10.02.08
18:33
може ли да тренирам крака без да натоварвам задните части т.е ...по принцип знам че са свързани и няма как но не искам да не ми пораснат толкова колкото краката ...се пак някой упражнения се напрягат повече при други по-малко ...виждал съм че и при много щангисти задниците им са малки а краката значително големи ...дайте съвети и упражнения а ако може програма за крака за качване на маса с по-изолирани упражнения ще съм ви много благодарен ,благодаря предварително...
Темата беше редактирана от Тихомир Велев на 14.04.11 14:21.
10.02.08
22:47
Глутеуса е почти едно общо с мускулите на краката ти така че трудно ще ги изолираш чак толкова.
Оправи заглавието на темата си!
Няма да ти пораснат колкото краката, такова е устройството на човешкото тяло. Иначе ако държиш да изолираш само мускулите на краката, тфа стаа с машини, но е глупаво, много по-ефективни са упражненията с щанга. Не че имам нещо против машините, но основните упражнения във всяка тренировка трябва да са със свободни тежести, машините са за завършек.
10.02.08
23:17
Аз като админ майстор на форумската опера бих искал да попитам само - що за заглавие? :)
11.02.08
06:46
казано от Димитър Михайлов на 10.02.08, 23:17:
Аз като админ майстор на форумската опера бих искал да попитам само - що за заглавие? :)
Админе,ти не виждаш скрития метафоричен смисъл на буквата “H”! :P
И към автора: Дупето ти няма да порасне толкова от клек.Най-много да се оформи.Просто не клякай до долу.В долно положение при клека колената ти трябва да са на 90 градуса. (прав ъгъл)
Доколкото съм засичал по разни писание, клякането с подложки на петите намалявало натоварването в задника.
Можеш да правиш и преден клек.
Изолирани упражнения..бедрени сгъвания, разгъвания и т.н.
сгъвния разгъвания клякаи не до доло а докато краката стигнат успоредни на пода еджали ще ги изолираш до там че да не се натоварва глутеуса но се пак опитаи :)
11.02.08
16:01
Преден клек.
От полу клякане болят много колена , от слагане на подложки се измества центъра на тежеста и пак болят колена . Личен опит + съм го чел в една тема за болешките в т-натион.ком :) .
btw :заглавието е номер 1 :D
При всички положения ще ти расте задника. А щом не искаш да ти расте така фрапантно , тренирай крака през седмица.
14.02.08
22:39
ок мерси заглавието по навик така го пиша съжалявам ...така ги правя клековете но незнам мисля че след като права лег пресата на другия ден имам значителна мускулна треска на задните части ...но се пак мерси ...