06.02.08
17:03
Здравейте . :)
Първо искам да ви кажа , че съм доста бос във тия теми и хич не ги разбирам за това не ми се смейте много като четете написаното по - долу от мен .:)
Значи 1.75-76 съм някъде , 61-62 килограма , на 17 години (май месец ги правя 18-те), слабичак съм , и искам да кача някъде 6-7 килограма поне до лятото .. От понеделник почнах да ходя на фитнес със един приятел , с целта да качвам нали , обаче проблема е , че незнам какво да правя .. Той ми казва на кви уреди да ходя , ся нали съм начинаещ ходя на всичките първия месец , но искам “професионална” помощ от вас ако може .. :)
Малко съм чел и разбрах , че програма за хранене всеки ден едно и също трябва да ям , пък не го искам . Мога примерно всяка сутрин да ям овесени ядки с кисело мляко(ако има смисъл) , прочетох няколко теми , навсякъде присъстват и да ям повечко пъти през деня .. В момента ям 3 пъти на ден някъде .. Пуша , което сигурно е проблем , но ако ми пречи мога да ги намаля разбира се на 2-3 на ден някъде ..
Просто искам да ме посъветвате нещо , какво да ям по - често ? Тъй като ще ходя понеделник , сряда и петък на фитнес ако може няква програма на кви уреди да ходя , аз ще си я препиша и да изпълнявам .. Много хора ми викат за някъв яйчен протеин , че бил идеален за мен , колко пари струва , каква марка и въобще нужен ли ми е на тоя етап и ще ми помогне ли ?
И последно от понеделник имам страшна мускулна треска и гърдите и бицепса и по - долу малко (незнам как се казва) много ме болят , днеска пак същото , има ли начин да не ме боли ? Не че е голяма болка ,ама е неприятно ... И нещо за енергия какво се взима , да имам малко повече сила ? И какво представлява изотона ? (май така се пишеше)
Много ще ви благодаря ако ме светнете по всичките тия въпроси и да ми помогнете . Взел съм на сериозно нали , щото до ся мързел ама идва море ... :) :)
06.02.08
20:17
казано от 1878 на 06.02.08, 17:03:
Малко съм чел
Това пролича от начина, по който питаш, като не искам да те засегна, а все пак да те ориентирам в тематиката. За целта горещо ти препоръчвам да прегледаш седмичната ни тема, която посветихме на “новаците”. Надявам се да ти бъдат полезни.
Мнението беше редактирано от Димитър Михайлов на 06.02.08 20:17.
http://www.bb-team.org/workout/1291/
Избрах си тази програма поне за първия месец .. Пък после като напредна ще му мисля ...
Само не разбрах кое е по-добре за начинаещи яйчния протеин или суроватъчния ??
Моля ви поне на тоя въпрос ми отговорете ... :):):)
07.02.08
21:13
Няма по-добро и по-лошо. И двете са нужни. Сам правиш избора, ако нямаш пари за двете, кое да взимаш, но само като наблюдателна статистика мога да ти кажа, че хората, които нямат пари и за суроватка и за яйчен, взимат първия, а втория си го взимат като храна преди лягане и в части през деня. А всъщност, ако единият ти отсъства в храната... няма нищо да стане. И между другото, ако се взима, се взима млечно-яйчен.
Суроватъчният може да го заместиш с животински продукти, а млечно-яйчния... май си личи от името :D
казано от Klimentii на 07.02.08, 21:13:
Няма по-добро и по-лошо. И двете са нужни. Сам правиш избора, ако нямаш пари за двете, кое да взимаш, но само като наблюдателна статистика мога да ти кажа, че хората, които нямат пари и за суроватка и за яйчен, взимат първия, а втория си го взимат като храна преди лягане и в части през деня. А всъщност, ако единият ти отсъства в храната... няма нищо да стане. И между другото, ако се взима, се взима млечно-яйчен.
Суроватъчният може да го заместиш с животински продукти, а млечно-яйчния... май си личи от името :D
Ще има ли ефект примерно след тренировка да пие суроватъчен , а преди лягане да пия яйчен ?
Парите не са ми проблем , в смисъл само ми кажете как да ги дозирам ? И когато почивам взима ли се ?
08.02.08
18:43
Взимат се естествено,нали когато мускула почива расте.Сурватката можеш да я взимаш сутрин,преди и след тренировка, а яйчния между храненията.Наблягай най-вече на яденето! :)
09.02.08
19:34
Според мен, най-добре е да взимаш сутрин, преди и след тренировка суроватка, а преди лягане - млечно-яйчен :)
20.02.12
15:16
Модерация: Непозволено съдържание! Моля, спазвайте правилата на форума!
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 20.02.12 16:12.
21.02.12
04:09
Здравейте и от мен, не желаех да пускам нова тема, защото и без това има много. Моят случай е малко по-различен, не знам от къде да започна. Така, на 17 години съм, висок съм 185 см. 72кг. тренирам волейбол като паралелно с това ходя и на фитнес. Доста слаб се виждам лично за себе си, искам да кача килограми някъде около 80 да стана да речем, но изникват следните проблеми : Тренировките са тежки както във фитнеса така и в залата. По цял ден съм на крак. Имам много ускорен метаболизъм. Опитвал съм много диети и т.н. но без успех имаше един период в който така се случи, че се залежах за един месец и станах 78 килограма - зарадвах се но без успех, след седмица в залата пак си заковах 72та килограма. Не разбирам от фитнес признавам си го, един познат инструктор ми казва какво да правя и ходя с него за да може да гледам изпълнение на упражненията и такива неща. Просто човека доста ми помогна и не искам и с това да го занимавам. Така сега малко повече информация: РМР - 4050 калории, като съм завишил коефициента на активност до 1.925, защото тренирам 7 дни в седмицата като 3 от тях фитнес, а през уйкенда съм на волейбол 2 пъти.
Дневна нужда от въглехидрати : 2175калории или 544гр.
Протеин : 1305 калории или 326 гр.
Мазнини: 870калории или 97 грама.
Програмата ми за фитнес е : Понеделник - Гърди и рамо + корем ; Сряда - Гръб и ръце; Петък - Крака
Искам да помоля, ако можете да ми предложите някой примерен хранителен режим. Няма какво да се лъжем - искам за лятото да направя някакво тяло или поне да кача някои килограм без да започна да се търкалям. Ако се налага мога да пия и някакви добавки. На фитнес ходя от около месец. Благодаря искам също така да се извиня ако има правописни, пунктуационни грешки и лапсуси просто доста ми се спи.