незнам много за фитнеса но правя големи усилия помогнете ми

26.12.04
00:56

Тренирам от 3месеца но мисля че програмата ми не е добра и ако може да ми кажете някоя програма за качване на мускулната маса и също да ми кажете биогейм добър производител ли е на хранителни добавки ?

Добре дошли във форума. Ще ви помоля да използвате кирилица. Постът ви беше преведен, но това да не се повтаря.
Mr_Muskul

26.12.04
01:43

Първо добре дошъл!
Не даваш много инфо за програмата си - в тренировъчен и хранителен аспект!
Ако успееш да разгърнеш за нас информацията, как тренираш, колко повторения, кога и т.н. ще ни улесниш много. Същото ни обясни и за хранителният прием. трудно е да гадаем, но бъди сигурен че ще ти помогнем. Тук има мочета които си разбират от работата!
Така че понапиши, не щади думите, какво точно правиш и ще видиш че ще те ориентураме овреме!

До скоро!

26.12.04
01:59

Значи тренирам понеделник, сряда, петък и събота
понеделник: тренирам гръб, трицепс, трапец
сряда: гърди,бицепс и правя кофички
петък: рамо, предмишница,плочки
събота: крака,(гърди,бицепс) защото са ми по-слаби от всички мускули гледам да наблягам на тях
тренирам сутрин защото ходя на училище и съм втора смяна сутринта гледам да ям ориз, гледам да ям по енерджи храни вземам протеин supermegamas 2100 30г и креатин 5г преди да тренирам и след но вече един месец съм спрял протеина защото креатина ми стапа здраво с парите и видях разликата и ще гледам да не го спирам

искам да се извиня но не мога да пиша на латиница ще гледам да оправя това
и сега ако може отговор а аз съм 67кг. височина 175 см.

Преведено! За в бъдеще използвай kredor-a!
Пиши на кирилица и спазвай правилата на форума
head_hunter

26.12.04
02:16

Ок, горе долу схванах!
Съвет номер едно! Според мен 4 дена зесега са ти много. Пробваи с три тренировъчни дена - понеделник, сряда и петък
Понеделник - тук аз лично ще ти сложа краката (нали не ти вървят). Ще ти фарпам ушите ако не тренираш крака  :)  Те са важна и голяма мускулна група. Ще изпълняваш първо клек с щанга зад врат - 4 серии по 8-10 повторения. Помпи мускула докато ти запарва на краката, това означава че вкарваш кръв и го работиш. Загрявай добре и ползвай бинтове сега през зимата, да се предпазиш от травми!
После мини на сгъване за задно бедро - и там помпиш, да усещеш мускула. След това изпълни с дъмбели напади. И завърши с леки серии разгъване на машина, да доизедиш краката. за всички упражнения прави и гони 8-10-12 повторения. Прасци също прави с краката! 2 упражнения с по 15-20 повторения.
Сряда - гърди - избираш 3те упражнения за трите части на гръдните мускули. В този ден тренирай и пъцете заедно. С по 2 упражнения за група и гониш 10 повторения за тях!
Петък - ден за гръб, рамо и трапец - гръб - 3 упражнения, рамо същи три, трапец 1!
Корем можеш да тренираш във всеки тренировъчен ден, като първо упражнение за загряване на цялото тяло.

26.12.04
02:28

Продължавам:
предмишници не тренирай засега, те си растат от дърпателнуте движения за гръб! не им отделяй много внимание засега. Потренирай така за две седмици, значи към 6 тренировки, и кажи дали има полза! Помпи си мускулите! Не трнирай тежко, а оптимално. Следи за правилното изпълнение на движенията - във сайта има поместени снимки на всяко едно от движенията и ги погледни. Ако можеш да си купуваш списания, прави го! Ако имаш въпроси aeshna_bg@yahoo.com
Предпочитам да питасх, отколкото да ти обяснява някакъв професор там глупости!
Хранене - щом вдигаш сутрин, зареждай с въглехидрати. Овесени ядки с мляко са идеални за целта. Ако можеш да изядеш на два приема ядки с мляко, ще имаш енергия за тренировката. Примерно: ставаш рано, ядеш парва порция! Ако пиеш кафе, изпий едно. Към 9.30 изяш втората поция, да е леко по-малка като обем от парвата и така си спестяваш парите от Биогейм  :P
После отиди в залата, тренирай не повече от 70 минути! След тренировка изпий Креатин, и до час след това хапни ориза и нещо месно. нататък каквото има яж. все пак пари са това!

Успех, ако нещо ти е неясно, питай пак!

с по-здрави и коментирай как се чувстваш след това!

MI

26.12.04
10:53

SmOkEleSs здравей .Аз искам да отговоря на въпросът ти относно хранителните добавки .Моят съвет е да се храниш правилно и по-много(но правилно) и мисля че няма да имаш нужда(кои знае колко голяма от добавки) , но щом си решил да приемаш суплементи , те съветвам да избереш фирма,която се  е отвърдила в производсвото на ХРАНИТЕЛНИ ДОБАВКИ и има ренюме сред всичките производители на българския пазар.
успех
по-здрави :)

BO

26.12.04
13:57

SmOkEleSs, добре дошъл! Глей да оправиш кирилицата, че е много дразнещо да се чете по този начин.

Сега да изкажа и моето мнение. Може да спазиш тренировката, която aeshna ти препоръчва, но аз бих я променил така, че гърдите и ръцете да се тренират СЛЕД гърба (смяна на дните).

Не ти трябва да пиеш креатин преди тренировка. Достатъчна ще е високовъглехидратна закуска. След тренировка обаче вземи 5 до 10 гр. креатин (ти си 67 кг. и 5 гр. след тренировка са достатъчни). Взимай го с прости въглехидрати като глюкоза, мед. Взимай амино преди и след тренировка. След тренировка протеиновия шейк (суроватъчен, разбъркан във вода е най-добре - към 30-40гр.). До час след тренировка яж яко. След още 2 часа пак и така...успех!

26.12.04
14:13

Smokeless, няма нищо лошо в това да питаш!
Згъване за задно бедро ще изпълняваш на машина разбира се!
Напади с дъмбели се изпълняват: Взимаш 10 килограма дъмбели в двете ръце, изправяш се добре и гледаш само напред. Започваш само с единия крак напред, изнасявш към 5-6 стъпки разстояние, като с другият крак опираш с коляното пода - това е и крайната точка на движението! Идеята е да почувсвташ натоварване по дължината на бедрения мускул! 3 серии по 10-12 повторения за крак. Снимките с упражненията не се намират на е-маил ми, а в страниците на bb-team.org в раздел тренировки!
Прасци можеш и на машина и от стоеж до отказ - към 30то повторение. По 3 серии от упражнение!
Гръб по 3 серии за упражнение с около 10 повторения за серия. Раното с към 12-15 повторения го играй, по едно упражнение за всяка част, следователно 3 серии за рамо общо!
Бицепс и трицепс са мускулите на мишниците! Това аз разбирам под ръце, ти също така прави, това имах предвид. Щом ти е изоставащ бицепса наблегни на него! Препоръчвам ти тогава 2 серии сгъване с прав лост от стоеж, 2 серии скотово с крив лост и 2 серии концентрирано сгъване всияките упражнения с около 10 повторения! А за трицепс остани на 2 упражнения с по 3 серии и 15 повторения: Именно - френско разгъване от лег с крив лост - 3 серии по 12-15 повторения и 3 серии разгъване на скрипец, може и до отказ!

Надух ти главата, ама вземи сега един лист, молив, изнеси си първо дните, после мускулните групи в съответните дни, след това си опиши за коя мускулна група кои упражнения бяха и ако имаш въпроси, заповядай отново тук. Ще те изслушаме!

Успехи!

aeshna_bg@yahoo.com не е саит, а личният ми мейл, така че и там може да ме тарсиш!

Успехи!

26.12.04
15:54

Не броя като серии загряващите!!!!!
Загрявай хубаво преди тренировка за да изпълниш тялото си съсъ жизненост и готовност за битката ти срещу тежестите!!! Няма прошка за тях  :twisted:

Очаквам вапросите ти!

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1