05.02.08
15:26
Здравейте.
Малко оплесках заглавието, но ми е трудно да измисля нещо по-смислено, предвид че съм нов тук и не съм наясно с порядките.
Предвидливо прочетох тази насочваща тема, така че ще бъда максимално ясен.
Данни за мен:
* ръст - 179см.
* тегло - 65кг.
* възраст - 26г.
* гръдна обиколка - никаква идея, броят ми се ребрата
* талия - като на манекенка, за съжаление
* ханш - като горните две
* обиколки на китка и глезен - тънки, не чак женски, но тънки
* спортувате ли - не, стоя пред компютъра, но мога и обичам да плувам. Засега го правя единствено през лятото, когато ходя на море.
* спазали ли сте досега хранителни режими - да, в продължение на две години и половина. След това постепенно “нормализирах” диетата си.
* имате ли моментни, хронични заболявания или предразположеност към такива - Диетата бе наложителна заради особено тежка и продължителна форма на хепатит Б, заради който престоях близо 3 месеца в болница. Разболях се малко след като навърших 12, ако не се лъжа. Може да е било и години по-късно.
* в какво се състои работата Ви - интелектуален труд, комбиниран с много цигарен дим.
* одобрявате ли употребата на спортни добавки - само и единствено, ако щадят черния ми дроб.
* какви препарати сте ползвали - все още не съм. Навремето пробвах с много храна и Б комплекс. Никакъв ефект.
* каква сума сте готови да отделите за хранене и спортни добавки за месец - не повече от 100лв. като начало.
* употребявате ли (употребявали ли сте) стероиди и други хормонални препарати (вкл. Инсулин) - Не. За сметка на това пуша около кутия цигари бяло виктори на ден. Поне веднъж в седмицата се напушвам с трева. През няколко месеца употребявам ектази или амфетамини, понякога ведмъж в месеца дори. С амфетамините и метаамфетамините ще се разделя, няма нужда от съвети. Цигарите мога да намаля драстично, примерно с 1/2. Тревата също може да бъде редуцирана до 1-2 пъти в месеца. На този етап мисля да се разделя само и единствено със синтетиките. Пия водка и бира. Водката идва рядко, но бирата е почти всяка вечер след работа.
* желаете да понижите подкожните мазнини, да покачите мускулна маса или да оформите (преформирате) тялото си (с колко и за колко време, желаете ли траен ефект) - желая да кача между 15 и 20 килограма чрез правилно хранене, без да насилвам организма си прекалено. Предполагам, че хранителните добавки са неизбежни, което не е проблем.
Нямам представа какви са “нормалните” срокове, но смятам, че мога да отделя поне 6 месеца, през които да видя поне някакви положителни резултати.
Искам отсега да подчертая, че нямам никакво намерение да посещавам фитнес салони. Сутрин и вечер мога да отделям минути за лицеви опори или нещо такова. Лост нямам, така че този вариант отпада. Мога да ходя на плуване 1-2 пъти в седмицата обаче.
Уреди също не мисля да купувам.
Моля за ясни и конкретни съвети, които се придържат към написаното от мен. Не ме съветвайте да правя неща, които съм написал, че няма да направя. Надявам се, че се обръщам достатъчно вежливо, за да ми обърнете внимание.
п.п. Надявам се, че пуснах темата в правилния раздел. Няма да се разсърдя, ако бъде преместена.
Темата беше редактирана от Георги Гайдов на 22.02.08 21:38.
05.02.08
21:23
:) да не си хакер? интересен начин на живот имаш
Пишеш,че нямаш намерение да посещаваш фитнес салони...така като гледам май си по-зле и от мен :) ако си мислиш,че така се качват 15-20кг дори да не са чиста мускулна маса...
Единствения начин за който се сещам да се качат 15-20кг натурално до 6 месеца е чрез ” Milk and Squat ” програма - http://bulkingup.moonfruit.com/, но тъй като не вдигаш тежести няма как да стане. Мисля че за 10 години с лицеви опори и подобни упражнения в домашна обстановка ако се стараеш и се храниш добре можеш да качиш 15-20кг без голяма част от тях да са мазнини, успех хахахаххахах :)
05.02.08
23:46
Ти ме разби братле.Първо да те питам как го намери то4но па тоя метаамфетамин ? Тва да не ти е като амфетите или белото да си тупа6 когато ре6и6.Земи се стегни верно 4е 6е погине6.Второ - относно желанията ти за 20кг без фитнес (защото доколкото разбирам няма6 условия и вкъщи )...няма как да се слу4и приятел4е.Дано да ме разбира6 правилно.Тука мом4етата години наред се опитват да ги ка4ат и да се дооформят със здрави тренировки и стабилен хранителен ражим ти иска6 едва ли не на 6ега да стане.Така 4е ако ре6и6 сериозно не6то да прави6 пи6и пак във форума и ти гарантирам 4е 6те полу4и6 необходимата подкрепа и съвети.Ако по4не6 да прави6 залъгалки сега само 6те си изгуби6 времето.Ти си решаваш аз ти предлагам да опита6 сериозно и ще видиш 4е ще тръгне работата.
Цигари + Алкохол + трева + Quake - тренировки = на нищо хубаво :) Направо не виждам каква е ползата към това да добавиш “по-често ядене”... Не мисля, че ще постигнеш желания резултат колкото и хубави добавки и ядене да приемаш.
Насочвай се към следната формула:
Полезно ядене + почивка + тренировки
Едва ли ще има някой, който да те посъветва нещо различно.
Ма майкооооооооо!!! Аз се уплаших, докато четох! Тси живото доказателство, че здравословния начин на живот е пълна глупост!!! Щом ти си жив и здрав на 26 г., значи аз мога без да тренирам и без да внимавам как се храня да доживея 180 - 200 г., щото поне не се друсам. Отностно въпроса ти, мога да ти кажа, че се нуждаеш от предварителна медицинска консултация. Иначе специлана диета и яко трениране, ама много яко във ФИТНЕС ЗАЛА. И коренна промяна на начина на живот!!!
Пуснах темата с надеждата да ми препоръчате диета, подходяща за моя начин на живот. И “само” 5-10 килограма да кача до януари 2009, пак ще е огромен успех. Това е единствената причина да опиша всички неща горе.
казано от sportist на 06.02.08, 09:54:
Ма майкооооооооо!!! Аз се уплаших, докато четох! Тси живото доказателство, че здравословния начин на живот е пълна глупост!!! Щом ти си жив и здрав на 26 г., значи аз мога без да тренирам и без да внимавам как се храня да доживея 180 - 200 г., щото поне не се друсам. Отностно въпроса ти, мога да ти кажа, че се нуждаеш от предварителна медицинска консултация. Иначе специлана диета и яко трениране, ама много яко във ФИТНЕС ЗАЛА. И коренна промяна на начина на живот!!!
Здравословния живот не е глупост - има два начина на развитие на здравето - или го увреждаш с лоши навици като липса на движение и спорт, пушене, преяждане и лошо хранене, хронично пиене, наркотици, непрекъснато или често приемане на лекарства и др. но дори в този случай човешкия организъм е до голяма степен съвършена система с мощни системи за балансиране и поддържане в здравословно състояние които са ориентирани към максималното дълго оцеляване, така атакувайки собствените си системи със зловредни навици ти го подлагаш на натиск но дори тогава той няма да рухне веднага а ще се съпротивлява дълго време през които ще ти дава сигнали че нещата отиват на зле - като влошаване на начина по който се чустваш и изглеждаш, влошаване на здравето и влошена способност да се съпротивляваш на болести, оттам ако не вземеш радикални мерки да замениш тези вредни навици с благоприянти отслабения организъм достига прага на въжможностите си и рухва под атаките на някоя сериозна болест от която също има шанс да се оправиш но ако си стигнал този праг дори и да се възстановиш от нея не можеш да възстановиш здравето си напълно и оттам живота ти се крепи на острието на бръснач.
Другия вариант е да разглеждаш здравето си като основа за живота и да се грижиш за него като имаш много положителни навици които го подсилват и укрепват като физическата интензина активност и познанията за храненето са базата - така ти подсилваш нещо което вече има мощни системи за оцеляване и степента на сила на организма нараства до оптимално ниво, ти се чустваш и изглеждаш добре, не се разболяваш лесно и имаш положителна нагласа - както са казвали римляните “Здрав дух в здраво тяло”
Мнението беше редактирано от Alkorin на 06.02.08 10:39.
Преди всичко трябва да изкорениш вредни навици - като употребата на алкохол/цигари и всякакви други наркотични вещества. Както доста добре е обяснил Алкорин. Редуцирането им е стъпка напред, но не мисля, че трябва да се примириш само с това. Следващата стъпка е да се престрашиш и да отидеш на диетолог, който ще ти напише съответния хранителен режим. Ако все пак не го направиш, в този форума има вече доста хранителни режими за трупане на маса. По мои лични наблюдения, от по-актуалните във форума ми направи много добро впечатление един финансово достъпен режим за трупане на маса - http://www.bb-team.org/forums/viewthread/30537/. Както е и описано режима е примерен, може да го променяш по твое усмотрение.
казано от ужасТ на 06.02.08, 10:19:
Пуснах темата с надеждата да ми препоръчате диета, подходяща за моя начин на живот. И “само” 5-10 килограма да кача до януари 2009, пак ще е огромен успех. Това е единствената причина да опиша всички неща горе.
Ти сам знаеш какво да направиш - спри цигарите, алкохола и наркотиците , започни да се храниш добре и да тренираш без да поставяш срокове те зависят от собственото ти тяло и резултатите ще дойдат постепенно.
06.02.08
11:27
Понеже съм пробвал да кача без да ходя на фитнес и без уреди вкъщи, само лицеви опори, коремни преси и разни подобни(без кофички и набирания), при това без да вися на компютър по цял ден и да пия, да пуша, да пафкам и да се друсам, мога да кажа че ефектът е доста скромен, клонящ към нула. Все пак, щом те мързи да тренираш, единствено мога да те посъветвам да увеличиш значително храната, като се храниш максимално чисто, да правиш каквито е възможно упражнения у вас и разбира се, да се лишиш преди всичко от алкохол и наркотици. Цигарите и тревата не оказват чак толкова голямо влияние, макар че разбира се не са ми много съвместими с понятието здравословен живот. Пий много вода и преди всичко, опитай да се разбереш, че фитнес залата не е място за мъчение, а точно обратното.
казано от Alkorin на 06.02.08, 10:35:
казано от sportist на 06.02.08, 09:54:
Здравословния живот не е глупост - има два начина на развитие на здравето - или го увреждаш с лоши навици като липса на движение и спорт, пушене, преяждане и лошо хранене, хронично пиене, наркотици, непрекъснато или често приемане на лекарства и др. но дори в този случай човешкия организъм е до голяма степен съвършена система с мощни системи за балансиране и поддържане в здравословно състояние които са ориентирани към максималното дълго оцеляване, така атакувайки собствените си системи със зловредни навици ти го подлагаш на натиск но дори тогава той няма да рухне веднага а ще се съпротивлява дълго време през които ще ти дава сигнали че нещата отиват на зле - като влошаване на начина по който се чустваш и изглеждаш, влошаване на здравето и влошена способност да се съпротивляваш на болести, оттам ако не вземеш радикални мерки да замениш тези вредни навици с благоприянти отслабения организъм достига прага на въжможностите си и рухва под атаките на някоя сериозна болест от която също има шанс да се оправиш но ако си стигнал този праг дори и да се възстановиш от нея не можеш да възстановиш здравето си напълно и оттам живота ти се крепи на острието на бръснач.
Другия вариант е да разглеждаш здравето си като основа за живота и да се грижиш за него като имаш много положителни навици които го подсилват и укрепват като физическата интензина активност и познанията за храненето са базата - така ти подсилваш нещо което вече има мощни системи за оцеляване и степента на сила на организма нараства до оптимално ниво, ти се чустваш и изглеждаш добре, не се разболяваш лесно и имаш положителна нагласа - както са казвали римляните “Здрав дух в здраво тяло”
Мисля, че ме разбра криво. Просто иронизирах..........напълно съм съгласен с мнението ти!
Благодаря на всички отзовали се, особено на Калоян Янкулов и Ultima Ratio. На последния ще отговоря, че наистина пия много вода и съм ходил на фитнес. Но там е твърде скучно за мен. Пък и предполагам, че там едва ли някой ще има време и нерви да се занимава с моите проблеми.
И нека все пак ви напомня нещо важно - обичам да плувам и спокойно мога да ходя на басейн поне два пъти в седмицата, плицкайки поне 2 дължини на сесия. Има ли шанс редовни процедури от този тип да заместят фитнеса, поне донякъде? Ако примем, че спра синтетичните наркотици и редуцирам пушенето (тютюн и трева). Не държа да имам мускули, особено пък изпъкнали.
=========================================================================
// Извън темата
казано от Alkorin на 06.02.08, 10:42:
казано от ужасТ на 06.02.08, 10:19:
Ти сам знаеш какво да направиш - спри цигарите, алкохола и наркотиците , започни да се храниш добре и да тренираш без да поставяш срокове те зависят от собственото ти тяло и резултатите ще дойдат постепенно.
Очевидно имаш проблем с четенето. Разбирам и оценявам желанието ти да помогнеш, но те моля да четеш внимателно. Сега ще дам още един пример:
казано от Alkorin на 05.02.08, 22:41:
Единствения начин за който се сещам да се качат 15-20кг натурално до 6 месеца е чрез ...
Много любопитно. Ето какво казвам аз в първото съобщение:
казано от ужасТ на 05.02.08, 15:26:
Нямам представа какви са “нормалните” срокове, но смятам, че мога да отделя поне 6 месеца, през които да видя поне някакви положителни резултати.
Фактът, че изписа половин страница в отговор на sportist, без първо да помислиш за няколко секунди (или прочетеш внимателно), затвърди първоначалните ми впечатления. По принцип съм предубеден към хора с манга (и подобни) аватари. И рядко греша.
// Извън темата
Мнението беше редактирано от ужасТ на 06.02.08 12:47.
Ако ти е скучно, не ходи сам на фитнес. Ако пък няма с кой, сподели от кой квартал си и тук може да си намериш компания. Аз примерно рядко ходя сам. Отделно не всяка фитнес програма изисква дълго мъчително седене във фитнеса, особено за твоите цели.
ужасТ забавен си, но и аз подобно на теб съм предубеден ... към хора които взимат наркотици и разрушават тялото си по - подобен глупашки начин.
Мнението беше редактирано от Alkorin на 06.02.08 19:46.
22.02.08
21:08
Тва с манга аватар си беше много грубо ... ха ха и тоя после го нахрани че е наркоман ха ха много брутално
казано от Wrestling_pro на 22.02.08, 21:08:
Тва с манга аватар си беше много грубо ... ха ха и тоя после го нахрани че е наркоман ха ха много брутално
Ами той си е - виж че по - горе пише че взима амфетамини и метаамфетамини, да не говорим за нон - стоп пушенето и пиенето.
Страхотен спортист няма що.