12.02.08
19:16
Пуснах подобна тема в друг раздел от форума ама никой не ме удостои с отговор ...
Въпроса ми е следния :) искам да започвам да чистя мазнините от март месец.на 19 години съм 185см,92кг обиколка на талията (при пъпа) 98см.Имам доста да чистя,мисля да спазвам НВД да си зема бърнър и л-карнитин.но тренирам от 1 година в залата и имам вече изградена мускулатура ... която не искам да изчистя покрай мазнините мисля си да зема някакви други добавки които ще ми помагат да я запазя.защото ще тренирам секи ден ... като редувам кардио и силова тренировка.
Мислех си дали да е протеин,глутамин,аминокиселини ... но не знам за това МОЛЯ някой да даде мнение :)
Протеина ти трябва така или иначе, така че той си остава. Иначе за да намалиш загубата на мускулна маса взимай амино. И глутамина не е лош но той е повече за възстановяване, макар че като мислиш да си в фитнеса всеки ден може и от него да имаш полза.
12.02.08
21:07
Ще ти свършат работа тези неща които си избрал. Стига да можеш да си ги позволиш в прилични дози.
12.02.08
22:45
казано от Георги Гайдов на 12.02.08, 21:07:
Ще ти свършат работа тези неща които си избрал. Стига да можеш да си ги позволиш в прилични дози.
Адашче ;) ... какво имаш в предвид под “прилични дози” ?
Аз мислех:Л-карнитин 1милиграм на ден;бърнер-не знам по колко се зима ама предполаам 3-4 хапа дневно.
и тука вече ... глутамин ако е ... 5грама след тренировка и 5 грама преди лягане.
за протеин нямам си идея.а ако са амино киселини по 6 хапа на ден.
това добре ли ... или дай идея ;)
13.02.08
09:13
Всеки сам да си решава, но съветвам всеки да се запита има ли нещо в природата, което да не може да замести друго нещо, произведено от човека. Разбира се концентрираните т.нар.”хранителни добавки” имат по-моще краткосрочен ефект от която и да е природна субстанция, но на каква цена? Наскоро гледах един филм за гладиаторите в Рим и се оказва, че те са били на специален хранителен режим, който е бил почти изцяло вегетариански! Много се учудих първоначално, обаче като се позамислих, ами да тези високопротеинови, витаминозни, носещи сила и не знам кави още добавки са продукт на едини сериозно бизнес и маркетингови интереси. Искам само да кажа, че няма да станете по-силни в дългосрочен план с изкуствени добавки и медикаменти, а само ще си навредите. Затова само рънъ (и то качествена) и яко помпенье!
13.02.08
09:52
казано от pompene si trebe на 13.02.08, 09:13:
Всеки сам да си решава, но съветвам всеки да се запита има ли нещо в природата, което да не може да замести друго нещо, произведено от човека. Разбира се концентрираните т.нар.”хранителни добавки” имат по-моще краткосрочен ефект от която и да е природна субстанция, но на каква цена? Наскоро гледах един филм за гладиаторите в Рим и се оказва, че те са били на специален хранителен режим, който е бил почти изцяло вегетариански! Много се учудих първоначално, обаче като се позамислих, ами да тези високопротеинови, витаминозни, носещи сила и не знам кави още добавки са продукт на едини сериозно бизнес и маркетингови интереси. Искам само да кажа, че няма да станете по-силни в дългосрочен план с изкуствени добавки и медикаменти, а само ще си навредите. Затова само рънъ (и то качествена) и яко помпенье!
Да бе пич ... и аз така си мислех ама само “рънъ” не става,защото след всекидневни тренировки трябва да погълнеш толкова много от нея че дори да ти се пръсне стомаха няма да е достатъчно за да възстанови накъсаните мускулни влакна ... а пък като си земеш добавките моментално нужните вещества отиват на нужните места ;) .и няма нужда да се подуваме от ядене.а пък за “качествена” на днешния БГ пазар рядко има такава ... дори пилешкото е пълно с всякакви медикаменти за да се издува да е обемно и не знам си какво ... колбаси да не говорим само соя мас и оцветители,мяко и мнечни продукти ... не и те не стават защото имат много нишесте сухо мляко и секакви химий само не и чисто мляко от ц*ц*те на някое животно !!!!Нямам какво повече да кажа ...
Мнението беше редактирано от Георги Попов на 13.02.08 09:54.
13.02.08
10:32
Спортното хранене няма нищо общо с храненето на обикновенния човек . В някой случай потребностите при спортисти превишават 50 пъти нуждите на обикновенния човек , а витамини и минерали не се взимат само за сила , а и за здраве. Незнам дали си запознат но съвременното производство на витамини няма общо със технологийте които са се използвали преди. И незнам защо отричаш витамините като те се използват и при лечение на много болести като например диеабетната полиневропатия и рахит или смяташ че тези болести са маркетингова стратегия. Аз бих ти препоръчал да обърнеш внимание на статията на доктор УОЛАК за приема на витамини. Например ако човек има болеста бери бери и доктора му каже да отиде да си купи тиамин , естествено човека ште си купи тиамин хидрохлорид които не е достатъчно ефективен колкото например бенфотиамин фосфата , точно поради непознаването на добавките. Ами за тебе производството на добавки е маркова стратегия , но кажи м и защо тогава когато България е била социалистическа държава са се произвеждали продукти като риперол , манивит трибестан , не вярвам това да е било породено от маркетингова стратегия. И масовата заблуда на обикновенния човек е че ако пие много мляко ще има здрави кости , но калцивия лактат съдържащ се в него никога неможе да се сравнява като усвояемост с калциевия цитрат малат. А и отдавна се е установило че за да се усвоява калция трябва достатъчно витамин д , които е в малки количества в млякото. Н е е за пренебрегване и факта че поради липсата на калций се образуват и 137 различни болести от които много са с незабележима симптоматика. И съм забелязъл че доста се говори че в миналото са живели по добре , но примерите за авитаминози идват точно от миналото като започнем от скорбута , бери бери и липсата на витамин а. Например в средновековието е имало много генетични мутаций не само заради кръвосмешенията , а и заради важни елементи нужни за развитието на плода. Че дори и днес много от жените имат анемий породени от липсата на желязо. Друг пример са ескимосите , те имат здрави сърца , но рядко някой от тях живее почече от 50 години и това пак се получава от липсата на определени вещества. Ами хората с лактозна непоносимост , това също ли да го смятам като маркетингова болест , защото индустрията произвежда лактазни ензими. А в днешно време хората се хранят изключително небалансирано и непълноценно и после се чудят защо имат определени болести . Нека да обърнеме внимание на минералите преди в индустрията. Преди са се използвали минерали които организма е трябвало да преработи и след това да усвой , но така голяма част не била усвоявана добре , затова се въвли и хелатните формули тоест аминокиселина свързана с определен минерал която имало значително по добра исвояемост от обикновенните минерални фоормули.В момента най добрите формули са колоидните суспензий които са с изключителна усвояемост. И последните технологий вече включват и нано технологий който попадат директно в клетката. Аз смятам че в днешно време е необходимост човек да се грижи за здравето си , и това не смятам че е маркетингова стратегия .
Мнението беше редактирано от nxhnxh на 13.02.08 10:38.
13.02.08
11:30
Много добре написано ... Браво!!!
И все пак ... да се върнем на моя въпрос ако може ;) :)
Успех !!!
13.02.08
14:29
15 гр. глутамин на ден
10 хапчета амино
2-4 грама карнитин на ден
2 дози протеин
13.02.08
14:54
казано от Георги Гайдов на 13.02.08, 14:29:
15 гр. глутамин на ден
10 хапчета амино
2-4 грама карнитин на ден
2 дози протеин
добре ... разбрах :) ааА протеина по грам на килограм телесно тегло ли да го зимам ....
А и още нещо каквъв протеин да зема колко % белтъчини :? суроватъчен ли да е ... кажете че понятие си нямам :?
13.02.08
14:56
Малко си в грешка. На килограм се има предвид цялото количество протеин(белтък) за деня. А не само от добавка.
30 - 40 гр. ти е дозата протеин. Колкото по - високо процентен си вземеш толкова по - добре. Изолат най - добре. Суроватъчен.
13.02.08
17:35
Благодаря !!! Много за информацията пич ... мисля да си зема нещата на Power Food.Какво ще кажеш или на Universal?
13.02.08
18:45
Не взимай нищо българско. Universal, NOW, ON… Нещо истинско избери.
13.02.08
19:02
Оок ... ще хода до Пиротска в онзи магазин SNC Way.От там ще си зема на Universal и да ми е чиста работата .. :) и все пак ... за Power Food ??? някакво менеие ;)
успех!!!
Мнението беше редактирано от Георги Попов на 13.02.08 19:04.