време за протеини

^K

25.12.04
12:10

Тренирам от 3 месеца фитнес и смятам вече да си взема някакви добавки протеини геинари и т.н. Обаче проблема е че не знам какви.До сега съм карал само на АК. Ся покраи празниците ще зема парата  и смятам яко да си накупя некви протеини и ще съм ви благодарен ако ми препоръчате некакви продукти. :)

25.12.04
22:45

Бих ти препоръчал три протеинови източника:
1) гейнър - с него ще можеш да качваш почече мускулна маса. Навремето като тръгнах да блъскам нямаше такава гама продукти и ми бе адски трудно. Но сега с тази формула (30 % белтъчини, 70 сложни дълго и средноверижни въглехидрати) ще възстановяваш много по-бързо и качествено
2) съроватъчен протеин - той е също важен в изграждането на мускулите ти. Препоръчвам една доза като втора закуска с банан! Също така и като втора закуска! Може и преди лягане, но там ту препоръчвам:
3)казеин - спиш и растеш с него. Той се разгражда до аминокиселини много-бавно и не изпадаш в катаболизъм след тежките тренировки!

Но на първо време се снабди с първите два. Успехи ти желая!

С по-здрави!

25.12.04
22:46

Един ценово ориентиран вариант от мене:
Гейнерче за след тренировка - на Биогейм (Супермас за около 10-12лв/кг) или на Нутрим нещо
Протеин коцентрат - Про 90 Голд пак на Нутрим за 18лв/кг
Айде още някой да се изкаже!

25.12.04
22:49

deir_master, ако отидеш в Billa, може и по-тънкач да се намерят. Последно гледах Про-голд на Нутрим там за 5 кинта 400 грама. И си бе в срок на годност кутията, е вече сварши, щото я метнах, ама...има и по-тънки цени, ти от къде си?

MI

26.12.04
10:56

^KickBoxer^ здравей.Исках да те посаветвм ако имаш повече финанси да наблегнеш на яйчния протеин преди лягане или поне комбинация от млечно-яйчен протеин.
успех
по-здрави

27.12.04
00:35

Искам да попитам и аз нещо: има ли смисъл от комбиниране на гейнър или чист протеин с аминокиселини или само едното (респективно другото) е достатъчно? Имам предвид в периоди за трупане на маса.

JI

27.12.04
01:54

Аиде и тука да си проявя невежеството - сега какво се полуава кат земам сурватъчен и геинър и ако земам само протеин ква е разликата - а ако земам само аминокиселини - те не са ли основното за градене на мускули и няма ли те да са най - добри :) кажете ???
Другото което искам да питам е ако земам протеин колко аз сам 70 кг и смятам да земам по 100 грама на ден ама жъпроса не е там  а  ж това че соев протеин струва 5 лева половин кг при мене което означава 5 дни !!! тоест 30 кинта на месец за протеини !!! хмм с аминокиселини колко ще ми излезе кажете разликата както в ефекта така и в цената аиде  :D
Весели празници

^K

27.12.04
16:50

[quote author=“JiVk0”]Аиде и тука да си проявя невежеството - сега какво се полуава кат земам сурватъчен и геинър и ако земам само протеин ква е разликата - а ако земам само аминокиселини - те не са ли основното за градене на мускули и няма ли те да са най - добри :) кажете ???
Другото което искам да питам е ако земам протеин колко аз сам 70 кг и смятам да земам по 100 грама на ден ама жъпроса не е там  а  ж това че соев протеин струва 5 лева половин кг при мене което означава 5 дни !!! тоест 30 кинта на месец за протеини !!! хмм с аминокиселини колко ще ми излезе кажете разликата както в ефекта така и в цената аиде  :D
Весели празници

Аз не съм голям разбирач на тема протеини и т.н. но 100 грама протеин на ден не са ли ти малко множко. :D

JI

27.12.04
17:06

Не мисля за нетрениращи  дозата е по 1,2г до 40 години на телесно тегло а на мен ми трябват до 2 - 2,2 от ьраната слагам аиде там чисто 50 грама и 100 отделно :)

27.12.04
19:41

Ако искате мускули по тялото, ще ви трябват ЕЖЕДНЕВНО по минимум 170 грама белтъчина на ден. Аз приемам по 180 грама. Половината са ми от тварда храна - пиле и риба, другото о т протеин на прах!
100 грама са ви само до 15 часа на обяд, ами после?
90 грама от тварда храна са към 450 грама от пилешко, а другите 90 от протеина на прах са ми 3 дози по 30 грама разпределени в деня - една междинна закуска имам, другите два приема са преди и след тренировката. Набивам само суроватка!
Това е !
Успех!

JI

28.12.04
23:56

Освен на яйчни суроватки и тн .. искам да попитам каки са съответните видое на суроватъчните ( йивотински соеви разяснете плс ) ПозДравИ !!!
Дайте някаква добра марка за протеин ( съроватъчен и ми препоръчайте какъв точно съроватъчен ) ( 174 70 бърз метаболизъм )5 месеца стаж (4.5 )

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1