29.10.07
14:44
Еми съвсем простичка рецепта , която днес измислих в процес на работа в кухнята :)
Трябват ни 4 яйца , 100-150 гр изварка и малко мазнинка (олио или зехтин) колкото да покрие тигана.
Отделяме белтъците от жълтъците на 4-те яйца , като за рецептата ще ни трябват само белтъците (аз добавих и един жълтък :) ) слагаме ги в купичка , симване и изварката там и бъркаме докато се получи хомугенна смес. Загряваме тигана , сипваме 2-3 капки олио и разтиламе из тигана да покрият цялото му дъно , изчакваме да се сгорещи мазнинката и слагаме смеска от купичката.Бъркаме в продължение на 3-4 минути непрекъснато (зависи как го обичате по суров или по препечен ,аз предпочитам 2-то ;) ) и половин минута преди да е готово слагаме подправки и сол на вкус (аз слагам от всичко налично по много :) )
Слагате в чинията и консумирате, аз лично се удивих , на вкус е много добро , даже ми харесва доста :))) (а мислех ,че като сложа извара ще стане пумия ) :D
п.п. Пожелание може да добавите малко месце ако ви се намира , резултата ще е още по-добър ;)
Рецептата е подходяща за хора които ‘чистят’ , но може да се хапва и от запазващите и качващите маса :))
Слагай първо изварата без мазнина и после изсипвай яйцата, ако тигана е тефлонов, няма да загори нищо. Това дето мазнината трябва да покрие тигана е излишно. Ако ще и зехтин да е, хранителните му качества след топлинната обработка изчезват.
Мнението беше редактирано от Стоянчо на 29.10.07 17:38.
казано от MOHCTAPA на 29.10.07, 17:37:
Слагай първо изварата без мазнина и после изсипвай яйцата, ако тигана е тефлонов, няма да загори нищо. Това дето мазнината трябва да покрие тигана е излишно. Ако ще и зехтин да е, хранителните му качества след топлинната обработка изчезват.
Ще го имам впредвид ;) Но за хората които се чудят как да поемат изварката , защото се знае каква е на вкус , това е мн. добър , бърз и лесен начин а и отгоре на всичко доста вкусен :D
Това е много вкусен омлет....поне за мен защото аз много обичам извара да ям и с яйцата става страхотно! :)
05.02.08
17:45
аз правя омлета във микровълнова фурна ;) ... 4 белтъка 2 жълтъка ги разбивам в чиния подходяща за фурната.слагам 3-4 лъжици овесени ядки чушка месо извара каквото има в хладилника иии връткам 4 минутки на макс ... получава се питка с кисело млекце е идеална.а може да се направи само с яйца и овесени ядки после с мед е много вкусно...зависи от периода в който се намирате ...
Успех!!!
11.05.09
08:34
Аз лично си правя белтъци на микровълновата ,та се чудя дали е добре?
11.05.09
08:56
Последния път когато сложих яйце в микровълновата се получи изключително красива експлозия :lol: Такова пръскане на яйце не бях виждал никъде ... Цялата камера беше в парчета, а вонята - не ви пожелавам такова нещо . Май бях пропуснал факта, че жълтъците не са микровълнолюбиви :down:
Мнението беше редактирано от S7oMaN40 на 11.05.09 08:57.