05.02.08
16:55
Здрасти на всички! :)
Тук смятам да си изкажа целият си опит преди да задам въпроса си, един вид да добиете по-добра представа.
Момче,17г, 188см - 95кг със стаж в залата 8 месеца, четри пъти седмично без прекъсване и пропускане дори и 1 ден!
Смятам, че до този момент вървя сравнително добре като започнах фитнеса бях около 82кг.
От към гръб съм много добре, ръце добре и гърди горе долу, с количество стрии като се има предвит, че започнах с ръка 31.5 сега е 39. За съжеление съм с корем и паласки който искам да сваля.
Пробвал съм:
креатин(best body)
креатин(power food)
БЦАА(power food)
амино киселини(best body)
л-гутамин(power food)
(като от тези продукти нямах ГРАМ ефект)
суроватъчен протеин(power food) - който не мога да прецена точно дали имам ефект, защото не е в особено голямо количество
Та да пристъпя към съществената част, на темата. Тези неща който съм изброил, смятам да направя един вид цикъл от 6 седмици към началото на март, като преди лятото може да си зема още някоя добавка.
Креатина,л-карнитина и КЛА смятам да са на GNS, а протеина на нутрин от билата(в една зелена опаковка, просто нямам пари за суроватачен, може да си зема 1-2 опаковки млечно-яйчен за преди лягане ако има пара). Казвам протеин, защото имам приятел който пи гейнер на нутрин около 4 седмици и качи 5-6кг но имаше плочки който сега се забелязват по трудно, а аз искам да кача не просто маса и мускулна маса. Можеше и амино киселини, но едва ли ще имам толкова пари.
Идеата ми е да кача мускулна маса, за сметка на подкожните мазнини като ги свалям(л-карнитин + КЛА) и качвам мускул и поофоряма малко(протеина + креатина) като в същото време не кача прекалено много за малък период, че да не се нацепя още повече отколкото сега :(
Цялото това нещо знам, че до някъде може би звучи малко странно, все пак ми се иска да дадете мнение за тези добавки.
Благодаря на всеки един който изкаже мнение по въпроса за комбинацията, за ФИРМИТЕ производители и попринцип :-)
Темата беше редактирана от Димитър Михайлов на 29.03.14 23:00.
05.02.08
17:11
Значи да види да ли съм разбрал правилно ; искаш натурално хем да качваш м.маса хем да чистиш , ако това е замисъла на написаното по-горе е това няма как да стане :coolcheese:
05.02.08
19:29
Събери повече пари и си вземи нещо качествено - NOW, ASN, ON… Виж как си с храната. Тя е най - важна.
Една добра комбинация за теб мисля, че ще е един качествен изолат, BCAAs, l-carnitine. И това е! Останалото е диета. Залагай на качеството ако искаш да качиш ЧИСТА мускулна маса.
За жалост съм ученик, и нямам никаква възможност за какъвто и да било режим и се опитвам по някакъв начин да намаля мазнините, но и да кача мускул. Аз може би и сбърках като разтеглих толкова първия ми пост, но по принцип добре ли съм се ориантирал към протеин, вместо гейнер(и да знам, че суроватъчния е най-чистия и подходящ за маса, но и цената си му е добра и какъв ще бъде резултата евентуално от този който съм написал, наистина ще си помисля добре за суроватъчен въпреки, че ако суроватката е 1.5кг другото ще е 3кг.)
Ще взема предвид фирмите, който си ми посочил като качествени, но дали нямаш някакви впчеталение и от GNC, защото много ми я хвалят(те ми хвалеха и power food де :) ) А от това което си ми написал, едно за маса, другото за възстановяване и до някъде за маса(то едното води до другото :) ) и л-карнитина за сваляне и за енергия, НО може ли да ми кажеш някакви впечатления от КЛА-то, защото ми се иска да постигна сравнително бърз резултат :) Не че нямам воля и т.н. цял живот съм си бил с корем, но лятото идва ;)
А между другото това което съм написал се доближава до това, което ти си написал(като изключим креатина и ако е възможно на два реда само да обясниш защо го “пропускаш” :) благодаря, защото от мненията ти написани разбирам че си доста опитен :)
Мнението беше редактирано от ivan90 на 06.02.08 05:06.
05.02.08
20:59
Точно защото нямаш достатъчно средства затова. По - важен ти е протеина.
С КЛА нищо няма да направиш. Това е добавка, която трябва да се взима в големи дози и пак ефекта ще е 2 пъти по - малък от един течен карнитин.
Ясно ми е, че с минималното се опитваш да постигнеш максималното затова трябва да избереш правилните продукти.
GNC са ми останали в главата като фирма с много високи цени. Може да бъркам, но последния път като ги гледах... протеините им бяха много скъпи за нашия стандарт. Иначе като качество стават.
Значи е ясна работата, протеин залагам на качеството не на количеството (поне това което разбирам от теб :) )
един качествен л-карнитин без да се занимавам с КЛА-то :) (ако може да ми препоръчаш какъв точно, защото има такива с какви ли не работи вътре? )
едни аминокиселини BCAAs(това “s” има ли някакво значение което си написал по горе)
ако има пари и едно креатинче :)
МНОГО ти благодаря, защото ми изясни доста неща, понеже фитнес инструктoра в моя фитнес е на принцип, “колкото повече, толкова повече” :)
06.02.08
11:41
nowbg.com/index.php?option=com_content&task=view&id=99&Itemid=44
BCAAs - branched chain amino acids. Дали със S или без разлика няма, но просто навик.
Пак мерси за отговорите, изникна още един въпрос.
Прочетох и разбрах, че в изолата има BCAA.
Има ли смисъл да се пие и допълнително щом го има в изолата?
След някоя и друга седмица ще напиша какво съм си взел, и ще чакам предложения за консумацията им :)
При чистене на мазнини БЦАА са много важни а дори да са повече това е само в + (запазват и градят мускула) .
Ахам, ок мерси :)
Фирмите са ясни, ANS,NOW i ON, обаче между тия три фирми не мога да определя, коя точно да избера.
На ON не съм разглеждал основно, но NOW сайта са написани доста подробно нещата, и от тази фирма си избрах обикновения с суроватъчен протеин(мога да се прежаля за малкото повече мазнини в него), а от ASN забелязах, че протеина им сравнен с този на NOW е сравнително по евтин и “привлекателен” :)
Разликата в цената на BCAA е малка и което кажете това ще е :)
За л-карнитина има възможност да пробвам 3-4 дози на GNC и ако ми хареса ще е той ако не, този който е по горе на NOW :)
За пореден път благодаря, вече не знам дали няма да ме помислите за идиот ама нямам особен опит и затова питам тука :)
Опитах се да потърся информация в други теми, но така или иначе съм направил тази и знам ли, така по индивидуално ще разбера нещата :)
Мнението беше редактирано от ivan90 на 06.02.08 16:50.
06.02.08
17:09
Аз съм фен на NOW. Препоръчвам ти тях. Само добро съм видял от тях.
Аз искам да попитам какви са ви впечатленията от Animal Cuts и от прочетеното по горе мисля, че е добре да се комбинира и с BCAA?
А дали може да се комбинират горните две с л-карнитин, в по-мали дози? Около 4 грама на ден?
Протейн, bcaa + л карнитин са идеална комбинация за твоите цели. А ако са на НАУ още по добре. Но без качествен хранителен режим забрави че видиш ефект от добавките.
Малко за забавих с взимането на добавките :) А сега чакам предложение точно как да ги пия :)
BCAA - 120кап., L-carnitin - 473мл - NOW
Протеинчето е на ASN, защото ми изпадна хубава цена и реших да се възползвам 1360гр, но предполагам само една опаковна не е достатъчна, като свърши още:)
Само в тренировъчни дни ли да ги пия?
За BCAA ми казаха че сутрин на гладно било много хубаво?
С една дума подробно кога и по колко :)
Никакви отговори, аз вече започнах да ги пия.
Взимам ги преди и след трен по дозата, която е оказана на опаковката.
20.03.08
19:00
мой проуктите на GNC са страхотни . Ползвал съм протеин и аргинин от които останах мн доволен, а за Power food освен трибулуса и л карнитина им нищо друго не става. Ако искаш да чистиш и качваш пробвай с кленбутерол, който запазва мускулатурата и намалява подкожните мазнини, също си земи протеин , но да е качествен и хакай повече храна(белтъчини) . НАмали въглехидратите и си ти човекът. Не си единствения който мечтае за оргомно и релефно тяло , но всичко става с търпение! Успех!
29.03.14
22:59
Реших да не правя нова тема за това пиша във тази гледам че е стара и за това се извинявам за същите въпроси.Така на 26г. съм 178см. (приблизително),85кг(точно).Целта ми е да се изчистя да сваля около 5-6 кг за сега ориентирал съм се към
L-Karnitin
BCAA
и можеби креатин
Дайте някакви препоръки за марки гледам да е нещо сравнително качествено и мнение за тези добавки който смятам да вземам.
Поздрави :)
30.03.14
21:23
Primaforce - Alcar
Modern Bcaa USP Labs - това, което ми харесва - максимално изчистени откъм овкусители и пълнежи, добро съотношение на аминокиселините , отличен вкус и разтворимост - пробвала съм диня и грозде, сега си взех с малина, но още не съм ги опитала. Тъй като в момента преобладават Modern BCAA+ (старите трудно се намират) от тях няма вкус грозде. (цената е по-висока сравнение с МЕКС)
MEX creapure creatine
Ползвала съм ги лично. Това, което не ми хареса с BCAA-то на MEX е вкуса - лично на мен НЕ ми допадна определено (вкус диня). Това естествено е въпрос на лично мнение:) Иначе MEX предлагат сравнително добро качество продукти за сравнително евтини цени. От креатина съм много доволна, пия го вече почти месец
Мнението беше редактирано от Графиня фон Дачева на 30.03.14 21:28.
31.03.14
00:45
Благодаря за бързите отговори.Adriana Dacheva благодаряти за изчерпателния отговор :) .Ако има още предложения понеже до сега единствено съм пил протеин на Revolutions (понеже бюджета ми беше малък) и фат бърнар на Universal Super Cuts3(но неми свърши особено работа)
За сега се спрях на:
Modern Bcaa USP Labs
Primaforce - Alcar
Bulk powders - HCL
Преди месец бях пил за около седмица и половина някъде L-Carnetine 100 000 Biotech и останах доволен,ако някой има наблюдения за този продукт да сподели :)
31.03.14
23:00
Не съм го пила, но по етикет изглежда ОК
13.04.14
11:24
Благодаря за отговорите.Все още ме съм взел нищо но се чудя дали има смисъл да си взема и протейнче нещо за след тренировка и преди лягане.ЗА след тренировка си мисля да си взема суроватка(разбирасе) и преди лягане яйчен.Ще се радвам на коментар и препоръки за марки гледам да не е нещо прекалено скъпо понеже се очертават големи разходи със горните добавки.Поздрави :)