06.02.08
07:26
Здравейте,
Пише ви с цел да ми дадете няколко съвета, от къде да започна.
На 15 години съм висок 1.65 и искам да се захвана по-сериозно с фитнес. Сега бицепса ми е около 31-32 см, добре съм и физически имам плочни, крака, гръб, но имам чуството че нещо спряха да ми се развиват (почнаха по-бавно).Теглото ми е 55 килограма и вените ми почват да изкачат когато правя някакви по-сериозни физически упражнения. Затова, ако може да ме насочите към някоя процедура за натрупване на маса и процедура за оголемяване на мускулите. Не ме интересуват толкова упражненията, а добавките.
Ако може да ми обясните по като начинаещ, защото това е първият път когато се интересувам по-сериозно.
Темата беше редактирана от simo0720 на 06.02.08 07:26.
06.02.08
07:47
Момент така, колко време тренираш вече, че се оплака от спиране на развитието (въпрос е това, не опит да се шегувам). Освен това горещо ти препоръчвам да си наясно как тренираш преди всичко, хранителните добавки помагат в известна степен и до известно време. И аз хумористично казвам понякога, че е важно какво пиеш, но не трябва да се подценява тренировъчния сплит.
Вероятно под процедура имаш предвид цикъл, но с хранителни добавки, нали така? Приемал ли си някакви досега?
П.П. Като се замислих, вероятно под “спряха да ми се развиват” си искал да кажеш “естествено спряха да ми се развиват”?
Аз си тренирам в къщи от 1 година и полувина, но не редовно. Последните 1-2 месеца тренирам всеки ден (-5, 6 дена), а не виждам разлика в мускулатурата ми. До сега не съм приемал никакви добавки. Искам да започна, но не знам от къде. Под “спряха да ми се развиват” имах предвид “спряха да ми се развиват” :D.
Благодаря, ти за бързия ти отговор ;).
06.02.08
08:11
Ако смяташ да продължиш с домашните тренировки, а вкъщи не си си направил един “Gold’s gym”, няма да имаш голям хоризонт за развитие. Всякакъв прием на добавки, различни от витамини / минерали / антиоксиданти (които на тази възраст едва ли биха били топ приоритет за теб) също се обезсмисля.
Препоръчвам ти да решиш, дали би тренирал във фитнес център, след което да започнеш с подходящ тренировъчен сплит и едва тогава да помислиш отново за хранителни добавки. По нашите географски ширини те са по-скоро скъп лукс, който не си струва да се прахосва.
За какво ми е да ходя на фитнес след като в къщи има почти всички уреди които са и във фитнесите?
06.02.08
11:04
казано от simo0720 на 06.02.08, 08:19:
За какво ми е да ходя на фитнес след като в къщи има почти всички уреди които са и във фитнесите?
за да не се затиснеш с 40 килограмовата щанга у вас :)
16.02.08
13:51
казано от simo0720 на 06.02.08, 08:19:
Това ми звучи като “Що да ходя по жени като си имам две здрави, но нежни ръце” - да, върши работра, но само когато нямаш избор ;)
16.02.08
14:53
На 15 години си, нямаш голям избор за добавки на твоята възраст. Ти си в пубертета още, затва, че не ти трябват добавки. За добавки можеш да се замислиш когато направиш 18. Можеш да взимаш витамини и суроватка. На твоята възраст не може да става дума за застой. Ще си растеж постоянно, ако комбинираш яка тренировка + подходяща храна.
казано от simo0720 на 06.02.08, 08:02:
Последните 1-2 месеца тренирам всеки ден (-5, 6 дена), а не виждам разлика в мускулатурата ми.
И не прави така да тренираш в седмицата (която е 7 дни) по 5-6 пъти. Мускулите все пак растът когато си почиваш, отделяи време и за почивка 1 ден тренираш на другия почиваш и така.
16.02.08
17:07
Това не го бях прочел :) Всеки ден ще тренираш, ако взимаш качествена химия, която те възстановява за нула време (ти си много ама много малък за това). Такива тренировки по 5-6 дена в седмицата само при Протата. С добавки не можеш да възстановиш, ако тренираш по 5-6 пъти на седмица.
Най-удачно за тебе е следното:
Понеделник - тренировка
Вторник - почивка
Сряда - Тренировка
Четвъртък почивка
Петък - тренировка
И недей се изхвърля с големи тежести в залатаи с суплементите, щото на твойте години стават най-яките бели!
Мнението беше редактирано от Даниел - Трибоеца на 16.02.08 17:08.