Няколко въпроса

06.02.08
15:27

Здравейте! Аз съм на 16 години, висок съм 192см и тежа 87кг. Ектоморф съм (главно), тялото ми много бързо реагира на всякакъв вид упражнения и диети. Тренирам плуване от година и половина (по 3 пъти седмично), също играя баскетбол 1-2 пъти седмично и отделно правя упражнения вкъщи. Не съм стъпвал във фитнес зала от година и половина. Имам няколко въпроса към вас, тъй като не искам да пускам по една тема за всеки. Значи, имам широк гръден кош (от плуването) и природно голяма сила, но също имам и малък процент подкожни мазнини, които бих искал да намаля малко. Моля ви за съвет - по колко често трябва да се храня на ден и главно с какво. Пробвал съм да намаля нивото на мазнините и въглехидратите в храненията, но тогава се чувствам гладен и временно имам чувството, че силата ми намалява. Как мога да намаля подкожните мазнини без да губя сила? Другият ми въпрос е по какъв начин мога да повиша издръжливостта си по време на кардио упражнения? Досега беше студено и не съм имал възможност да тичам сутрин, но попринцип бягам по около 2 километра през ден-два. Също искам да ви попитам с какви упражнения мога да повиша отскока си от място без излишно да си съсипвам колената. Тренировката ми вкъщи започва с 10-15 минути скачане на пръсти с максимален отскок. Смятам, че водя доста активен живот и нямам нужда от повече упражнения, затова въпросът ми е ориентиран повече към хранителните навици.
Ако това ще Ви помогне ето мерките ми:
12.6.2006- талия - 79см, ханш - 97см, об. гърди - 100см, тегло - 82кг, ръст - 192, бицепс - 32
27.1.2008- талия - 89см, ханш - 100см, об. гърди - 109см, тегло - 87кг, ръст - 192см, бицепс - 34.5
06.2.2008 - талия - 86см,ханш - 100см, об. Гърди - 110см, тегло - 87кг, ръст - 192см, бицепс - 35
Правя всичко само за лично удоволствие.
Мерси предварително на всички :)

Относно издръжливостта: “подобрете кардиото с три лесни метода”. Що се отнася до храненето, хвърли един поглед на равномерно балансираната диета.

След като имаш малък процент подкожни мазнини, защо се стремиш така да го направиш още по-малък? :)

06.02.08
21:50

Под малък процент имам предвид, че за ръста ми е сравнително малък, но ако ги вземем в килограми и ги лепнем на някой 175см, ще заприлича на топка. Просто не се чувствам комфортно така ако ме разбирате.

А по въпроса за интервалните тренировки - не си падам много фен на сутрешното бягане (главно заради студения въздух, от който ме болят дробовете (поне по това време на годината)), затова може ли да се замести с интервално плуване? Например:
25 метра спринт, 25 метра възстановяващо плуване, 50 метра спринт, 50 метра възстановяващо плуване, 25 метра спринт, 25 бавно... нещо като ефекта пирамида?

Благодаря Ви, че отделихте време за глупостите ми :)

Мнението беше редактирано от Kryptonite на 06.02.08 21:52.

07.02.08
09:45

Здрасти
След като се занимаваш с плуване кожата ти така си изглежда, защото тялото я нагажда към водата. Както си виждал повечето плувци са такива - като тюленчета
Аз също съм висок 192 см., талията и ханша също са като твоите. Мен ако питаш обаче , влез във фитнеса, защото ръцете и гръдния ти кош са малки за тоя ръст.
По въпроса с отскока щом си 87 кг на 16 години трудно ще ти е много да го повишиш :) Аз съм се занимавал 7 години с волейбол и да ти кажа, ако искаш обърни внимание на това какво правиш с ръцете си когато си във височина , а не на това колко отскачаш :) Така или иначе не много хора са по-високи от теб :)

07.02.08
11:36

За фитнес, уви... нямам възможност да посещавам залите, нито много опит. По-скоро нещо за домашни условия... Моята цел не е абсолютен релеф, а повече сила и мускулна маса, нещо което да съответства на ръста ми. Преди този месец бях занемарил силовите тренировки (примерно - лицевите опори), защото смятах, че плуването ми е предостатъчно. Сега реших, че не ми е достатъчно и искам да се усъвършенствам още. Не искам да ставам някаква машина за убиване ако ме разбирате : ) А за кожата - четох някъде (май тук беше), че тялото ми си пази мазнините за терморегулация във водата, следователно не могат ли да се изгорят извън нея?

Към какви пропорции трябва да се стремя с този ръст според вас? Може ли да ми препоръчате някакви упражнения за домашни условия? Например някаква програма? По-нататък може да възобновя посещаването на фитнеса. Хубавото е, че съм абсолютен инат в някои отношения и дори да ме мързи нечовешки се хващам и си правя упражненията без да си търся оправдания :)
Edit: Мога да пусна снимки ако искате.

Мнението беше редактирано от Kryptonite на 07.02.08 11:42.

07.02.08
21:48

при твоя ръст с баскетбол и плуване няма да направиш нито маса нито сила :) лицевите няма да ти помогнат
все пак са хубави спортове, така че тренирай си ги , прочети как да се храниш добре и ще имаш основа след време да започнеш фитнес с що годе добро тяло

Мнението беше редактирано от Kazaka на 07.02.08 21:49.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1