Още един "чистач" със странен въпрос

06.02.08
09:30

Здравейте първо, не съм писал тука от може би 2 години и повече. Първата ми тема беше за мен в раздел покачване на мускулна маса и тегло. До сега си тренирах както трябва, с малки изключения като болест на легло 2 седмици веднага след което бях принуден да почивам поне още месец да се излекувам напълно. Брои се също 2 месеца когато не съм бил в България и не съм можел да тренирам, както и другите лета през които си почивах обилно. Как да е, средно по 8 месеца на година съм ходел до сега на фитнес, 3 години.

Стига толкова история :) :) ето малко за това горе-доло какво се чудя.
Абитуриент съм тази година, чудех се дали да стана “животно” за бала(с леко шкембенце) или да стана “плажен тигър” ако ме разбирате. Реших да пробвам да направя преса.
Тежа 81-2кг., бицепс 41см прасец 38см. гръб около 110см бедро около 60см. ханш 92см. Това е приблизително защото сам си ги мерих.
Та, видях разни хранителни режими за понижаване на мазнини които включват доста храни в един ден(или едно ядене). До колкото си спомням преди доста време, при прекалено разнообразното хранене стомаха се “затормозява” и не може правилно да разгради или възприеме всичко попаднало в него и си слага в “запаса”? Има ли нещо вярно ?
Защото аз мисля да изчистя мазнини с нещо като разделно хранене, яко зеленчуци(краставици и домати) един ден, на другия ден яко кисело мляко, на третия ден птиче месо или нещо такова. Ядките са адски калорични, въпреки всичко видях че сте писали че са нужни заради мазнините ?!

П.П. Имам велоергометър у дома и мога да си въртя сутрин на гладно 30 мин. това е голямо предимство, а мога ли вечер преди лягане пак да си въртя и да не ям нищо и да легна да спя и сутринта пак да си въртя на гладно ?!

Мога ли със зеленчуците да си хапвам пилешко или пуешко сготвено месо ? Или за въглехидрати някой ден да ям ориз(когато исках да порасна ядох яко ориз)...

Извинявам се за романа, просто много имам какво да питам, надявам се да ме разберете, ако не, здраве да е :)
Мерси предварително.

Едит: Има ли вариант в който мога да си ям всичко(без пържено, хляб, газирано и сладко), обаче да правя яко кардио всяка сутрин на гладно и след тренировка ?! Т.е. отрицателен калориен баланс.
М/у другото тренирам по 3 пъти в седмицата.

Темата беше редактирана от chiochips на 06.02.08 09:57.

06.02.08
16:27

Ако спреш пържено мазно и т.н. и въртиш повечко може и да минеш по тънко летвата ,както се казва или по друг начин - да минеш без големи диети :) Яж на 2-3 часа по малко месо и салата , върти здраво колето , блъскай в залата и ще стане. Това е според мен.

06.02.08
20:23

Да въртя повечко ? Имаш предвид велото, нали ?
Иначе-да, убедил съм се че движението си му е майката, хранителния режим е само бонус към движенията. Нещо като да гълташ хап, и да гълташ хап с бота :) :) Странно сравнение но това измислих

06.02.08
20:54

Храненето му е майката..

07.02.08
15:13

Ми за сега реших просто да не ям пържено сладко хляб и газирано, да не затормозявам стомаха, да може да си смила както тряя всичко и да се възприема. Ще си карам яко велото па дано стане раотата ^_^

11.02.08
12:26

Добре де, свинското съдържа мазнини и белтъчини, точно каквото изисква НВД, но не трябва ли да избягвам такива храни ? Мазно е това месо все пак, може би някоя друга негова съставка не трябва да приемам ?!
И за млякото прочетох, че не трябва да го приемам в какъвто и да е вид: сирене, кис. мляко, прясно мляко, извара...

Edit: Абе нещо без въглехидрати не мога да се наям :-( само белтъчини и мазнини, доста трудно я докарвам, постоянно съм гладен. Ще пробвам с мазнините малко повечко пък кот стане :-(

Мнението беше редактирано от chiochips на 11.02.08 12:37.

11.02.08
12:48

Добре де, свинското съдържа мазнини и белтъчини, точно каквото изисква НВД, но не трябва ли да избягвам такива храни ? Мазно е това месо все пак, може би някоя друга негова съставка не трябва да приемам ?!

За свинското мненията обикновено са - или се отхвърля изцяло (и консумацията му се счита сериозно прегрешение) или се предпочита пред останалите меса. Познавам хора и на двете позиции (и отделно съм чел изказвания на хора и на двете позиции) и досега в мненията на втората група по-често съм срещал реални аргументи, подкрепени със справки и т.н. нАучен труд. И тъй като познанията ми не стигат за някаква обобщаваща позиция, мога да кажа само личен опит - АЗ от свинско не дебелея, нито ми се прецаква здравето - но може и да не е общовалидно, знам ли.

Мнението беше редактирано от G33K на 11.02.08 12:50.

11.02.08
14:23

Идентичен Въпрос :При мен всичко е общо взето същото , Тренирам с собствено тегло  , сладко ям само под формата на плодове, газирано не пия , хляб ям 3-4 филий най-много на седмица , вода пия като замаян , храня се нормално , та въпроса ми е лек вид диета и по ефтин ,отдавна с това се съобразявам

11.02.08
16:08

Аз сладко и под формата на плодове не ям ^_^ Никакво сладко. Никакво пържено. Никакъв хляб. Сол-никаква. Захар и т.н. никва.

А я кажете за картофите нещо, като хляба ли се брои, знам че е с висок гликемичен индекс(бърз въглехидрат) ама все пак НЕ Е хляб, НЕ Е тестено изделие. Същото важи и за ориза...

Edit: М/у другото, още нещо възникна. Някой знае ли как стоят нещата с мазнините на яйцата(жълтъка) ? Пак си спомням(май), че не можело да се разгради или нещо такова. Накратко някой да каже 1-2 думи за тях ...

Мнението беше редактирано от chiochips на 11.02.08 16:26.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1