06.02.08
21:32
Бих желал да Ви попитам нещо относно креатина.Преди година тренирах усилено в залата ходех по 3-4 пъти на седмица и сериозно се занимавах с това.вземах и протеини за възстановяване и покачване на маса.Имаше ефект но ми се наложи да спра да ходя толкова редовно защото започнах да ходя на работа и не ми оставаше време за тренировки с което отслабнах с 4 кг.студент съм и сум на 23.Не съм тренирал вече 3 месеца и сега мисля да започна отново.Мислех да си взема креатин и протеини за да успея да се възстановя към старата си форма.Бих искал да поипитам трябва ли да потренирам известно време преди да започна да пия креатин и ако трябва колко време да изчакам седмица 2 месец?Как се пие точно и кога(преди след тренировка по колко пъти на ден)?Как точно действа качва ли се маса от него?и ако може да ми препоръчате някоя хубава марка чувал съм че Biotech са добри но ако ме посъветвате и отговорите на въпроите ми ще съм ви признателен! :)
Благодаря ви предварително и се надявам скоро да получа съвет.
Темата беше редактирана от emzo на 07.02.08 09:45.
06.02.08
21:48
Изчакай 1 месец. Взимай го 5 гр. преди и 5 гр. след тренировка. В почивен ден 5 гр. сутринта и 5 следобяд.
Помага за качването на маса и сила. Помага. Не я изгражда той. Маса се прави с хранене.
Марки NOW, ОN.
Благодаря ти за бързия отговор!:)Това не е ли малко много защото до сега не съм вземал креатин.Ако започна първо зареждащ етап и после по 5 гр преди тренировка и 5 в почивен ден.Само да тепитам кое е по добре преди, след или и преди и след тренировка е най-добре?И ако моге да ми кажеш колко струват тези марки които си ми препоръчал,какво производство са и за колко грама става въпрос и къде мога да ги намеря като магазини в софия?По принцип живея е Студентски град!
Благодаря отново и ще се радвам да ми отговориш и на тези въпроси!
07.02.08
05:54
Няма да са много. Голям смисъл от зареждането няма. Пий по 10 на ден и няма да имаш проблем. Задължително преди и след тренировка!
За магазините -> nowbg.com/index.php?option=com_content&task=view&id=164&Itemid=69
За продуктите -> nowbg.com/index.php?option=com_content&task=view&id=62&Itemid=43
nowbg.com/index.php?option=com_content&task=view&id=64&Itemid=43
Американско производство.
Мнението беше редактирано от Георги Гайдов на 07.02.08 05:55.
07.02.08
08:30
Относно зареждането и аз съм на същото мнение, че няма голяма полза. Най-важна е дозата след тренировка и задължително да е с прости въглехидрати, примерно декстроза. Когато пиеш креатин, трябва да увеличиш общия прием на вода и въглехидрати(предимно сложни е желателно)..
А колко време трвбва да го пия защото нчкъде четох че трябвало да се пие най-много месец и после да се спере за месец почивка?И по колко вода трябва да пия на ден?ЗА декстрозата мисля да я заместя с гейнер?Как мислите добра идея ли е?
С какво да го пия с натурален сок или нещо такова ли или може и с вода?
Не съм много наясно но сложни въглехидрати са хляб,ориз ,картофи нали?Ако бъркам мола да ме коригирате :)