Бицепс

25.12.04
02:17

През колко време трябва да си сменяма упрейненията за бицепс,е и др мускулни групи.Защото от известно време наблюдавам как ръцете ми се помпат но не растат-специално бицепса
Пишете на кирилица! Спазваите правилата във форума! Преведох мнението ви.
Емил

DO

25.12.04
11:35

ами като видиш че нещо не върви сменяй упражненията! размени реда им направи някакви промени или нещо подобно!

BO

25.12.04
12:07

[quote author=“Ledenia”]... от известно време наблюдавам как ръцете ми се помпат но не растат-специално бицепса

и на мен бицепса ми напредва адски трудно. пробвах за мен да го тренирам по-рядко, но като че ли е по-добре да го тренирам по-често. Предполагам, че бицепса тъй като се използва в почти всички движения на ръката той става като предмишницата - труден за растеж.. може би трябва да увеличиш повторенията и/или да зачестиш тренировките му. Напомпването е необходимо, но не достатъчно условие за растеж! Упражненията със сигурност трябва да се сменят, но все пак преди да замениш упражнение се увери че на него си покачил работната тежест откакто го правиш. Друго което може да се каже е, че тренирането на предмишницата спомага за повишаване на постиженията при упражненията за бицепса. Така ще качиш работна тежест и ще издържаш на повече повторения. Аз също ти препоръчвам да тренираш бицепса и трицепса, даже и предмишницата на една тренировка, като започвай с бицепса, с тежко в началото. Аз от два месеца действам по програма за ръце, която ми даде над 2 см. в ръцете. Ето:

Бицепс:
1. Сгъване с крив лост от стоеж - много тежко, чиитинг, отказ - тук целта ми е да сгъна мах. тежка щанга - 3 серии
2. Скотово с крив лост от седеж - умерена тежест, 100% чисто изпълнение - 3-4 серии
3. Различно упражнение всеки път (концентрично, от наклон, дъмбели от стоеж и др...) - 3 серии
Трицепс:
1. Лег с тесен хват - мах. тежест, яко... 3-4 серии
2. Френско от лег - 100% чисто 3 серии
3. Кик бек или дъмбел зад глава - 3 серии
Предмишница:
1. Сгъване на китките с щанга, дланите на подложка...

Ако искаш опитай... ръцете ми са с 2 см. напомпани след това нещо...

25.12.04
12:56

[quote author=“bobtosh”]

Ако искаш опитай... ръцете ми са с 2 см. напомпани след това нещо...

Брей тва е бая 2см,мойте най-много с 1 се помпят,ако ще и 10 упр да правя.Според мене тва е индивидуално,на всеки човек е различно.

По темата: Според мене най-добре ще да е ако сменяш всеки път упражненията за бицепс.Направи си 3-4 програми и ги върти.Можеш да сменяш  реда на упражненията.Поне аз така правя.
Успех

гледаи да не го претоварваш,1 път седмично е предостатъчно,повече от 2 упражнения за маса не ти трябват,прави го заедно с трицепса и тренировката да е по далече от тая за гърба,поне 48часа да има да си по4ине

25.12.04
16:27

Всеки има група която изостава от другите,виж правилно ли изпълняваш упражненията , дали не правиш много упражнения,храненето сигурно е добре щом другите мускули растат но виж  почивката да не му е много малка.

25.12.04
16:51

Напомпването говори просто за повече кръв в мускулите, то не е условие за растеж! Растеж има, когато подложите мускулите на натоварване, по - голямо от това, което са свикнали да понасят, вследствие на което се получи разграждане (разрушаване) на мускула (микротравми). След това той се възстановява и става по - силен и по - голям от преди, понеже добавя малко към размерите, за да има в запас (свръхкомпенсация). Това е супер елементарно обяснение, но не ми се обяснява подробно.
Така че, не гледайте напопването, гледайте да увеличавете тежестите. Не може да тренирате със същите тежести, както преди два - три месеца, и да очаквате мускулите ви да нарастнат. Те просто нямат причина да го правят, понеже и сегашните им размери и сила са достатъчни, за да се справят с натоварването. Така, че на първо време целта ви трябва да са базови упражнения и увеличаване на тежестите в тях.
Няма лошо да се помпят мускулите, при усилена работа мускулите се нуждаят от повече хранителни вещества и енергия, които се доставят от кръвта, но това е страничен ефект от тренировката, а не основна цел.

BO

25.12.04
16:57

Петко К, 100% съм съгласен с теб. На мен също ми е ясно, че не напомпването е целта, но това показва за една добре проведена тренировка. Тежестите, които използвам сега са по-високи за всички упражнения които правя от няколко месеца насам. Например при сгъванията за бицепс съм качил тежестта с 9 кг., за френското от лег - 8 кг.... и т..н.. и това е за 2 месеца и половина.

25.12.04
18:33

ami naprimerno vazmogno li e da sam im sprial rastega s edni i sashti oprajnenia zashtoto sega zapochnah da gi smeniam no nevigdam goliam efekt???
При следващо нарошение на правилата и не писане на кирилица ще следват санкции!
емил

MI

26.12.04
10:08

Ефекта идва със системните тренировки.Друго важно нещо,което има влияние върху разтежа е обема на тренировката-ако се претовариш, забрави да почнат да се получи какъвто и да е разтеж.Друго нещо на което искам да обърна внимание е правилното изпълнение на упражненията-гледай да изпълняваш упражненията правилно.Ако обаче каквито и системи да пробваш и не забележиш ефект, според мене трябва да си преразгледаш хранителния режим ,като по-специално обърнеш внимание на калорииния ти баланс.Също така мисля , че не е нужно да споменавам ,че мускулите нарастват докато спиш, а не в залата,така че обърни и внимание на възтановяването и по-специално на съня.
успех
по-здрави :)

BO

26.12.04
13:34

също така гледай да покачваш работната тежест за всяко упражнение... (като естествено това става плавно и не обезателно на всяка тренировка).

27.12.04
01:30

Според мен точно НАПОМПВАНЕТО с интензивност 75-85 % в положение на положителен азотен баланс е именно идеята която трябва да следим всички ние ако искаме да растем .Така го обясняват и в всички книги когато стане дума за хипертрофия

Лично Мнение

27.12.04
14:05

Направих един опит...до сега (тренирам от една година)съм правил горе долу по 9-12 серии за бицепс и трицепс.До 5-6 месец имаше голям разтеж,след това растеше много бавно и последните месеци не мърдаха.Пробвах дроп,супер и всякакви серии по време на тренировка качвах с 2 санта,но след това пак нищо.Последния месец свалих на 7 серии(2-е базови упражнения),прегледах си и техниката и резултата е 1,5 санта повече.

27.12.04
14:10

Ще обобщя малко  :) : честата смяна упражненията не е решение. Ако не съумееш да “изтискаш” всичко от тежките базови движения, кое упражнение би помогнало? Напомпването наистина не е белег за разтеж, вече си го усетил. Поразсъждавай над постовете Бобтош и Петко, много истина се съдържа в тях. Успех!

27.12.04
18:51

[quote author=“andrew”]Направих един опит...до сега (тренирам от една година)съм правил горе долу по 9-12 серии за бицепс и трицепс.До 5-6 месец имаше голям разтеж,след това растеше много бавно и последните месеци не мърдаха.Пробвах дроп,супер и всякакви серии по време на тренировка качвах с 2 санта,но след това пак нищо.Последния месец свалих на 7 серии(2-е базови упражнения),прегледах си и техниката и резултата е 1,5 санта повече.

Ето това е много добър пример че многото не върши работа но пак чувстваш напомпване нали,щото в горния пост за това говорех но натоварването (това съм пропуснал) трябва да е във фзиологични граници

27.12.04
19:51

Двете неща са свързани, тъй като става дума за два различни периода. Първия покачване на сила, което може да значи упражнения до отказ, супер серии, повишаване на интензивността и т.н. всеки според възгледите си. След като покачите силата си идва период на хипертрофия, т.е. оползотвоворяване на покачената сила... например за 3 седмици тренировки при 75-85% от мах-а (като може да въртите упражненията). Т.е. при силовите упражнения не се стига до “напомпване”, поне не до върхово, тъй като тежестите са много големи, времето за изпълнение късо, а броят на повторенията малко (3-5). По дефиниция хипертрофия не настъпва, тъй като това са упражнения за нервната система. Когато тренировките се за хипертрофия тогава напомването е вашата цел.
В идеалния случай следва едноседмична почивка без тренировки, след което започвате този цикъл отначало, но вече с малко по-голяма тежест (силови тренировки) и т.н.

BO

27.12.04
20:39

най-голямо напомпване се получава при тренировки за релеф - ниска тежест, висок брой на повторенията, кратки почивки => ниска интензивност, респективно висока плътност на тренировката.

27.12.04
21:01

[quote author=“bobtosh”]най-голямо напомпване се получава при тренировки за релеф - ниска тежест, висок брой на повторенията, кратки почивки => ниска интензивност, респективно висока плътност на тренировката.

Да бе.. а къде остави кортизола  :wink: Къде остави енергийния разход (гликоген)?
Нали все пак говорим за покачване на мускулна маса а не орелефяване  8)

27.12.04
21:08

Много хора имат проблеми с бицепса си. Трудно се улавя идиялната тренировка за този мускул. За видовете брахиалис съм казвал мнооого пъти :) . Та едно ново упражнение да споделя ,сигорно доста от ваз са го виждали във филма на Маркус Рул. Та то представлява бицепсово згъване с чийтинг от скрипец. Трябва да прибутате една лежанка пред скрипеца ,от там хфащате дълга ръкохватка с нормален за бицепсово сгъване хват и сядате на лежанката. Облягате се назад на лега с испънати ръце и сгъвате ръцете. :) Надявам се ,че сте ме разбрали горе долу ,ако не сте гледаите филма на Маркус.
по-здрави

MI

27.12.04
21:21

Бицепса е малък мускул и извършва работа почти при всяка тренировка!Затова ако не си на химия е добре да го тренираш, както и трицепса един път в седмицата!Иначе се гуми ефекта!тои няма време да почива а мускула расте докато почива!И е хубаво да завършваш седмицата с ръцете!успех!

BO

27.12.04
21:43

[quote author=“perlsite”][quote author=“bobtosh”]най-голямо напомпване се получава при тренировки за релеф - ниска тежест, висок брой на повторенията, кратки почивки => ниска интензивност, респективно висока плътност на тренировката.

Да бе.. а къде остави кортизола  :wink: Къде остави енергийния разход (гликоген)?
Нали все пак говорим за покачване на мускулна маса а не орелефяване  8)

само уточнявах, че при тренировките за релеф се получава по-голямо напомпване от тези за маса (поне при мен). иначе ясно, че точно тук става въпрос за трениране на бицепса за маса...  :D… а и по-горе стана ясно, че напомпването не е основното...

28.12.04
00:17

[quote author=“milenchev”]Бицепса е малък мускул и извършва работа почти при всяка тренировка!Затова ако не си на химия е добре да го тренираш, както и трицепса един път в седмицата!Иначе се гуми ефекта!тои няма време да почива а мускула расте докато почива!И е хубаво да завършваш седмицата с ръцете!успех!

Даже 1път в седмицата е много ,но всичко индивидоално според много неща! Иначе точно това е ,че бицепса трудно се натоварва въпреки ,че е малак мускул и в много от случеите предмишницата остава претренирана ,а бицепса няма потенциял за растеж.
по-здрави

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1