пилешките дробчета ...

ГП

29.01.08
20:38

толкова много писано за пилешкото месо ама не намерих за дробчетата...
аз лично ги консумирам по 200 грама на ден понякога само варени без нищо.
не знам удачно ли е или не просто обичам.интересувам се обаче дали стават когато искаме да изчистим защото се опитвам да пазя някакъв режим иии би било глупаво да си набивам дробчета иии да си мисля че ще постигна нещо.така че моля някой запознат да каже мнение за тях :)
Благодаря!!!

29.01.08
21:11

Ако не друсаха пилетата с какви ли не неща (за да набъбват по-бързо) щяха да са ултимативната храна. Но както казва един приятел - те дробовете на пилците са като на културисти - безвъзвратно прецакани от какви ли не “набухватели”. Затова гледай на тях просто като на добър източник на протеин, но имай едно наум.

ГП

30.01.08
13:08

Благодаря!И все пак значи стават :) екстра ...
Упсех!!!

02.02.08
22:58

Идеални са с картофи печени става чудесна порция. То дропчетата са малкото останали храни погати на протеин и на сносна цена която да не те кара да се замислиш сериозно преди да ги купиш.

ГП

04.02.08
21:24

да и това ми беше мотиватора да пусна тая тема ... защото цената не е висока,за разлика от процентното съдържане на животински протеин в тях ;)
папкайте дробчета с извара :)
Успех!

04.02.08
21:47

И внимавайте за количеството на витамин А само. Много хубаво не е на хубаво. Максимум 1-1,5 килограма дроб на седмица. По принцип може и повече, но е опасно заради хипервитаминозата на витамин А.
свински черен дроб (100г) - 18 000 IU
пилешки черен дроб (100г) - 13 000 IU

Препоръчителната доза е 3000-3500 IU (различно в различните страни). Дори и със 100 грама сте много над. Но интоксикации са наблюдавани при продължително приемане на около 100 000 IU. Доколко препоръчителната доза е реална е под въпрос.
Например с Витамин C е между 60 и 120 мг, но известни треньори препоръчват 1 до 3+ грама на ден.

Мнението беше редактирано от CarnalK на 04.02.08 21:49.

ГП

05.02.08
10:45

O_o Мери пич за информацията ... ;) полезно,не знаех ще внимавам :)

05.02.08
11:07

И аз не знаех, че е чак толкова над нормата, но така или иначе рядко ям повече от 300 грама - следователно всичко би трябвало да е наред, макар че то и в рибеното масло сигурно има..но щом съм си ОК значи няма проблеми.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1