В каква зала предпочитате да тренирате - мазе или палат ?

08.02.08
20:15

Интересно ми е в какви зали предпочитате да тренирате - за мен лично няма значение. Когато имам възможност , тренирам в голяма зала с много оборудване, иначе ми е достатъчно да има желязо и малко повече място.Едни от най - хубавите тренировки съм ги правил в мазета с мирис на мухъл.

Темата беше редактирана от topeto на 08.02.08 20:15.

08.02.08
20:20

Скромен съм - нуждая се от лост, бенч-пейка, чифт дъмбели, а къде ще бъдат те няма голямо значение :) Рядко се глезя и давам по 5лв. за залата на Академик.

08.02.08
20:32

Този въпрос вече е разискван, доколкото помня, даже предния път се получи ДОСТА разгорещена дискусия.
По същество... така както е поставен въпроса, ще кажа, че не се кефя нито на мазета, нито на палати. Предпочитам нелуксозни зали с качествени уреди и нормална хигиена. Нямам нужда от изгъзици, но и не обичам да излизам с изцапани дрехи от залата.

08.02.08
20:41

Предпочитам по-спретнатите зали, не ми харесва да се въргалям като плъх в някое мазе. :)

09.02.08
08:12

Досега все в мазета тренирам, ама то и пари няма за друго, така че съм за мазе.

09.02.08
08:50

няма значение къде ще е въпроса е да има това,което ми трябва за една тренировка.

09.02.08
08:59

Предпочитам мазе, в което да ходим 2-3 човека.Нямам предвид западнала дупка, която не е чистена никога, но нещо по-така старомодно.Трябва ми 1 лежанка, 1 стойка аз клек, чифт дъмбели, лост, 1 скрипец и една скотова ..Самата атмосфера на мазата те предразполага към по-качествена тренировка, ако има и качествен метал за надъхване просто няма да има равна такава зала :)

09.02.08
09:47

казано от RedWalker на 09.02.08, 08:59:

Предпочитам мазе, в което да ходим 2-3 човека.Нямам предвид западнала дупка, която не е чистена никога, но нещо по-така старомодно.Трябва ми 1 лежанка, 1 стойка аз клек, чифт дъмбели, лост, 1 скрипец и една скотова ..Самата атмосфера на мазата те предразполага към по-качествена тренировка, ако има и качествен метал за надъхване просто няма да има равна такава зала :)

мда и аз така.Обичам да хвърлям дъмбелите по пода, а в една зала където сичко е лъскаво не става.Отделно те предразполага да тренираш hardcore

09.02.08
10:00

Дълго време посещавах едни от наи-луксозните зали в София и не мога да се оплача.Работата е там че тези зали разполагат с огромен арсенал от машини и често се увличам по тях и тренировките ми стават по-леки,което на моменти за разнообразие е добре.В момента поради стеклите се обстоятества тренирам в мазе с 1 джам,с 3 уреда и дъмбели а по тежки тренировки никога през живота си не съм правил.Шибаната обстановка ме нахъсва много яко.Хубаво е да има разнообразие ,човек да види и 2 и 200.

09.02.08
10:24

Не ми пука ако ще и мазе да е.Само да не е фрашкано с народ, че става едно изчакванеееее .....

09.02.08
11:55

Скромните зали със свободни тежести, лежанки, поставка за клякания, няколко вида скрипци и няколко базови машини като такива за лег екстензии, лег сгъване са ми по - сърце, не харесвам луксозните зали пълни с всякакви видове изчанчени машини и хора които се мотаят без идея какво да правят там или трениращи с безмислени упражнения както и инструктори които по телосложение не се различават от тези които тренират, на какво ще ги научат като те самите не са постигнали прогрес?
Тези зали са скъпи, на собственика не му пука дали посещаващите имат някакъв прогрес или не стига му всичко да изглежда по лъскаво и претрупано така че да си плащат повече пари, там се разсейваш от многото уреди, машини и  хората които идват за да отбиват номера тренират без да влагат усилия а просто за да се хвалят че ходят на фитнес - това са болшинството от хора трениращи в такива зали. В залите които има базовото оборудване и най - вече свободни тежести има всичко което ти трябва можеш да останеш фокусиран върху упражненията няма твърде много хора и можеш след тежката серия просто да хвърлиш тежеста на земята и да починеш без да се налага да мъкнеш напред назад тежести.

09.02.08
12:18

казано от BOR на 09.02.08, 09:47:

казано от RedWalker на 09.02.08, 08:59:

мда и аз така.Обичам да хвърлям дъмбелите по пода, а в една зала където сичко е лъскаво не става.Отделно те предразполага да тренираш hardcore

Дориан стайл..Пък и според мен 3/4 от машини са някакви глезотийки, който не могат да заместят свободните тежести.В луксозна зала бих завел някое моделче, който има за цел 25 релефна ръка.

09.02.08
12:19

Палат, в който само аз си тренирам.
Е, може и да има някой, който да ‘пази’. :D
Преди съм ходил в ‘мазе’ - екстра си беше до момента, в който не отидох една вечер и не се оказа, че в т’ва мазе(бивш ф. салон на едно у-ще) има към 20 човека. За палатите  - бях наминал през един нов и лъскав фитнес с монитори навсякъде и космически уреди, но честно казано...не ми заприлича на място, където ще тренирам с удоволствие.

Е, аз тренирам вкъщи и определено го предпочитам пред двата варианта с обществени зали.

09.02.08
12:44

АЗ пък много бих се кефел да тренирам в “палат”.Една огромна свръх-модерна зала с толкова много уреди,че всички педровци се прехласват и тренират с тях,а никой не ми барника щангите и дъмбелите.Една подобна зала би привлекла голям брой момичета,което само би ме зарадвало(и надъхало  :coolgrin: ).

09.02.08
13:04

казано от Alkorin на 09.02.08, 11:55:

можеш след тежката серия просто да хвърлиш тежеста на земята и да починеш без да се налага да мъкнеш напред назад тежести.

Извинявай, обаче тука не мога да се съглася с тебе. Това оставяне на тежестите след приключване на сериите винаги много ме е дразнило. Никой не е длъжен да разтоварва чужди лостове и уреди - едно че не е приятно, второ се губи време и трето това е проблем за по-слабите в залата. И мене ме домързява понякога да си разтоваря лоста след тяга примерно, обаче се замислям как ще се почувствам аз, ако някой ми го остави след серията си аз да му го разтоварвам. Най-малкото не е коректно. Да не говорим, че в половината зали лостовете са огънати заради това, че се случва да седят с часове натоварени от двете страни и сложени на тесни стойки.

09.02.08
16:57

Аз пък до сега не съм видяла нито един от трениращите да си разтоварва лоста след приключване на упражнението.
Добре щеше да е всички да са като теб. :)
Иначе по въпроса-стига да има уредите,коита са ми необходими мога да тренирам и в мазе.И да не е претъпкано,защото изчакването е доста изнервящо и не можеш да се концентрираш.

09.02.08
17:34

В мазе не бих се върнал да тренирам.
Мога да си правя качествени тренировки навсякъде, но след като мога да си позволя малко по-луксозна зала, предпочитам нея.

09.02.08
17:55

Нещо средно между мазе и луксозна зала е най-добрия вариант за мен,т.к. мазетата са ми отвратителни, а луксозните зали ми идват много скъпо.Аз сега ходя в студ. град в Христо Ботев, което си е мазе отвсякъде, но доста прилично мазе и на много добри цени.

09.02.08
18:09

Средна работа, да не е палат но не и голяма мизерия.За момента съм си намерил такъв и тренировката е 2 лв.С карта излиза бая евтино и като цяло мн ми харесва има си основните уреди даже и 2,3 глезотиийки :)

09.02.08
18:35

Мазе или палат не е от значение, ако са налице:

1. Добре поддържани, работещи уреди.
2. Хигиена.
3. Гардероб или поне удобно място, откъдето може да наблюдаваш дали вещите са ти на мястото.
4. Цена под 3 лв./тренировка (броя намалението, идващо от карти, ако съответното място притежава въобще такива)

Последния път, когато бях в мазе се изплаших за здравето на приятеля ми, който тренира там. Липсваха много неща - като например обратен/полу-лег. А куките на хоризонталния бяха на разстояние не повече от 20-30 сантима, така че като сложиш тежест от едната страна - лоста е на земята. Да не говоря, че на нито един дъмбел нямаше отбелязана тежестта му. За прах да не споменавам.

Оправданието му защо ходи на фитнес беше, че “струва само левче/тренировка”. Аз лично предпочитам да давам лев отгоре, но да си пазя здравето.

FZ

09.02.08
18:41

На времето нямаше избор на зала  тренираше се който където и както може , но сега е друго нещо в голямата и добре оборудвана зала тренировката е удоволствие  :coolsmile:

ZO

09.02.08
18:43

Аз тренирам точно в мазе-хардкор зала със само няколко основни машини и МНОГО истински железа-не харесвам лъскавите фитнесчета,не ме интересува сега някой какво ще каже ама хигиена ама не знам кво-за да направя истинска тренировка на мен ми е нужно такова място.Отделно че е много по-евтина,не трябва да разтоварвам лостовете след сериите(но там така или иначе аз съм един от най-слабите  :red: така че разтоварването на щангите не е проблем за никого) и мога да хвърлям дъмбелите.Фил Хийт го беше казал в “Мускули и фитнес”-внимателното оставяне на дъмбелите след тежка серия може да бъде сериозен проблем и дори доведе до контузия.Така че аз съм с две ръце ЗА мазетата :coolgrin:

В добре оборудвана зала с приятна обстановка. В момента тренирам в такава даже. Че и не плащам даже.

09.02.08
21:47

тренирам в мазе и не ми е зле.. тренирал съм и в Gold’s Gym и там ми беше гот, но като цяло ме влекат железата и спартанщината

09.02.08
22:48

Няма значение
Дориан беше казал
Дори в кенеф ще тренирам ще тренирам ,но ще стана mr Olimpya и стана, демек мотивацията движи нещата.

Мнението беше редактирано от ASTOR на 09.02.08 22:49.

11.02.08
20:46

Благодаря на всички за отговорите.

11.02.08
21:09

Пропуснах да спомена, че също така предпочитам в залата където тренирам да няма (много) жени. Не съм сексист или нещо такова - просто се разсейвам. А и за самите жени не е удобно мисля.

12.02.08
07:22

казано от Владимир8507 на 11.02.08, 21:09:

Пропуснах да спомена, че също така предпочитам в залата където тренирам да няма (много) жени. Не съм сексист или нещо такова - просто се разсейвам. А и за самите жени не е удобно мисля.

За това съм съгласен с теб - все пак ще се прави тренировка не секс

12.02.08
13:35

Ми аз където тренирам си ми харесва. Не съм фен на многото машини, но има такива, които ползвам. В мазе най-много ще ми липсва дългата редица дъмбели от 5 до 35-40 кила, които са през 2 кг. Аз обичам пирамидата като метод, и когато ми се случи да няма в залата дъмбели поне от 10 до 30 кила в поредица ми липсва. Мдааа важно е да няма навалица, но аз ходя сутрин и често тренирам сам в залата ... а понякога с 3-4 човека но не повече :)

Мнението беше редактирано от hridi на 12.02.08 13:36.

BU

12.02.08
17:57

в качествено мазе с още 1-2 човека и нужните уреди - безценно.

най-добрите ми години минаха в едно такова - една лежанка,два лоста,скрипец,няколко дъмбела и home-made боксов чувал. сега съм се разглезил и ходя в един така-наречен палат...

Мнението беше редактирано от Bushwacker на 12.02.08 17:58.

13.02.08
14:58

Ми искам да плащам цена като за мазе, а да е палат :). Не, сериозно аз си ходя в една много добре оборудвана зала, макар и да не е никак лъскава и с не кой знае каква хигиена си я предпочитам пред позиорските фитнеси каде се чудиш да тренираш ли си отишъл или на кафе и приказка с приятели. Тея лъскавите зали хич не ми допадат...Един вид - вижте ме - АЗ ХОДЯ НА ФИТНЕС, кой кат мен? А и в тези добре оборудвани, груби и неугледни зали повече се тренира. Тея първенюшките са ми малко женски като че ли :).
По-здрави!

13.02.08
16:03

казано от ozo на 13.02.08, 14:58:

. Не, сериозно аз си ходя в една много добре оборудвана зала, макар и да не е никак лъскава и с не кой знае каква хигиена си я предпочитам пред позиорските фитнеси каде се чудиш да тренираш ли си отишъл или на кафе и приказка с приятели. Тея лъскавите зали хич не ми допадат...Един вид - вижте ме - АЗ ХОДЯ НА ФИТНЕС, кой кат мен? . Тея първенюшките са ми малко женски като че ли :).
По-здрави!

точно :P

15.02.08
16:19

Не искам палат,но тренирането ми действа подтискащо ако го осъществявам в някакво мазе. Миналата година,когато започнах да тренирам беше в едно голямо мазе,което уж се водеше за зала. Беше пълно с хора,всичко беше старо и мръсно,но там поставих “основите”. Предпочитам да тренирам в зала малко над средното ниво, в която да не е претъпкано,с приятна обстановка и необходимите уреди. В момента тренирам в такава зала и съм много доволен (срещу 4 лв)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1