВД, по-важно е не точно какво ядеш, а колко и кога го ядеш, разбира се това не означава, че можеш сутрин да изядеш 3 шоколада и 2 сладоледа! ;-P И разбира се трябва да си на отрицателен калориен баланс. :)
Та, направи едно РБД и го напиши да го коригираме ако се налага. ;-)
За тренировката - две ръце за пътеката. Степер и крос тренажор не съм ползвал много и не мога да дам мнение, но вело и пътека съм ползвал доста дълго и определно пътеката е фаворит за мен, нищо, че има минуси ( най-вече риска от контузия ). Не знам просто така го усещам, при велото ми трябват 15-20мин. за да вдигна сериозно пулса и още толкова за да направя ефективна тренировка, при пътеката на 5та минута вече ми е 120-130 пулса и целия съм във вода, а на 25-30мин. вече съм подгизнал. :lol:
Пробвай различните уреди по няколко пъти, на което ти се стори най-удобно и същевременно ефективно ползвай него, може и да ги сменяш през 2-3 трен. разбира се. :)
Витамини и минерали можеш да пиеш сутрин със закуската, не знам да се огладнява от тях, аз лично не съм имал такива проблеми, но ако така ти действат си докаравай витамините от зеленчуци. :)
По въпроса с бюста - това е мастна тъкан и млечна жлеза обвита в кожа, при отслабване мастната тъкан намалява и кожата увисва - добре е да вкараш 2-3 упражнения за стягане на гърдите. И като цяло една лека програмка за жени + кардио ще ти дойде най-добре.
Още нещо - теглото на тялото е променлива величина, няма такова нещо - отслабвам и край. Следва поддържане на килограмите на приемливо ниво и вобще винаги трябва да се следиш какво ядеш и задължително да отбягваш някои храни. ;-)
Мнението беше редактирано от Crazy_With_Razor на 04.02.08 12:49.
04.02.08
12:17
Crazy_With_Razor хахаааааааааа точно това си мислех днес, да се направя хранене което да е баансирано и за цял живот. За отпускане и дума не може да става.
Кажи ми само моля те, в РБД може ли сутрин да пия фреш от киви и грейпфрут или от портокал и грейпфрут или да ям по някакъв плод и след 30 мин да закусвам със овес ядки и кис мляко?
04.02.08
12:46
Ами РБД- то както е видно и от името :lol: е балансиран режим и по мое лично мнение се позволяват повече неща отколкото трябва за сваляне. Виж, за поддържане на тегло РБД- то е може би най-добрия избор. ;-)
Пресен и натурален сок от туко що изцедени портокал/киви/грейпфрут можеш спокойно да пиеш преди или със закуската ( даже сок от грейпфрут го препоръчваха доста често за сутрин преди кардиото на гладно, доколкото помня есенция от грейпфрут има и във фет бърнърите теост подпомага горенето на ккал. при кардио и като цяло, но разбира се не трябва да очакваш чудеса ). :)
Можеш да пробваш, примерно :
7:30 - сокче от грейпфрут
7:45 - 8:25 - кардио
9:00 - закуска
Но както и да е, ако нещо те възпира да правиш кардио сутрин спокойно можеш да пийнеш сокчето преди или със закуската. При РБД не е толкова фатално това. :smirk:
Мнението беше редактирано от Crazy_With_Razor на 04.02.08 12:49.
04.02.08
13:24
Ясно, моля те погледни това което съм яла съб и неделя в дневника ми. Само недей да припадаш. Много ли е и правилно ли е. Знам че съм объркала малко нещата, но горе-долу го погледни.
Не съм много съгласен, че премахването на целулозата от плодовете е най-подходящият начин за отслабване. По-добре ги яж, от колкото да ги пиеш. Въпреки че грейпфрутите са с нисък гликимичен индекс, в течна форма пак се усвояват бързо, което води до покачване на нивата на инсулина, било то и не чак толкова бурно.
казано от ivi на 04.02.08, 08:10:
“Не с луда . Но колкото и да ти е странно манията за мен е слабост = извинение .
Пример : Искаш кантарче. Не си намираш или нямаш пари да си купиш.Ядосваш се -отиваш ,наяждаш се ,защото така или иначе няма кантарче и диетата няма да е перфектна - нека се натъпчеш като за последно. “от утре” почваш на ново .Наядена,изяла 3-4 шоколада и не знам си още какво започваш да се “сещаш”какво си изяла и КОЛКО и се самообвиняваш , започваш да си правиш планове за новата диета,като измисляш пак нещо,което задължително трябва да имаш,за да е перфектно всичко . И това се повтаря. Според мен тва е кръга ,за който говориш .Ако не - явно се бъркам . Но ако е точно това - от него се излиза ,когато спреш да си намираш извинения , приемеш себе си , повярваш в себе си ,когато .... се огледаш около себе си и видиш ,че живота не е само една храна . Булимията е гадно нещо . Разбирам те .Но тва не означава ,че неможеш да се справиш и сама нали ? Днес”Тайна, почти нямам приятели. Тези които имах вече са семейни с др живот. Повечето време съм сама, изцяло. Работа, вкъщи. Това е. Разхождам се сама, за да не седя вкъщи. Опитвам се да стабилизирам храната защото нямам енергия да се движа. Получавам хипогликемия.
Наясно съм със състоянието. Мъча се да изляза от него. Но не мога просто ей така. Никога, на никого не го пожелавам да го изпита.
Истината е в простите неща .Според мен ти току що сама каза къде е проблема : Нямаш приятели,чувстваш се нещастна ,от където следва ,че получаваш своята “доза” малко щастие с огромни количества храна ,защото си ги забраняваш от др страна , пък е най-сладко да нарушиш някое правило ,нали?
Не си мисли ,че като отслабнеш ,ще ти се оправи живота ( тва е житейската психология на повечето анорексички и булимички ... ) .Живота ти тече в момента. И там ,от където трябва да тръгнеш в решаването на проблема ти не е някое НВД , ами ГЛАВАТА-отвъре на вън! ! Отиди някъде , срещай се с хора , приеми себе си дори и на тези кг-ми , погрижи се за себе си ...работи над себе си .Според мен ,това ,което ще ти помогне са точно контактите с хора.. Психолог , да,би могло да ти помогне , но ако саМА не се стараеш-няма кой . Знам ,че не е толкова просто ,колкото явно го казвам , но все пак не е невъзможно да се справиш ....
Желая ти успех !
04.02.08
20:13
казано от ivi на 04.02.08, 13:24:
Ясно, моля те погледни това което съм яла съб и неделя в дневника ми. Само недей да припадаш. Много ли е и правилно ли е. Знам че съм объркала малко нещата, но горе-долу го погледни.
Събота, към 1ч през нощта /прибрах се късно умряла от глад/ - 2 кис млека 3.6% с м2 с.л. трици
:coolmad: Кисело мляко - въглехидрати, лактоза ( млечна захар ), след 14:00 е добре да избягваш прием на каквито и да е въглехидрати ( освен зеленчуци като домати/краставици ), триците - също. :-/
Другото в съботата е добре, стига да се вписва в ккал. граници и т.н., плътно към цифрите за ккал., мазнини, белтъци и т.н. не се придържай, защото е невъзможно, но гледай нещата да са доближават до това което трябва да ядеш.
Неделя, 18.30 голяма зелена салата с копър + 100гр пил филе + 1 ф хляб /съжалявам но ми е трудно без хляба/, мисля че сложих обаче много зехтин и на салатата и на месото
Хляба, киселото мляко в 23:00, другото е ОК. :)