04.02.08
15:14
Търся да започна някаква диета за покачване на мускулна маса и се спрях на една която е достъпна(от финансова гледна точка)..но ми се струва ,че ще остана гладен ако я следвам :D Ето я и нея :
Диета 1
Това е диета за начинаещи билдери, които сравнително трудно покачват тегло, или за напреднали с тегло около 80 кг, които искат да покачат някой друг килограм мускули. Ако тежите повече, добавете 200 - 300 калории, като внимавате отношението белтъчини / въглехидрати да е приблизително 1 / 2 (можете да използвате таблицата с химичния състав на храните).
Не следвайте диетата точка по точка, тя е само примерна. Можете да използвате различни видове месо и зърнени храни, стига да не променяте много количеството на хранителните вещества. Протеинът на прах в хранене 5 може да замените със соево брашно, обезмаслено мляко или малко извара. Салата може да ядете към всяко ядене, без да се притеснявате - зеленчуците са много богати на витамини и нямат почти никакви калории. Освен това те съдържат целулоза, важна за храносмилането. Затова ги консумирайте без да се ограничавате. Не се отказвайте и от плодовете. Това, че съдържат прости въглехидрати, изобщо не е пречка да ги ядете в по-големи количества (особено сутрин) - концентрацията на захари в тях е малка. Изобщо - не избягвайте витаминозните храни и ги включете в дневното си меню, независимо дали ще ги намерите в диетата. Ето я и нея тук долу.час/хранене/ястия
7 часа
Хранене 1
100 г. овесени ядки
4 яйчни белтъка
300 г. плодове или чаша сок10 часа
Хранене 2
нискомаслено кисело мляко13 часа
Хранене 3
100 г. телешко месо
салата16 часа
Хранене 4
200 г. плодове
50 г. ядки18,30 часа
Хранене 5
протеинова напитка
плодове или плодов сок19 часа
Хранене 6
100 г. пилешко месо
100 г. ориз
салата22 часа
Хранене 7
2 филии хляб
200 г. плодове
Аз съм 183см висок и тежа 73кг..кажете как ви се струва тази диета и ако не е добра дайте някакво предложение? Благодаря!
Не знам да ти кажа.. аз съм 65 кила и ям що годе толкова. Иначе ми допада режима.