хвърлете едно око на моите хранения, ще се радвам на критики

12.02.08
09:33

Здравейте, значи 27 г, 89 кг, 190 см . Искам да кача маса до около 95-96кг, после съм решил да чистя мазнини та за лятото да съм ок. Сега качвам маса. Ето ми го хранителния режим:

07.30 - доза протеин, 150 грама мюсли без захар, прясо мляо, 1 банан
10.30 - кисело мляко, 1 банан
12.30 - 200-250 грама пилеяки филе, ориз със зеленчуци около 300 грама, 1 банан или портокал
16.00 - кисело мляко с овесени ядки
19.30 - 200 грама пилеяко филе или риба тон, ориз или царевица - около 250 гр, ядки
23.00 (или преди лягане) - кисело мляко, 2 белтъка

Ако нчкой има някаква забележка, която да ми помогне да си подобря режима, ще съм му много благодарен.
Тх !

12.02.08
16:02

Ядки с останалото ядене (19.30)? - лоша идея. Мисля, че ще по-добре да ги хапваш отделно.

12.02.08
16:44

ориза с зеленчуците в 12.30 300гр. сварен или суров го смяташ защото ако е суров малко множко идва

12.02.08
17:56

моят режим е подобен
само че като последно ядене е по удачно извара да ядеш

12.02.08
19:30

можеш за закуска да ядеш 4-5 белтъка с 2-3 жълтъка + овесени ядки. а за вечеря извара е по удачно место прясно мляко

13.02.08
13:18

Ориза е сварен, не обичам извара затова съм се спрял на белтъци и кисело мляко, макар че се съмнявам това да е правилна комбинация. Май ще проям извара :(
А защо сутрин яйца, протеина не е ли достатъчно с мюслите и прясното мляко ?

MO

13.02.08
15:47

Защото този от мюслито е растителен.

13.02.08
15:52

Аз растителния протеин изобщо не го вкарвам в сметките си “приет протеин за деня”!
Към автора,щом сутрин пиеш протеинов шейк и след това пииваш мляко не ти трябват тези белтъци!Протеиновия шейк+млякото вероятно ще са към 30-35гр протеин което си е точна доза.Яйцата не са ти задължителни!

13.02.08
17:09

около 250 гр, ядки

Първо, ядките са много- 100 гр. са напълно достатъчни.
И другото е че мястото на тези ядки е в 18:00 часа, иначе поздравление за добрия режим и успех с качването ;)

Мнението беше редактирано от Martinakiss на 13.02.08 17:11.

13.02.08
21:00

Доколкото разбирам от пунктуацията, царевицата е около 250 грама, а ядките - неопределено количество.
Иначе ядките са супер - разбирай орехи и бадеми, сурови, за междинно хранене, особено когато нямаш възможност за нещо по-сериозно...

14.02.08
07:38

Да, правилно си разбрал, ядките са неопределено количество. С тая програма за едим месец качих 7 кг, така, че май съм на прав път. Сега колко от тях са мускулна маса, друг въпрос :)

14.02.08
13:03

СЕДЕМ КИЛОГРАМА ЗА 1 МЕСЕЦ ?!?!?! Не си ли се омазнил ПРЕКАЛЕНО МНОГО ? Ако това не те притеснява, тогава си е екстра :)

14.02.08
14:09

Ми не забелязвам омазняване, още се побирам в тесните си дънки, не знам къде съм ги ка4ил тия кг :)

MO

14.02.08
14:48

Какви са ти мерките?

14.02.08
16:45

Само да спомена, че от тези 7 кг. за месец 1 максимум при всичко много добре направено(освен, ако не взимаш стероиди де) си качил 1 кг. чиста мускулна маса.

14.02.08
18:37

казано от difference на 14.02.08, 16:45:

Само да спомена, че от тези 7 кг. за месец 1 максимум при всичко много добре направено(освен, ако не взимаш стероиди де) си качил 1 кг. чиста мускулна маса.

Лол? То 150-200гр. чист мускул ако е направил за един месец трябва банкет да дигне. :P

14.02.08
18:51

Говорех, че при всичко перфектно(хранене, суплементи, възтановяване) максимум може да качи почти 1 кг. :) И то не винаги разбира се, но това са максималните мисля възможности ... Беше от 0.25 до 0.5 либри/паунда на седмица ... около 900 и нещо гр. на месец, но е трудно постижимо да !

Мнението беше редактирано от difference на 14.02.08 18:53.

MO

14.02.08
18:57

А според вас може ли шунката да е заместител,на пилешкото,защото нямам възможност да ям пиле навсякъде примерно вместо 250 гр пиле , шунка?

14.02.08
19:17

diffrence бате за кво  се излагаш като не знаеш максимума не е  1 килограм  а  2

14.02.08
19:26

Аве хора имам чувството, че спорите за някакви глупости. Това колко килограма максимум могат да се качат за 1 месец си е строго индивидуално... Може наистина да не е качил много чисто, но не вярвам пък да са 6 кг. мазнини и 1 кг. мускулна маса ?!?
Може малко да е преувиличил със 7те килограма, при положение, че е на 27год., 89кг. но все пак смятам че не е проблем да се качат тези килограми за месец със супер стриктна диета, много и добри добавки за възстановяване, качествени тренировки и доста сън и почивки.

П.С. За ядките явно не съм разбрал правилно, но пак смятам че е хубаво да са в 18:00 часа :)

14.02.08
20:52

казано от Wrestling_pro на 14.02.08, 19:17:

diffrence бате за кво  се излагаш като не знаеш максимума не е  1 килограм  а  2

Първо не се излагам, а изказвам мнение според това, което си спомням. Може и да бъркам но си мисля, че съм прав, но може и да си прав. И второ отнесохме се и ...

14.02.08
22:50

казано от No_WaY на 14.02.08, 19:26:

Това колко килограма максимум могат да се качат за 1 месец си е строго индивидуално...

Принципно е така, но между качване на кг. и качване на чиста ММ има разлика от тука до небето, да се освиниш е лесно и не отнеме много време. :roll:

казано от No_WaY на 14.02.08, 19:26:

Може наистина да не е качил много чисто, но не вярвам пък да са 6 кг. мазнини и 1 кг. мускулна маса ?!?

Сериозно ли си мислиш, че можеш да качиш 1кг. или повече ММ за 1 месец?  :lol: Изключвам вариантите при взимане на ‘добавки’ или при човек със ‘супер’ ген, говорим за нормален човек + диета + добавки + възтановяване.. 200-300гр. ММ на месец макс.. :roll:

Ако това 7кг./1 месец е вярно човека се е омазнил много или е задържал вода, друго обяснение няма, да си мисли, че това е мускул граничи с виц и е направо абсурдно. Я има/я няма 200-300гр. ММ от тия 7кг. :roll:

Мнението беше редактирано от Crazy_With_Razor на 14.02.08 22:57.

15.02.08
07:54

След тоя дълъг спор който предизвиках ще внеса някои уточнения. Снощи пак се теглих, не са 7, а 6 кг. почнах 86, сега съм 92, да, сигурно повечето от тия килограми са мазнини, но и мускулна маса качих доста, познавам тялото си и знам кое е мускул. Нямах никакви гърди, сега имам чувството че растат с часове. Ще намаля малко приема на калории, защото не искам да се омазнявам, сутрин ще мина само на протеин с мляко и един банан.
И не забравяите че начинаещите качват най-лесно мускулна маса, при хубав режим, а и явно съм случил на гени :)

15.02.08
08:35

казано от radi на 15.02.08, 07:54:

И не забравяите че начинаещите качват най-лесно мускулна маса, при хубав режим, а и явно съм случил на гени :)

За това съм съгласен  ;-)
Другото, което не трябва да се забравя е че и метаболизма вече е забавен, защото растежа на органите вече е силно намалял(поне така мисля). До колкото си спомням човешкото тяло се развива ускорено до 18-21год. възраст, в зависимост от човека.

Crazy_With_Razor, наистина вярвам че може да се качат повече от 1кг мускулна маса без взимането на забранени вещества :)

Има начин да разрешим спора:
radi, може ли да качиш снимка преди да започнеш режима и тренировките и снимка от сега. Така наистина може да се прецини промяната :)

Мнението беше редактирано от Martinakiss на 15.02.08 08:37.

15.02.08
14:42

Ех, заради вас видях пак една статия : “Under the best possible circumstances (perfect diet, training, supplementation, and recovery strategies) the average male body can manufacture between 0.25 and 0.5 pounds of dry muscle tissue per week. ” Значи не съм бъркал и само да уточня, че това са възможностите на тялото, толкова може да произведе, а ето я и цялата статия http://www.t-nation.com/portal_includes/articles/2006/06-154-training.html . Btw wrestwer_pro по-полека с репликите много остро го каза това, а и не си бил прав, но нищо ... А колкото до случая, не знаех, че си начинаещ.

Мнението беше редактирано от difference на 15.02.08 14:44.

MO

15.02.08
15:08

Хаха,мери се сутрин на гладно,вечер си се наял с 100 неща и има огромна разлика...

15.02.08
18:29

казано от difference на 15.02.08, 14:42:

The average male body can manufacture between 0.25 and 0.5 pounds of dry muscle tissue per week.

0.25 pounds = 0.113398093 kilograms ~ 110гр. на седмица, 440гр. на месец. И това при супер добре направен хран. режим и т.н., така че за да не се цитирам пак ще кажа - трябва да се радва автора на темата ако от тия 7кг. има и 200гр. мускул. Чиста ММ се качва много трудно и иска много воля и отдаване на спорта, тия филми за по 1-2-3кг. ММ на месец си ги избиите от главата, така да ставаше.. ехеее, щеше да е супер.. :coolgrin:

Бтв статията е много добре, търсих я тия дни да я прочета пак, но не успявах да я намеря, мерсаж за линка. :coolsmile:

15.02.08
19:27

В началото мое се качи повече  не се ли сещаш??

15.02.08
20:12

Btw до 0.5лб. е за това го казах в най-добрият случай. И да сещам се, че като начинаещ качваш бързо, но все пак 6 кг за месец са много. И да като почваш ти наистина придобиваш по-стегнат вид, но това не означава, че си качил много мускулна маса, а че изобщо си качил. А дори и да е начинаещ, като тялото ти може да произведе “само толкова” мускулна маса за седмица, каквото и да правиш ...

16.02.08
06:01

добре  ами този  http://www.heavy-duty.hit.bg/  за 2 месеца бая се е променил и тва не ми изглеждат като 500 грам ( според  теб толко е макса  за 2 месеца )

16.02.08
10:04

Абе човек, тялото може да произведе толкова каквото и да правиш (без някои по-хард добавки,прохормони,стероиди) не може повече. Не казвам, че не може да качи повече килограми, а че не може повече ММ.

MO

16.02.08
12:06

Много се отклонихте.

Д-

16.02.08
15:06

казано от radi на 12.02.08, 09:33:

Здравейте, значи 27 г, 89 кг, 190 см . Искам да кача маса до около 95-96кг, после съм решил да чистя мазнини та за лятото да съм ок. Сега качвам маса. Ето ми го хранителния режим:

07.30 - доза протеин, 150 грама мюсли без захар, прясо мляо, 1 банан
10.30 - кисело мляко, 1 банан
12.30 - 200-250 грама пилеяки филе, ориз със зеленчуци около 300 грама, 1 банан или портокал
16.00 - кисело мляко с овесени ядки
19.30 - 200 грама пилеяко филе или риба тон, ориз или царевица - около 250 гр, ядки
23.00 (или преди лягане) - кисело мляко, 2 белтъка

Ако нчкой има някаква забележка, която да ми помогне да си подобря режима, ще съм му много благодарен.
Тх !

С тази програма не се насявай на голяма маса. Като гледам си доста висок и съм сигурен, че ще качваш по-трудно.
1. Малко ти е протеина. Имаш 2 хранения с по 200 грама пилешко - това е трърде малко за човек трупащ маса!
2. Намали го тва кисело мляко, няма нужда от толкова чудо. 1 мляко с 1 плод ти е напълно достатъчен за деня.
3. задължително вкарай риба в диетата!
4. Сутрин пропускаш нещо много важно! ЯЙЦАТА! Препоръчвам то 6-7 белтъка с 2 йълтъка!
5. Яж повече бял хляб със стафиди. След тренировка ако имаш възможност мажи 3-4 филии с конфитюр!
6. Зеленчуци - домати, лук, краставици.
7. Яж поне 4 пъти по 200 грама месо. Сменяй ги. Единия път пилешко, другия път пуешко. Телешкото е най-доброто ;)
8. Заедно с месото ориз или картофи!
9. Гледай да пиеш суроватка, поне два пъти на ден.
10. Ще трябва да си докараш диетата поне на 3000 калории, над 300 грама протеин, над 350 грама въглехидрати!

16.02.08
16:30

Всичко е индивидуално

Д-

16.02.08
17:01

То е индивидуално ама да гониш маса с 400 грама пилешко и кисели млека, тва не е никва диета, нито програма за маса. Вместо да си губи времето може да опита да направи истинска диета!

16.02.08
18:35

казано от Даниел - Трибоеца на 16.02.08, 17:01:

То е индивидуално ама да гониш маса с 400 грама пилешко и кисели млека, тва не е никва диета, нито програма за маса. Вместо да си губи времето може да опита да направи истинска диета!

Е добре де,тук и където съм чел млякото има пълен аминокиселинен профил и не би трябвало по нищо да отстъпва на месото.Защо искаш да ни убедиш,че за да се качва трябва да се яде само месо.Основна част от диетата е то наистина,но нима е чак вакът проблем ако също така има мляко-кисело и прясно?Какво толквоа повече има в месото ?

Д-

16.02.08
18:50

казано от vatchev на 16.02.08, 18:35:

Е добре де,тук и където съм чел млякото има пълен аминокиселинен профил и не би трябвало по нищо да отстъпва на месото.Защо искаш да ни убедиш,че за да се качва трябва да се яде само месо.Основна част от диетата е то наистина,но нима е чак вакът проблем ако също така има мляко-кисело и прясно?Какво толквоа повече има в месото ?

Да направим така аз ще ям 1 месец само месо, ти карай на мляко, после ще видим резултата? Ако погледнеш добре, ще видиш, че съм описал много неща, които са добре да се ядат за маса, месото е едно от тях. Не виждам къде обеждавам, че само с месо се прави маса :) Не съм казал, че да има мляко е проблем? Къде съм го казал. Даже казах, че е добре да се взима ама 1 на ден е напълно достатъчно ако спазваш хранителния режим, които описах.

Чудя се дали четете постовете докрай, и дали разсъждавате върху даден пост ?

А да и млякото отстъпва на месото.

Мнението беше редактирано от Даниел - Трибоеца на 16.02.08 18:55.

18.02.08
11:22

казано от Даниел - Трибоеца на 16.02.08, 18:50:

казано от vatchev на 16.02.08, 18:35:

Да направим така аз ще ям 1 месец само месо, ти карай на мляко, после ще видим резултата? Ако погледнеш добре, ще видиш, че съм описал много неща, които са добре да се ядат за маса, месото е едно от тях. Не виждам къде обеждавам, че само с месо се прави маса :) Не съм казал, че да има мляко е проблем? Къде съм го казал. Даже казах, че е добре да се взима ама 1 на ден е напълно достатъчно ако спазваш хранителния режим, които описах.

Чудя се дали четете постовете докрай, и дали разсъждавате върху даден пост ?

А да и млякото отстъпва на месото.

Млякото е по добро от месото, биологичната стойност на протеина в млякото е 91 на месото 79 освен това протеина в млякото е 80% казеин за който се знае че е най - добрия вид протеин за покачване на мускулна маса във всички случай освен веднага след тренировка, що се отнася до горното ти изказване за резултата от месо срещу мляко защо не потърсиш за най - резултатната система за бързо покачване на мускулна маса която не случайно се казва “MILK and SQUAT” която дава резултати в покачване на мускулна маса за няколко месеца колкото обикновенните диети дават за години, да не си говорим просто кой какво си мисли или му се иска да е така а да говорим с факти, факта е че протеина на месото отстъпва на протеина на млякото който от своя страна отстъпва на най - добрия протеин - на яйцето, това не значи че протеина от месото е безполезен той също е качествен протеин но нещата които ти твърдиш за месото са глупости.

Мнението беше редактирано от Alkorin на 18.02.08 11:23.

18.02.08
12:27

Алкорин мерси много за мнението-точно на място.Имах едно мнение за млякото и биолог.стоиност на протеина което беше силно разклатено от думите на Даниел,но сега всичко пак е на 6. :)

18.02.08
16:32

Някои мое ли да  сподели за това  MILK and SQUAT

19.02.08
14:33

казано от Wrestling_pro на 18.02.08, 16:32:

Някои мое ли да  сподели за това  MILK and SQUAT

Ето ти малко материал по темата -

http://www.bodybuilding.com/fun/irontamer5.htm

http://bulkingup.moonfruit.com/#/20repsquats/4513061285

http://www.bodybuilding.com/fun/catmilk.htm

Мнението беше редактирано от Alkorin на 19.02.08 14:39.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1