09.02.08
08:06
Предлагам Ви тук да публикуваме всички апетитни и здравословни сандвичи, които предпочитаме по време на диета и изобщо.
Аз Ви предлагам мои идеи за зеленчукови сандвичи(без хляб, със месо), които да коментирате и допълвате :)
Обезмаслена извара, объркана с лют(чили) сос се завива в пилешко или свинско филе/шунка; цялото това руло се завива в китайско зеле
С тънък омлет от едно яйце се увива кренвирш(или друг предпочитан колбас)/сварен морков/любима салата и сос - горчица, кетчуп, чили, майонеза, чеснов и др.
+Така приготвеният омлет може да се използва като питка за много различни сандвичи
Твърдо сварено и наситнено яйце се смесва с маслинова паста и с получената плънка се пълни сурова чушка
Слайс топено сирене чедър/ементалер/тост и т.н. се слага в парче шунка със същата форма и размер и двете се навиват на руло с плънка от гъста лютеница/руска салата/кисела краставичка или каквото намерите в хладилника ;)
Слайс топено сирене чедър/ементалер/тост и т.н. се увива около рачешко рулце с маслинова паста или друг сос за спойка; Готовото руло може да се завие във салата Айсберг/марула/китайско зеле
Засега се сетих за тези - публикувайте и Вие своите авторски рецепти :))))
Звучат апетитно! Ето и един сандвич от мен, подобен на студентския, но подобрен модел:
2 дебели пилешки пържоли (вместо филийките хляб) и посредата трета - още по-дебела :)
09.02.08
11:25
казано от Стоянчо на 09.02.08, 11:13:
Звучат апетитно! Ето и един сандвич от мен, подобен на студентския, но подобрен модел:
2 дебели пилешки пържоли (вместо филийките хляб) и посредата трета - още по-дебела :)
Тоя сандвич е най-добрия! :-) :-) :-)
Към автора mаroon - приятелю, не можа ли да използваш български думи вместо “слайс” ??? Веднага се сещам за две: резен и парче. Нека да уважаваме родния си език!
А ето какъв сандвич ям аз напоследък:
Две тънки филии черен хляб “Фибрия”, намазани с маргарин, между тях един “слайс” пилешко бяло месо (около 75гр, предварително опечено), а върху него един зелев лист. В период на качване е идеален вариант за бързо хранене.
Мнението беше редактирано от Владимир8507 на 09.02.08 11:26.
“Към автора mаroon - приятелКО, не можа ли да използваш български думи вместо “слайс” ??? Веднага се сещам за две: резен и парче. Нека да уважаваме родния си език!”
Не съм сигурна как точно се казват тънките плочки топено сирене и за тва се сетих :) ;)
казано от Владимир8507 на 09.02.08, 11:25:
Две тънки филии черен хляб “Фибрия”, намазани с маргарин, между тях един “слайс” пилешко бяло месо (около 75гр, предварително опечено), а върху него един зелев лист. В период на качване е идеален вариант за бързо хранене.
по-добре замени маргарина с краве масло
казано от swim_fan на 09.02.08, 11:41:
Нали уж маргарина няма холестерол като растителна мазнина...то и маслото съм чел че в нормални (малки) количества е полезно...
погледни съдържанието на един маргарин и ще разбереш за какво говоря: сол, емулгатори, киселини, хидрогенезирани мазнини...абсолютен шит...тва с холестерола са някакви митове, ям си краве масълце
09.02.08
12:22
казано от maroon на 09.02.08, 11:35:
“Към автора mаroon - приятелКО, не можа ли да използваш български думи вместо “слайс” ??? Веднага се сещам за две: резен и парче. Нека да уважаваме родния си език!”
Не съм сигурна как точно се казват тънките плочки топено сирене и за тва се сетих :) ;)
Извинявай за грешката, надявам се не си се обидила :)
Това на аватара ти ли си?
казано от swim_fan на 09.02.08, 11:41:
а най-добре с фъстъчено масло !
казано от Владимир8507 на 09.02.08, 12:22:
казано от maroon на 09.02.08, 11:35:
Не съм сигурна как точно се казват тънките плочки топено сирене и за тва се сетих :) ;)Извинявай за грешката, надявам се не си се обидила :)
Това на аватара ти ли си?
Това е Хилари Дъф. :lol:
Сандвич с риба тон: една консерва риба тон в собствен сос за сандвичи и салати(или поне да е на малки парчета) се слага в купичка(изцедете я от водата), прибавя се лъжица обезмаслена майонеза(за съжаление трудно се намира в бг) и се нарязва зелен лук(може и зрял, но със зелен е по-вкусно) и магданоз.Всичко това се разбърква много добре.Препичат се няколко филийки пълнозърнест хляб и се мажат с обезмаслено топено сирене(такова въобще незнам дали има в бг и за това си го правя с обикновено топено сирене).Филийката със обезмаслено сирене се маже със сместа от рибата тон и да ви е вкусно.На мен много ми харесва и дано и на вас хареса.Рецептата е от списание и е американска.
Мнението беше редактирано от Aquiles на 09.02.08 18:16.
казано от swim_fan на 09.02.08, 12:08:
погледни съдържанието на един маргарин и ще разбереш за какво говоря: сол, емулгатори, киселини, хидрогенезирани мазнини...абсолютен шит...тва с холестерола са някакви митове, ям си краве масълце
Не ме разбирай погрешно, знам, че маргарините са химия, просто оправдавам Владковото маргаринче. Иначе знам, че маргарините са химикали и честн9о казано никога не съм ги ял.
Омлет от 2 яйца със шарена сол , 1 парче пилешко( приготвено по васш вкус) . Вземате парчето слагате го вътре в омлета добавяте по желание нещо ( резенче краставичка , доматка , марулка , зеле , морковче и тнт) завивате го като дюнер и слагате едно найлонче отдолу за да не падат вкусотийте . Вадите го и го ядете където ви е кеф .
09.02.08
18:46
казано от GH0$T на 09.02.08, 17:55:
Омлет от 2 яйца със шарена сол , 1 парче пилешко( приготвено по васш вкус) . Вземате парчето слагате го вътре в омлета добавяте по желание нещо ( резенче краставичка , доматка , марулка , зеле , морковче и тнт) завивате го като дюнер и слагате едно найлонче отдолу за да не падат вкусотийте . Вадите го и го ядете където ви е кеф .
Оооо тази рецепта ме изкърти :coolgrin:
Колко изобретателен може да бъде мозъкът на един културист ;-P
Определено ще я пробвам, само че ще добавя малко кашкавал за здравината на омлета и цели овесени ядки за въглехидратчета.
БРАВО GHO$T !
Става ли въпрос за това как да си направя поредното ядене поне малко по вкусно съм на добро ниво :D .
Ако настъргаш кашкавала в самите яйца преди да ги разбъркаш и го печеш на слаб огън омлета придобива по добра “гъвкавост ” . Мисля да го пробвам с малко ориз вътре за преди тренировка че вече съм 1 смяна :( .
Давайте още такива рецептички че веднага им се намира приложение :) .
09.02.08
21:24
Аз за съжаление много ям маргарин,ама какво да се прави..... Иначе са пълна химия - вредни са за сърцето и от не един човек съм чувал че се правят от остаъци от петрола който се добива.
13.02.08
16:28
Един сандвич, който днес си носих в училище:
Мажете 2 филии с извара(върху едната-основната слагате повечко) и върху тази основната лепкате половинки маслини и ръсите с шарена сол, после захлупвате с другата филия и садвича е готов :P
П.С. Садвича си беше вкусен, но един съученик като разбра какво има в това, реагира много странно... някак с погнуса...
Уфф имам чувството, че съм като някъв аутсайдер с това моето хранене 8-/
Мнението беше редактирано от Martinakiss на 13.02.08 16:29.
13.02.08
18:59
по принцип в движение хапвам корни с ядки. сега въвеждам протеинови барове :)
рецепта за сандвич: дебели филийки (50-60г) уебец и между тях филе елена 50-тина грама. Продава се една яка паста в тубичка с топено сирене и горчица :)
рецепта за омлет (или на очи): яйца (белтъци и желтъци по желание), сварени предварително картофи на малки кубчета, лук, може и парчета филе (свинско, телешко, пилешко). Може и чушка да се добави. Вариант е яйца с пресен лук и зелена салата или зеленилки други. Страшно си върви.
Мнението беше редактирано от jorro на 14.02.08 17:13.
14.02.08
21:46
Сандвичите не присъстват често в менюто ми, но трябва да призная, че са особено удобни, когато човек е на път. Ето какво ядох вчера във влака, на път за Варна:
За един сандвич:
1. Две филии черен хляб
2. 1/3 пилешка гърда (предварително опечена) - към 50гр.
3. Един резен сирене Честър (от ония, дето ги продават по 8 в пакетче, всяко в отделно найлонче)
4. Марулев лист
5. Маргарин
Начина на приготвяне няма да го обаснявам, предполагам ясен е на всеки :)
Докато пътувах изядох 7 такива сандвичи и трябва да ви кажа, че никак не съжалявам :) Определено е по-удобно за влака, отколкото традиционната пластмасова кутия с пиле с ориз :-) :-) :-)
Мнението беше редактирано от Владимир8507 на 14.02.08 21:47.
18.02.08
10:48
Още една рецептичка за сандвич: 2 филийки хляб (питка) по желание намазани с хайвер, между тях селско филе (шунка, телешко филе...), зелена салата (или други зеленчуци).
ето и един от мен :
2 филий черен хляб ( аз си правя домашен в машина за хляб и ви казвам тва е невероятно!!-слагам и малко ядки)
намазвам ги с маслинова паста ,повечко !
след това лист маруля ,домат ,босилек и 1/2 консерва риба тон или пушена сиомга :)
(п.с. а ако се “гарнира” с чай туингс—>портокал и канела..... става супер!)
;)
Сандвичи с яйца и сирене-
За два сандвича разбърквам 2 яйца и слагам сирене по преценка за да стане гъсто .
намазвам много малко масло на препечена филия.Отгоре слагам някакъв колбас
по избор и намазвам сместа от яйцата и сиренето.Слагам ги да се пекат докато стегне сместа
около 2-3 мин в скара за сандвичи но може и във фурна.Бързо стават!
Мнението беше редактирано от Nike09 на 06.11.08 15:00.
при сандвичите може да се експериментира колкото си искаш-въпрос на въображение!
аз лично много обичам да смесвам много вкусове...взимам една питка, режа през средата, слагам малко маргарин и от там вече отварям хладилника и каквото има вътре го слагам в сандвича ;) ефекта винаги е много вкусен :) но иначе обичам сандвич със домат, кисели краставички , кашкавал или сирене (а защо не и двете) , някаква мръвка и накрая марулка или китайско зеле...става чук :) като туриш и малко лук вече сандвича става незаменим :)
06.11.08
18:39
Мини сандвиче:
От онези малки черни питчици от Европа/Била по 24 ст. Режа я от тънката част в посока по-дебелата част, но не докрая. Изравям мекото и го изяждам на момента. Пълня: извара, кашкавал, варено пилешко, резанчета червена чушка и отново извара. Завивам в прозрачно фолио. Ям по едно на всеки 1,5 - 2 часа през деня.
27.01.13
12:49
Да ви питам от тия нарязани топени сирена има ли някъде обезмаслени щото търсих в Кауфланд и там няма...