10.02.08
17:58
Понеже за 1ви път почвам цикал с креатин искам да попитам в колко течност трява да се разтваря. На етикета пише 5 г да се разтварят в 500 мл само че аз трява да приемам 25г на ден и ми е малко трудно да пия по 2.5 литра преди и след тренировка.
И още нещо Нормално ли е честото ходене до кенефа при вземане на креатин ?
10.02.08
18:08
1. Щом дозата ти е 5 гр, се предполага, че говориш за монохидратен. Той принципно не се разтваря, но го приемай с 200-250 мл течност. 25 гр на ден са множко. 20 вземай макс.
2. Не е нормално. При някои хора креатина дразни. В първия случай твоят не е микронизиран - на по-големи кристали е и дразни. Във втория случай креатинът ти е боклук (ако не е микронизиран пък съвсем...). В третия случай си от малкото на които не им понася тази форма на добавката. Ако е така - купи си Кре-Алкалин. Същият ефект, цената не е много различна и по никакъв начин не дразни. Води се дори по-безопасен, въпреки, че и този не вреди.
10.02.08
19:28
Аз първо ще ти отправя критика, че не си си направил труда да прочетеш малко из сайта и форума, а искаш да получиш информация наготово - смелена и изплюта. Но както и да е.
1. Количеството на течността, с която ще приемаш креатина не е от никакво значение. Може да го разтваряш в 250мл, можеш и в 150, а можеш и да не го разтваряш изобщо, а както правят много хора - лапваш лъжицатаи оставяш креатина на езика си, след което го преглъщаш с малко (или повече вода). Добре е да приемаш креатина с някакъв прост въглехидрат (ако не знаеш какво е това, прочети из сайта) - било то декстроза, плодов сок или мед, без значение е. Аз обаче не приемам прости въглехидрати преди тренировка, защото после ми се проваля тренировката. След нея обаче е задължително да приемеш прост въглехидрат (до 30гр).
2. Какви са тия 25гр на ден !? Ако искаш да зареждаш, се зарежда по схемата - 5 дни по 20гр на ден, разделен на 4 приема по 5 гр. След това по 5гр преди и 5гр след тренировка. Можеш и изобщо да не зареждаш.
3. Честото уриниране може да е поради причините, които ти изреди Ради, но може и да е поради това, че пиеш много вода. Аз примерно също ходя доста често по малка нужда, но това е защото в тренировъчни дни пия по над 5 литра вода на ден.
10.02.08
19:47
казано от Владимир8507 на 10.02.08, 19:28:
3. Честото уриниране може да е поради причините, които ти изреди Ради...
Аз разбрах стомашни проблеми, а не уриниране :roll:
Така е когато човек не се изразява точно...
10.02.08
19:51
казано от Ради Хаджирадев на 10.02.08, 19:47:
казано от Владимир8507 на 10.02.08, 19:28:
3. Честото уриниране може да е поради причините, които ти изреди Ради...
Аз разбрах стомашни проблеми, а не уриниране :roll:
Така е когато човек не се изразява точно...
Всъщност, не може да сме сигурни, Ради :-) Може и за голямата нужда да става дума... не се е уточнил човека ;)
Мерси за отговорите ! Тук ще вмъкна няколко неща.Креатина е на фирмата Scitec Nutrition за 26 лв пише че е тестван и безопасен и дозите които съм написал са от етикета му.А колкото до забележката ти Владимир погледнах няколко теми из форома но не намерих точен отговор и за това.А проблема е малката нужда :roll:
10.02.08
20:22
Тази марка не е лоша и ако това, което е в опаковката е това, което би трябвало да бъде, проблема с малката нужда най-вероятно е от това, което ти казах.
Поздрави
Нормално е да ходиш до кенефа често,тъйкато като се пие креатин и не само се приема доста вода.
Мнението беше редактирано от Финдо на 10.02.08 21:03.
10.02.08
21:59
Владо видях 4е по-горе си написал 4е простите въглехидрати преди тренировка ти я провалят.Ще кажеш ли с две думи в какъв смисъл ти я провалят че ми стана интересно да не би да има нешо специфично ?
10.02.08
22:11
казано от KraliMarko на 10.02.08, 21:59:
Владо видях 4е по-горе си написал 4е простите въглехидрати преди тренировка ти я провалят.Ще кажеш ли с две думи в какъв смисъл ти я провалят че ми стана интересно да не би да има нешо специфично ?
Повишават кръвната глюкоза, панкреасът отделя инсулин, а от него ти се доспива. Най-простото обяснение :)
10.02.08
22:34
браво браво полезно е да се знае :) В такъв случай 100-150гр ориз не е ли добър избор за хранене преди тренировка (в комбинация с някакви белтъчини разбира се) (винаги съм се чувставал добре след подобно хранене.не съм усещал осезаем спад в тонуса или нещо подобно)
П.П. брат 6е извинява6 4е ти разводнявам темата.
10.02.08
23:14
Не е толкова зле, все пак не е захар. Най-препоръчвани са овесените ядки.
10.02.08
23:28
казано от Ради Хаджирадев на 10.02.08, 22:11:
Повишават кръвната глюкоза, панкреасът отделя инсулин, а от него ти се доспива. Най-простото обяснение :)
Да, общо взето това е. Казано с две думи - убива ми се желанието за тренировка.
За сметка на това, комплексните въглехидрати (най-често ориз), два часа преди тренировката ми вършат чудеса! И изобщо, при мен храната оказва решаващо влияние върху тренировката.
10.02.08
23:31
Мерси за отговорите, мом4ета.Явно ориз4ето ще свърши работа,когато искам да разнообразя овеса :)
Мнението беше редактирано от KraliMarko на 10.02.08 23:34.
Другият проблем е че простите въглехидрати ти дават внезапно енергия, но след това енергията си изчева също толкова бързо и изведнъж се получава че нямаш гориво с което да продължиш тренировката и спада в силата е внезапен... това дори е по-големият проблем свързан с приема на прости въглехидрати.
11.02.08
00:47
казано от Калоян Георгиев на 11.02.08, 00:08:
Другият проблем е че простите въглехидрати ти дават внезапно енергия, но след това енергията си изчева също толкова бързо и изведнъж се получава че нямаш гориво с което да продължиш тренировката и спада в силата е внезапен... това дори е по-големият проблем свързан с приема на прости въглехидрати.
Дам това е ясно.Исках да разбера дали има нещо по-интересно около тях (например доспиването) :) .Факт е 4е преди тренировка ти трябват бавни въглехидрати.