11.02.08
11:23
Възможно ли да немога да изкарам плочки аз съм 181 и съм 66 килиграма слаб съм и от 2 месеца се опитвам да направя преса но нещо не ми върви никакъв ефект правя по 300 коремни през ден и отделно в фитнеса си правя на различни уреди пак за преса и няма ефект някой може ли да ми помогне да ми каже какво да направя
11.02.08
11:34
Тренирай ги с тежест с по максимум 12 повторения.
11.02.08
13:11
зависи как ти е удобно,няма значение
11.02.08
15:13
Oхоо, има, има и то доста голямо, на тила е мнооого по тегаво ако я сложиш :)
Струва ми се , че твърде много ги тренираш - трябва да им оставяш и време за въстановяване.
казано от Teodor на 11.02.08, 11:23:
Възможно ли да немога да изкарам плочки аз съм 181 и съм 66 килиграма слаб съм и от 2 месеца се опитвам да направя преса но нещо не ми върви никакъв ефект правя по 300 коремни през ден и отделно в фитнеса си правя на различни уреди пак за преса и няма ефект някой може ли да ми помогне да ми каже какво да направя
Спри да тренираш корем и се съсредоточи върху качването на мускулна маса с помощта на основни упражнения като клек, тяга и т.н.
с тези килограми и да се счупиш от преси, плочки няма да изкараш.пресата е мускул като всеки друг - направи го голям и ще се вижда => качвай ММ
13.02.08
19:21
Ами нека първо започна с това, че аз не съм от най-компетентните във фитнес-средата, но все пак мога да ти споделя моя личен опит може и да ти е полза. Аз също съм слабичак (~187/78). Наскоро реших да тренирам и аз корема (може би от около месец и малко отгоре) и го тренирам 2 пъти в седмицата - в края на тренировката ми за гръб (понеделник) и рамо (петък). Като упражненията, които правя са само две - 3 серии вдигане на крака от вис, като с краката съм “хванал” дъмбел от 5кг - 10 повторения, като след всяко 10-то повторение пускам дъмбела и правя 4-5 повторения без тежест (нещо като донапомпване). След това правя второто си упражнение - коремни преси с диск (8кг) зад тила 3 серии по 8-9 повторения като след края на всяка серия правя и по 4-5 повторение без диск. Ефекта, който може да отбележа като постигнат е не толкова в оформянето на “плочки” до колкото самия корем придоби по плътна и масивна форма,а дори и вече започнаха да се показват наченки на най-горните коремни мускули :)