13.02.08
16:52
Здравейте!
Искам да ви питам някои неща.
Първо: Значи на НВД съм но не знам дали е точно това , защото където и да съм чел винаги има по 4-5-6 хранения а аз ям само по 3 пати на ден, та има ло голямо значение дали ям по 5-6 пати на ден или по 2-3 освен засилването на метаболизма? Иначе ям само яйца , сирене , кисело мляко , месо (свинско и пилешко) и това е.
Второ: Купих си Л-Карнитин и Фет Бърнър , Л-Карнитина го пия сутрин на гладно и преди тренировка , а фет бърбъра го пия по 2 капсули преди вечеря и преди обяд. Та правилно ли ги пия?
Трето: В момента тичам по 6 пати в седмицата по около 7-10 обиколки на ден на стадиона. Ще има ли по голям ефект ако с тези обиколко почна да карам и колело по 3-4 км? Между другото когато тичам и направя 3-4 обиколки и ме заполява от дясната страна на гръдния кош мисля че е диафрагмата но не съм сигорен. Та това ще ми мине ли и ако да за колко горе долу време?
Моля ви отговорете ми на тези въпроси.Много ще съм ви благодарен. И ако някой може да ми каже колко може да се свали за месец с този режим ще съм му много благодарен.
Благодаря МНОГО!!!
Темата беше редактирана от nPoCuaK на 13.02.08 16:53.
Това, което те боли като бягаш е далакът, ако не се лъжа. Колкото повече тренираш, толкова по-малко ще те боли. Конете нямат далак и за това при големи натоварвания, няма какво да ги заболи и направо си умират. Забързването на метаболизма е основното при изгарянето на мазнините, за това не е “освен”, а е доста важно. Яж по 5 пъти! 3 основни и 2 по-малки. За добавките - има си етикети. За кардиото - идеята е да поддържаш около 30-40 минути постоянно темпо, което да ти повиши пулса на достатъчно ниво, за да изгаряш. Ако сваляш повече от 4 кила на месец, значи не е особено здравословно и гориш мускули. Успех!
13.02.08
17:54
Благодаря ти за отговора , но на мен ми се струва че трябва да свалям по повече килограми за месец около 6-8 кг , поне така съм чел във други форуми. А за това което казваш дето ме боли далака ще спре ли да ме боли с времето? И това 4 кг само със диета ли е или със кардио + л-карнитин-а + фет бърнара , защото ми се виждат малко за това което правя?
Благодаря отново!!!
Разбира се, че ще ти се вижда малко, но това е почти оптималното. Ако си над 30% мазнини може да сваляш и по-бързо в началото. Кажи ръст и кг. Гледай да дишаш нормално докато бягаш. Едно от най-важните неща за добре проведена кардио тренировка е наличието на много кислород. За това се казва и аеробна. Ако имаш прекалено много излишни килограми и ги свалиш прекалено бързо, след още няколко месеца ще отвориш тема, в която да питаш как да си събереш кожата. От тази гледна точка, здравословното отслабване е в рамките, за които ти говоря. Възможно е да се изгарят и по повече от 4кг, но за тази цел трябва да си изключително наясно с храненето, тренировките, тялото си и тн. Ясно личи, че ти не си. Почни от малко, бъди постоянен, не се отказвай след един месец и ефектът ще е по-траен. Съветвам те, да си изградиш конкретен режим на хранене. То е основата на отслабване, а не хранителните добавки. Те само ще допомогнат, но няма да свършват работата.
13.02.08
18:14
Ми значи 176-178 см/90-92 кг съм. Питам защото искам до месец юни,август да стана около 75-80 кг.Дали е възможно? Ако спазвам тази диета няма ли все пак да ми се отпусне кожата все пак съм си с много мазнини. Благодаря!!!
Мнението беше редактирано от nPoCuaK на 13.02.08 18:15.
Решил си да отслабваш за морето, а? До август има още много месеци, постижимо е, прочети обаче темите из сайта за НВД, РБД и въобще за хранителните режими. Хубаво е да си изградиш диетата както трябва, а не да ядеш определени неща и да мислиш, че отслабваш. Ако ядеш повече калории от колкото се предполага, че ти трябват да отслабваш, дори и със здравословно хранене няма да имаш особено добри резултати. Не е само в качеството на храната истината, а и в количеството.
13.02.08
20:24
Да , правилно искам за морето да отслабна , ми аз ям разнообразни храни мляко , свинско , пилешко , домати , краставици , сирене и до сега мисля вече две седмици ги разнообразявам. Благодаря ти за отговорите! Ама понеже съм ученик може ли да ми препоръчаш някаква диета която да мога да ям и в училище , защото съм от 7:30 до 13:30 на училище и нз к’во да ям! А може ли да ми предложиш някой добър режим който да спазвам и най вече лесен :)? А и искам да те питам има ли проблем че не приемам чисти въглехидрати като ориз , ядки и т.н. Отново ти благодаря! Ти си чудесен ! You’re Wonderful!!!
Не става дума за това дали ядеш разнообразно, а дали са ти добре сметнати калориите. Никой тук няма да седне да ти направи сам диета, прочети темите в изданието за калориен баланс, нвд, рбд, отслабване с рбд и каквто още намериш, ще разбереш много работи и ще можеш да си съставиш сам диета. Няма по-добър вариант от това да знаеш какво правиш с тялото си, от колкото да слушаш някой, който само те наосочва. Чети, за да знаеш.
13.02.08
20:49
В момента чета . Прочетох за калорииния баланс и в момента чета за НВД? А къде да го намера тва РВД? Само отрицателния калориен баланс ли е важен за да се отслабва?
Мнението беше редактирано от nPoCuaK на 13.02.08 20:54.
Ами разбира се. Ако ти трябват 2500 ккал да поддържаш теглото и ти ядеш 2500 ще отслабнеш ли?
13.02.08
21:21
Ми тогава не мисля че ще ми е много трудно да имам отрицателен калориен баланс. Преди 2-3 дни си пресметнах баланса и ми излезе че е около 3100 ккал . Вярно ли е това? И за да се получи добро топене на мазнини колко ккал на ден трябва да приемам горе долу кажи ми моля те!!!
Изчисли си го няколко пъти, за да не си объркал нещо. -500 е добре. Да речем ако са ти нужни 3000, ще ядеш по 2500
14.02.08
05:42
Ми аз ям по около -1000! Как Е?
Прекалено... Дори излишно...
Цели се в между 300 и 500, щото няма да се изтощаваш, а и диетата е ядене, а не глад.
14.02.08
11:16
A иначе може ли да се получи някой нежелан ефект като премахнем изтощението? Значи до сега съм ял по около 3 пати на ден , а днес до сега съм:
9:30 : кофичка кисело мляко
11:30 : Корни
Сега в 14:00 : 2 кебабчета със салата
След това ще ям в 16:00 : кисело мляко
И най накрая в 18:30 : Пилешко/свинско със салата
Как е? Добре ли е?
Благодаря!!!
14.02.08
13:24
Това с калорийния баланс го забрави,метода е доста е неточен.Придържай се към 2,5 гр протеин и 2,5 гр въглехидрати за килограм телесно тегло и ако до седмица няма ефект намали въглехидратите с 10%.
14.02.08
14:21
Е добре де не е ли малко трудно да се изчисли така по 2,5 гр? Как да го направя? От къде да видя как да го направя?
Благодаря!!!
14.02.08
14:29
А и на мен ми се вижда много това 2.5 гр въглехидрати на ден та то аз досега приемах въглехидратите само с киселото мляко и зеленчуците което си е много малко.
вкарай овесени ядки сутрин и ше си набавиш бая въглехидрати, а и деиства добре на перисталтиката...
14.02.08
18:38
Аз почнах да ям Корни(зърнест десерт) и ми казаха че е добре? Така ли е? А ще има ли някакъв проблем ако приемам например 2000ккал при нужни 3100?
14.02.08
21:26
От това което изчетох досега и аз мисля че това със свинското са ГЛУПОСТИ. :)
14.02.08
22:58
казано от Толио на 14.02.08, 19:24:
Махни свинското задължително.
Аха.. :lol: и защо ако смея да попитам? :-/
15.02.08
12:08
Искам да ви питам нещо. Има ли голяма разлика от ВМ-НВД и НВД? И ако има кажете с коя има по-голям ефект!
Благодарско!!!
15.02.08
18:07
Благодаря ти за отговора , но може ли да ми кажеш защо с нея се сваля повече?
15.02.08
21:12
Здр отново . Мога ли да ям печени фъстъци и източник на какви хранителни вещества е?
Благодаря!!!
16.02.08
09:19
Пичовееее да ви се похваля. 2 седмици без малко -3 кг. Благодаря на всички!!!
:) :) :) :) :) :) :)
Мнението беше редактирано от nPoCuaK на 16.02.08 09:19.
Каквото и да правиш, гледай да ядеш достатъчно протеин, за да не гориш мускул. Възможно е в началото да изгубиш и повече кила, от колкото ти казах, което ще се дължи на загубата на вода, която си бил задържал. Продължавай в същия дух.
19.02.08
14:41
Здравейте отново! Написах тази тема и видях че сте много отзивчиви за което ви благодаря!
Може ли да ми кажете(препоръчате) нещо за закуска при НВД , щото ходя на училище и почни никога на закусвам когато сам на училище, защото не знам какво да ям там и т.н. Иначе като се прибера от училище ям три пати ама преди обед т.е. закуска не ям никаква.
Може ли да ми кажете какво да ям , защото аз си ям само салатки с зехтин и сирене и месо?
Благодаря ви!!!
19.02.08
18:30
Грейпфрут и още нещо.