05.02.08
20:31
здравейте, 3 пъти в седмицата тренирам тай бокс и 4 пъти ходя на фитнес, засега съм взимал само протеини, та въпроса ми към вас е добре ли ще е ако дните в който ходя на тай бокс да пия протеини, а в дните когато ходя на фитнес да си взема креатин, за да мога малко да кача силата на мускулите и масата им.
а и да ви питам още един въпрос влияе ли кросовото бягане на качването ми на килограми(защото все пак се сваля от бягането), та трябва ли да го спра или не.
благодаря ви предварително :)
Няколко съвета:
1.Щом ще качваш мускулна маса и сила,започни от ХРАНЕНЕТО-направи си режим,РБД(балансиран,с по-бавно,но по-чисто покачване на мускулна маса) или ВВД(по-бързо качване на килограми,сила,но с риск омазняване).В твоя случай,тъй като правиш доста кардио тренировки,не мисля че омазняването ще ти е проблем,така че се поразрови из сайта относно храненето.
2.Протеинът,който пиеш-го пий всеки ден,без значение дали тренираш нещо или почиваш,той е необходим на тялото винаги!,но кога да пиеш и по колко зависи от храненето ти,така че се връщаме към точка 1.Креатин също пий всеки ден!Зависи под каквка форма е?!Вероятно ако е монохидрат-можеш да си направиш зареждащ период(5 дни по 20 гр на ден,разделен на 4 приема х 5) или просто да си пиеш по 10 гр на ден(2 приема х 5 гр).Пиеш креатин да кажем около 300гр,после правиш почивка и пак можеш да пиеш.
3.Разбира се,че кардиото( в твоя случай-кросовете и тай бокса,влият на качването на кг,просто защото се хабят калории,така че колко точно кардио да правиш,зависи от храненето ти на първо място и от хр.добавки.По скоро-не го спирай напълно,защото ти е важно за тай бокса,като сила,пъргавина,издръжливост и така,може би ще се наложи да го понамалиш малко,иначе ще имаш проблеми с качването на кг.
Пий повече вода с креатина и най-важното - точка 1(виж си храненето)
По-здрави
мерси за отговора, ще гледам да наблегна на храненето, а имам и още един въпрос колко време трябва да има между приема на креатин и протеин долу горе, защото бях чел че не е хубаво да се приемат заедно.