08.02.08
17:15
четвъртак дигах за рамо и трапец.И понеже дигам вкъщи и нямам облегалка и като правих преси за рамо и моя приятел зад гърба ми стоеше и ми го натискаше на вътре да стои изпънат и щтангата е тежка и се назорвах.И сега кръста имам сериозна болка :( има едни колани големи от плат за болка в кръста дали ако го сложа щте ми се оправи ?
Намажи го с Фелоран или Фастум гел и след като се оправи болката тогава слагай колан - задължително
Здравейте!
Ох, аз не смея нищо да кажа но...последно време и мен ме боли кръста. Пак! И се чудих от какво се е получило - от стола ли, от коремните ли, от римската ли....от Бог знае какво. Сега, като прочетох поста на Кевин и се сетих, че и аз правих рамене с щангата и оттогава се получи. И какво - от това ли съм се контузила? :smirk:
Дори вечра мислех да ходя на лекар, но естествено, нямаше как! Ако е нещо сериозно, казвайте, ще търся лекар! Значи - болката е малко под пояса, а по време и особено след тренировката започва едно “парене” отвътре. Все едно е гореща инжекция, забита между двете “дупчици” на дупето.
@Winnie
Ти не ползваш ли специален уред пригоден за раммени преси, с облегалка?Ако ползваш такъв не виждам, защо това би могло да доведе до проблем.Или може би трябва да заздравиш кръста с малко гръбни преси.
09.02.08
09:17
казано от RedWalker на 09.02.08, 08:53:
.Или може би трябва да заздравиш кръста с малко гръбни преси.
Или мъртва тяга направо :)
казано от RedWalker на 09.02.08, 08:53:
@Winnie
Ти не ползваш ли специален уред пригоден за раммени преси, с облегалка?Ако ползваш такъв не виждам, защо това би могло да доведе до проблем.Или може би трябва да заздравиш кръста с малко гръбни преси.
Не, правя военни преси у дома, не мога да ходя на зала...правя ги права, мятам лоста на гърдите си и така. :)
Не е проблема в раменните преси, не знам от какво е. Май от коремните преси ме боли кръста. Предния път, се получи същата работа, но когато ходих в зала и правих сгъване с корема на машина. Такава, с която свиваш краката и гърдите едновременно. Ще трябва наистина да заздравя пояса, но как да стане в домашни условия? Без екстензия? Мъртва тяга не знам дали ще направя адекватно, ако нещо взема да се кълча, съвсем ще я овапцам ...
09.02.08
12:57
ами щом не искаш нито екстензии нито тяга може би навеждане с щанга, само това ми идва наум...