Става ли така ??

06.02.08
15:56

Здравейте бб-тимчоци:)

От 7.01.2008 година реших, че трябва да съм на диета и да смъкна до лятото някакво количество килограми.Първо малко информация за мен.24години 185см 124кг. От 7 януари намалих рязко храната, като премахнах хляба , газираното , сладкото и най-вече спрях да пия(а петък и събота пиех по много). Междувремено си купих 2 комплекта думбели от 10 до 17,5кг и велоергометър.Ето и как изглежда горе долу храненята и тренировките.

ставане: 7.40
Закуска: 8.00ч: една активия с фибри
после съм на работа през седмицата където ям солетки хрус-хрус на обяд с айран или кисело мляко. прибирам се кум 17.30-18.00ч и вечерям предимно по 1 консерва с 3-4 филийки хляб бонус класик. разнообразявам с зелени салати краставици домати варени яйца, сирене извара пилешки вакуумирани пържолки(по една на вечеря). Оделно пия по 3литра вода на ден и от време на време някой пилешки бульон.
Към:19.30-20.00ч 3 пъти седмично върта на велоергометъра(вече правя 40 минути на 3та предавка [ot 8 max]). Другите дни правя упражнения за груб бицепс гърди трицепс и корем(но не много активно[30-40 min/day]).
през деня приемам между храненята понякога и кашу или бадеми по 100грама(което го броя за 1 ядене)

Резъутатите до момента (1месец) са следните. Вече съм 115кг. Доста по-добре се чувствам но почва да ми писва еднообразната храна която приемам.
Искам да ме посъветвате какво да сменя в този режим и към какво да се стремя ? Кога и как точно да правя тренировките (знам че е хубаво кардиото да е сутрин на гладно но ме мързи да ставам толкова рано).

Събота и неделя често играеме футбол или баскетбол и се включвам активно.
Дали храните който приемам стават за НВД и ако не каде да поправа нещата.
Ще се радвам на критики мнения и предложения.
Поздрави от мен:)

Разбира се и целта ми: 95кг до лятото (август) Възможно ли е и стига ли само желание и мотивация

Темата беше редактирана от ceno83 на 06.02.08 16:06.

06.02.08
16:09

яденето ти нема  нищо общо  с  НВД

06.02.08
16:16

Поздравления за добрия рузлтат, но пробвай с това:
7:40-ставане
8:00-купа Мюсли (с 1-2 ябълки)
към 10:30-11:00- орехи, абълки ... (аз лично предпочитам бананите)
13:30-14:30-150гр месо риба/пиле +300 гр. салата +2 горе-доло големи сварени картофа
след обед можеш да хапнеш нещо по леко за стомаха и не много въглехидратно ( мляко,плод, салатка)
Вечерта също може да ядеш салата да не седиш гладен :)
И това е от мен. Само пии повечко вода , поне 5 до 8 литра на ден.
Надявам се да ти помогна ако има нещо “колегите” от форума ще добавят/поправят.
Успехи!

06.02.08
16:57

Dakas по добре не помагаи  !!! НВД  е  диета в която  мазнините са  основното а въглехидратите са 1-1.5 грама на кг телесно тегло !!Протеина трябва да е  2 -3 грама на килограм  !!Прави си високо въглехидратни дни 1 пат в  седмицата !!В нормалните дни  трябва да  си на -500 калории  за тая сел си смяташ калориите за ден !!В високо въглехидратния ден си на +200-300 !!!

06.02.08
17:17

казано от Wrestling_pro на 06.02.08, 16:57:

Dakas по добре не помагаи  !!! НВД  е  диета в която  мазнините са  основното а въглехидратите са 1-1.5 грама на кг телесно тегло !!Протеина трябва да е  2 -3 грама на килограм  !!Прави си високо въглехидратни дни 1 пат в  седмицата !!В нормалните дни  трябва да  си на -500 калории  за тая сел си смяташ калориите за ден !!В високо въглехидратния ден си на +200-300 !!!

Значи това добре. Въглехидратите ги докарвам до към 100-120гр на ден. От какво да си набава необходимите мазнини(какво ядене?). Също така и протеина от какво да набавям ?  в нормални дни съм -800до 1000 калории. Смятах го че са ми нужни около 2700калории, аз средно приемам по 1500-2000 на ден. Каква е целта на въглехидратния ден? Не гладувам , смисъл това което ям вече ме засища достатъчно, беше ми гадно първата седмица но после не усещам никакъв глад, а ако усетя винаги намирам нещо с което да го “залъжа”. Задължително ли е да ядеш към 3ч. салати или пържоли при положение че не си гладен точно тогава ? Дайте някакви съвети именно в насока промяна на храната , като да е сведена до минимум и да не чувствам глад.?!?

06.02.08
18:46

Много,много цифри, много теория и никаква практика. Яж мазно (яйца,свинско,масло,сметана и т.н),яж салати,спри въглехидратите, тренирай тежко (ама наистина тежко, а не бицепсови сгъвания и разни макари) и се наслаждавай на резултатите .. тия цифри нищичко не значат.
edit: Понеже с тия дъмбели ще ти е трудно да тренираш тежко, потърси в нета информация за интервалния метод на Табата, за него поне ще са ти достатъчни.

Мнението беше редактирано от G33K на 06.02.08 18:50.

06.02.08
19:50

казано от ceno83 на 06.02.08, 17:17:

казано от Wrestling_pro на 06.02.08, 16:57:

Значи това добре. Въглехидратите ги докарвам до към 100-120гр на ден. От какво да си набава необходимите мазнини(какво ядене?). Също така и протеина от какво да набавям ?  в нормални дни съм -800до 1000 калории. Смятах го че са ми нужни около 2700калории, аз средно приемам по 1500-2000 на ден. Каква е целта на въглехидратния ден? Не гладувам , смисъл това което ям вече ме засища достатъчно, беше ми гадно първата седмица но после не усещам никакъв глад, а ако усетя винаги намирам нещо с което да го “залъжа”. Задължително ли е да ядеш към 3ч. салати или пържоли при положение че не си гладен точно тогава ? Дайте някакви съвети именно в насока промяна на храната , като да е сведена до минимум и да не чувствам глад.?!?

неееее!!! На  -500 НЕ на повече !!!Ваглехидратния ден  е за да не  свиква  организма и да не  вклучва на икономичния  режим с по малко калории а  и за да  мое да  разонобразиш !!караи на 2200 калории тва  колко си гладен не важно !!Не по малко от 2200!!!!!Яде  се  по време  а не кога си гладен (като свикнеш ще огладняваш по това време )!!

07.02.08
16:22

Е са чак пък по време...
Гледай просто да ядеш на често, по-малко. Аз фраскам по 8-9 пъти на ден.

07.02.08
21:39

Благодаря пичове. Ще ви информирам как се движа. и ще чакам още предложения :П

08.02.08
07:58

казано от G33K на 06.02.08, 18:46:

Много,много цифри, много теория и никаква практика. Яж мазно (яйца,свинско,масло,сметана и т.н),яж салати,спри въглехидратите, тренирай тежко (ама наистина тежко, а не бицепсови сгъвания и разни макари) и се наслаждавай на резултатите .. тия цифри нищичко не значат.
edit: Понеже с тия дъмбели ще ти е трудно да тренираш тежко, потърси в нета информация за интервалния метод на Табата, за него поне ще са ти достатъчни.

Абе момче какви тежки тренировки говориш глупости, с НВД тренировката не трябва да ти превишава 45мин знаеш ли каква интензивност е това. Дълги тренировки с подчертан аеробен характер бързо водят до така опасната при бедна на въглехидрати диета хипоглекимия. Мазнините не трябва да се набавят от МАЗНО, по скоро използвай неща като зехтин, ленено олио, маслини, сусамов тахан, фъстъчено масло, и ядки! Средно за мазнини в НВД 1.8гр. мазнини отговарят килограм телесно тегло. Прави НВД 3 дена на 4тия вкарай 300-400гр въглехидрати за да не ти се заключи тялото прави тази диета не повече от 4 седмици след което мини на РБР.

08.02.08
08:30

45 минути? Че аз за 10-15 минути такава тренировка мога да ти направя, че после цял ден ще ти е замаяно - тежко и продължително по-скоро се изключват, а не са синоними ... Аеробен характер? Кой говори за аеробен характер на тренировката - аз лично аеробна тренировка нямам от поне година, не смятам аеробните тренировки за оптимални откъм резултати. Края на лятото и есента миналата година имам 4 месеца и кусур през които единствен източник на въглехидрати са зеленчуците, а мазнините са от мазно в най-точния смисъл на думата, жив съм, здрав съм (проверено при това), спрях не от нужда, ами защото ми свършиха парите за свински пържоли и се наложи да вкарам и по-евтин източник на храна, сега пак съм посъбрал - ще изкарам дай боже един по-продължителен период. Това което ти пишеш е точно това което имам предвид - казваш ми прочетени неща ,а не личен опит. Аз не съм чел толкова много, но пък съм пробвал това-онова и съм забелязал кое действа добре и кое не дотам.

Мнението беше редактирано от G33K на 08.02.08 08:34.

08.02.08
11:15

казано от spawnbg на 08.02.08, 07:58:

казано от G33K на 06.02.08, 18:46:

Абе момче какви тежки тренировки говориш глупости, с НВД тренировката не трябва да ти превишава 45мин знаеш ли каква интензивност е това. Дълги тренировки с подчертан аеробен характер бързо водят до така опасната при бедна на въглехидрати диета хипоглекимия. Мазнините не трябва да се набавят от МАЗНО, по скоро използвай неща като зехтин, ленено олио, маслини, сусамов тахан, фъстъчено масло, и ядки! Средно за мазнини в НВД 1.8гр. мазнини отговарят килограм телесно тегло. Прави НВД 3 дена на 4тия вкарай 300-400гр въглехидрати за да не ти се заключи тялото прави тази диета не повече от 4 седмици след което мини на РБР.

1.8 грама мазнини тва  каде го видя  ?? Тва е голяма  простотия  енергията се набавя от мазнини  !! Ако си с по голям калориен разход на ден и повече спорт тия  1.8 грама не стигат !!!!!

11.02.08
09:14

Значи НВД-то ми е вече 4 седмици и половина но пропусках деня с повечко въглехидрати . Не съм го знаел. Кажете ми какво примерно количество храна , и каква, трябва да приемам този ден при положение че съм 115кг ??? Стига ли Велоергометър 3 пъти седмично по 40 минути и упражнения с дъмбели за всички групи по 1 упражнение 2 пъти седмично?? За сега аз виждам добър резултат но не искам организма да ми свикне с това НВД  и да спра да свалям изведнъж. За това искам да знам какви храни да приемам точно тези дни когато трябва да взимам въглехидрати . Мерси пак за мненията :)

Мнението беше редактирано от ceno83 на 11.02.08 09:16.

11.02.08
09:47

Бавни  въглехидрати - овес ; ориз ; картофи ; макаронки пълнозарнести

11.02.08
12:04

казано от Wrestling_pro на 11.02.08, 09:47:

Бавни  въглехидрати - ориз ; картофи

:gulp:

Висок гликемичен индекс = от 100 до 60

Бял ориз            92
Печени картофи    85    
Пържени картофи  75
Варени картофи    73

:-S

11.02.08
16:39

да бе  ама  то ГИто не  е  всичко бе брат!! Гито намалява  като се сготви варен или като се яде с месо или с  зеленчуци !! Които и да попиташ ще ти каже че тва са  бавни въглехидрати така че не се пули !

11.02.08
18:35

Пределно ясно ми е какво е ГИ, кога намалява и т.н., но това няма много общо с изказвания от сорта ‘ориза е бавен въглехидрат’, защото просто не е и това ще ти го каже всеки!

Мнението беше редактирано от Crazy_With_Razor на 11.02.08 18:37.

12.02.08
15:16

а каква е разликата между бавен и бърз въглехидрат ?

MR

12.02.08
16:36

казано от Wrestling_pro на 11.02.08, 16:39:

да бе  ама  то ГИто не  е  всичко бе брат!! Гито намалява  като се сготви варен или като се яде с месо или с  зеленчуци !! Които и да попиташ ще ти каже че тва са  бавни въглехидрати така че не се пули !

NE! Pe4eneto na zurnoto pri hlqba i vareneto na oriza gi pravqt s tolkova visoko GI (Ako ste u4ili himiq trqbva da znaete).
Za drugoto sum suglasen. Ima 1 podrobnost - Insulinoviq index koito ne se prepokriva napulno s GI ...

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1