10.02.08
20:40
От както тренирам (общо околко 3 години), но само от година и четири месеца редовно, винаги тренировачната ми програма е била тип сплит (освен в първия месец - когато тренирах цялото тяло 3 пъти дневно, и следващия месец - когато тренирах 2 мускулни групи на тренировка - 3 пъти дневно) от тогава до сега винаги тренировките за отделните мускули са ми били разделени в отделни дни. Въпроса ми е какви тренировки по-добре да правя - сплит или не. По начина, който съм тренирал до сега съм доволен от ефекта - разнообразявам редовно упражненията. Целта ми е покачване на маса. Ако по-добре е да разнообразя като правя тренировки, в които комбинирвам мускулни групи в един ден, може ли да ми напишете някъква програма като за мен - 188см/78кг.
Благодаря
едит: на 18г. съм
Темата беше редактирана от hustla на 10.02.08 20:41.
10.02.08
21:07
Ок,благодаря за бързият отговор
11.02.08
19:33
Близо 2 месеца и половина правех тренировките си така: 4 серии, 8-10 повторения х 4 упражнения (плюс едно 5-то за разтягане на мускула) Сега починах 2 седмици тъй като се бях изморил. Въпроса ми е да продължа ли с 4-те серии на упражнение или да продължа по следния начин: 3серии х 8 повторения, 4 упражнения. Целя покачване на маса както казах в по-горния пост. Изобщо как би било най-подходящо да продължа след почивката. В момента не вземам никъкви субелемнти